Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunui Kalėdos kainuos per 400 tūkstančių litų

Likus kiek mažiau nei dviem savaitėms iki pagrindinės miesto Kalėdų eglės įžiebimo renginio organizatoriai spaudos konferencijoje atskleidė būsimos šventės detales.
Kalėdinių renginių pristatymo akimirka
Kalėdinių renginių pristatymo akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pagrindinis šventės akcentas – Kauno kalėdinė eglė bus pagaminta iš putoplasto indelių segmentų ir sidabru tviskančio ažūro iš grandinėlių, kuriomis bus kuriama angelų sparnų iliuzija. Organizatoriai žada, kad eglė pirmą karta taps interaktyvi – kiekvienas, aplankęs eglę, galės įžiebti atskirą jos dalį.

„Kauno valdžios drąsa leidžia eglę kasmet daryti vis originalesnę. Menininkui tai didelė laimė, kai jis turi laisvę laisvai reikštis. Idėja kilo jau pavasarį. Merui pasakiau, kad sugalvojau eglutę, kuri galėtų atrodyti kaip iš debesų padaryta. Į indelius bus dedamas apšvietimas ir taip formuosis „dangaus debesys“, – sakė Kalėdinės eglės autorė Jolanta Šmidtienė.

Kauno valdžios drąsa leidžia eglę kasmet daryti vis originalesnę. Menininkui tai didelė laimė, kai jis turi laisvę laisvai reikštis, – sakė Kalėdinės eglės autorė Jolanta Šmidtienė.

Šalia eglės įsikurs Kalėdų miestelis. Be prekybinių paviljonų, veiks trys visiems atviri ir nemokami nameliai: pasakų, dirbtuvėlių ir planetariumo. Pirmajame bus sekamos pasakos, rodoma animacija. Dirbtuvių namelyje bus galima pasigaminti kalėdinių žaislų, o planetariume – susipažinti su dangaus kūnais.

Miestas skyrė 150 tūkstančių renginiams, 100 tūkstančių miesto eglei ir 165 tūkstančius litų miesto papuošimams. Šventinių papuošimų sutartį laimėjusi bendrovė įsipareigojo pateikti tokius papuošimus, kurie dar nebūtų naudoti jokiame kitame mieste ir būtų originalūs.

Laisvės alėjos ir Steigiamojo Seimo aikštės fontanai žiemos laikotarpiu atgims naujomis spalvomis. Čia bus įrengti dar nematyti „šviesos fontanai“.

Studentų skvere bus papuoštos dvi eglės. Kauno technologjos ir Vytauto Didžiojo universitetai nusprendė konkuruoti tarpusavyje, kuris universitetas gražiau papuoš eglę.

Nuo gruodžio 13 dienos planuojamas stacionarios čiuožyklos Rotušės aikštėje įrengimas. 

Eglės įžiebimo ceremonija bei šventinis koncertas vyks lapkričio 29 dieną, 17.30 val.

Tiesioginę šventės transliaciją bus galima matyti per Lietuvos televiziją, ji sutiko tai padaryti be jokio atlygio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius