Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kernavėje – vyriškų balsų virtuoziškas koncertas

Po nuvilnijusios Lietuvos koncertų salėse pasaulinio garso „balsų orkestrų“ bangos „The Real Group“, „The Swingle Singers“, „Man Sound“, „Chanticleer“ bei kt. ir didžiulio įspūdžio, kurį paliko šie kolektyvai muzikos klausytojams ir profesionalams, derėjo tikėtis, jog panašus ansamblis įsikurs Lietuvoje. Pirmuoju tapo ansamblis „Quorum“, užsibrėžęs tikslą aprėpti savo repertuaru visas muzikos epochas, visus stilius ir pademonstruoti neįtikėtiną įvairovę, kuri slypi pačiame nuostabiausiame bei prieinamiausiame instrumente – žmogaus balse.
Ansamblis „Quorum“
Ansamblis „Quorum“ / Organizatorių nuotr.

„Quorum“ profesionalumu ir plataus stilistinio spektro programos atlikimu vien tik balsais galima bus įsitikinti rugpjūčio 23 dieną Kernavės Bajorynėje. Ansamblis aprėpia pilną vyriškų balsų spektrą – nuo bosų iki kontratenorų (vyriškų sopranų), todėl pasižymi plačiu diapazonu, kuris leidžia atlikti aranžuotes originaliose tonacijose.

Sudėtingą darnaus ansamblinio muzikavimo techniką įvaldę jauni vyrai gyvenime ne vien tik dainininkai. Jų profesijos pačios įvairiausios: nuo vargonininko iki koncertinės įstaigos vadybininko. Turėdami platų muzikinį išsilavinimą ir puikiai pažinodami ne vien vokalinį muzikinį repertuarą, jie supina savo programas iš netikėčiausių kūrinių, drąsiai sugretindami Renesanso madrigalus ir džiazo standartus, kūrybingas klasikinių kūrinių aranžuotes ir žinomas kino filmų melodijas.

Kūrybingi įvairiaspalviai senovinės ir XX a. pramoginės muzikos koliažai pakeri atlikimo tikslumu, turtingomis aranžuotėmis, puikia nuotaika ir sulaukia vis daugiau naujų gerbėjų. Tai – puikus įrodymas, kad dainavimas a capella gali būti labai patrauklus, smagus bei gyvas. Vakaras Kernavės Bajorynėje bus pripildytas ir pakilių, darnių tęsiamų akordų, ir judrių ritmų bei improvizacinių proveržių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius