-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ketvirtadienį įvyko Aido Giniočio koncertas „Per juodus ir baltus klavišų takus...“

Paskutinįjį spalio ketvirtadienį 18 val. Keistuolių teatro aktorius, režisierius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytojas ir pedagogas Aidas Giniotis, sugrįžo į gimtuosius Šiaulius, surengė autorinių dainų koncertą. Koncertas vyko Chaimo Frenkelio viloje (Šiaulių ,,Aušros” muziejuje).
Aidas Giniotis
Aidas Giniotis / bardai.lt nuotr.

Aidas Giniotis – Šiauliuose gimusi asmenybė, puikiai pažįstama teatro pasaulyje.  Būtent Šiauliuose prasidėjo būsimo aktoriaus, režisieriaus, pedagogo, dainų autoriaus ir atlikėjo kūrybinis kelias. Čia jis parašė savo pirmąsias dainas. Čia jis dainavo ir grojo bosine gitara roko grupėje. Čia praleido dienas, pilnas fantazijų, pirmų kūrybinių ieškojimų, pirmos meilės. Čia, vienas garsiausių šalies teatralų susipažino su teatro menu ir užsikrėtė teatro bacila.

„Matyt, kad būtent tėvai (mama pedagogė-skaitovė, tėvas choreografas) – labai kūrybingos asmenybės padarė didelę įtaką mano apsisprendimui. Matyt nulėmė ir tai, kad aš „talkindavau“ Šiaulių dramos teatro rūbinėje ir kas vakarą stebėdavau spektaklius. Matyt, ir tai, kad tuo metu teatre statė puiki režisierė A. Ragauskaitė, kad pamačiau jaunų aktorių spektaklius „Vaikų dienos“, „Žmogiškoji komedija“, po kurių nepagydomai susirgau teatro liga. O vėliau – akademija, vaidybos mokytoja – prof. I. Vaišytė, kurso draugai, su kuriais vėliau kūrėme savo teatrą, – viskas vedė į tą kelią, kuriuo šiandien einu” – atvirauja menininkas.

bardai.lt nuotr./Aidas Giniotis
bardai.lt nuotr./Aidas Giniotis

Ne kartą nominuotas „Auksiniam scenos kryžiui“ ir jį pelnęs už sukurtus spektaklius vaikams, roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“, Aidas Giniotis neabejotinai yra vienas produktyviausių, drąsiausių, muzikaliausių Lietuvos režisierių, kuriam nesvetima ironija ir autoironija. Dabartinis Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Vaidybos ir režisūros katedros vedėjas daug laiko skiria darbui su jaunaisiais aktoriais, o pavargęs nuo pedagogo, režisieriaus ar aktoriaus vaidmens „pabėga“ į muziką, į kurią sudėjęs atsirinktas eiles, ją paverčia autorinėmis dainomis, kuriomis džiugina savo talento gerbėjus. Koncerte „Per juodus ir baltus klavišų takus“ skambėjo žinomiausios atlikėjo dainos, kurias paįvairino Keistuolių teatro spektakliuose girdėtomis melodijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius