Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitą savaitę 4 dienų festivalyje susitiks pusantro šimto verslo, kultūros, politikos ir mokslo atstovų

Visuomenės harmonizavimo parke liepos 10-13 dienomis vyksiančio Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo organizatoriai pristato pilną renginio programą. Verslo, politikos, kultūros ir mokslo festivalyje lankytojai girdės pranešimus apie ateities maistą, Lietuvos pramonę žemėje ir kosmose, drauge su žinomais šių sričių specialistais diskutuos aukštojo mokslo, asmeninio verslo steigimo, lietuvių meninio identiteto ir kitais klausimais. Renginyje dalyvaus per pusantro šimto verslo, kultūros, politikos ir mokslo atstovų, vyks sporto turnyrai, lietuviško kino seansai, žinomų atlikėjų koncertai.
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo pristatymas.
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo pristatymas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime prie pagrindinių pranešėjų prisijungė ilgametis JAV Kongresmenas, buvęs JAV Atstovų rūmų pirmininkas J. D. Hastertas, skaitysiantis pranešimą tema „Atsakomybė kurti mūsų pačių istoriją“ („Responsibility to make our own history„). Respublikonų partijos atstovas po 2001 m. rugsėjo 11-osios teroro aktų inicijavo antiteroristinių įstatymų, Tėvynės saugumo departamento įkūrimą, tapusiu reikšmingiausia federalinės valdžios reforma per pastaruosius 50 metų. Nuo 2008 m. jis yra vyriausiasis patarėjas viešosios politikos ir teisės klausimais didelėje JAV teisės ir lobizmo kompanijoje „Dickstein Shapiro“. 2004 m. J. D. Hastertas buvo apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinu.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime prie pagrindinių pranešėjų prisijungė ilgametis JAV Kongresmenas, buvęs JAV Atstovų rūmų pirmininkas J. D. Hastertas, skaitysiantis pranešimą tema „Atsakomybė kurti mūsų pačių istoriją“.

Vieną iš pagrindinių pranešimų, pavadinimu „Tik dangus yra riba“, skaitys ekscentriškasis daugiamilijardinės korporacijos „Allied Wallet“ generalinis direktorius Andy'is Khawaja. Kiekvieno piliečio svarbą globaliame saugume atskleis strateginės komunikacijos, viešosios diplomatijos, informacinių ir psichologinių operacijų mokslininkas ir specialistas profesorius J. Michaelis Walleris.

Pranešimus politikos skiltyje pristatys LR užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Lietuvos ambasadorius JAV ir Meksikai Žygimantas Pavilionis, Algirdas Kaušpėdas. Diskusijose dalyvaus Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas, Rytų Europos studijų centro vyr. analitikas Marius Laurinavičius, Europos Parlamento pirmininko patarėjas ir Belgijos lietuvių bendruomenės pirmininkas Arnoldas Pranckevičius, Europos Sąjungos ambasadorius Maskvoje Vygaudas Ušackas ir kiti.

„Verslios Lietuvos“ inicijuotame pranešime įžvalgomis apie asmeninio verslo kūrimą dalinsis pasaulyje žaibiškai išpopuliarėjusios vaizdo redagavimo programos „Pixelmator“ vienas įkūrėjų Aidas Dailidė. Neseniai gyventi į Lietuvą sugrįžęs „Teo LT“ generalinis direktorius Kęstutis Šliužas ir Omano Sultonato garbės konsulė Lietuvoje Boleta Senkienė savo pranešimuose tyrinės Lietuvos makroekonomikos temas.

Mokslo programoje šeštadienį ekonomistas Nerijus Mačiulis pateiks įžvalgas apie technologijas, kurios keičia pasaulį ir darbo rinką. Apie kelią nuo mokslo iki komercinės sėkmės diskutuos LR ūkio viceministras Marius Skarupskas, MITA direktorius Arūnas Karlonas, Lietuvos elektromobilių asociacijos vadybos pirmininkas Laurynas Jokužis. Pasaulio lietuviai kartu su KTU profesore Daiva Leskauskaite palies ir sintetinio maisto temą, nagrinės jo ateities perspektyvas.

Pokalbiui apie tai, koks lietuviškas identitetas aptinkamas lietuvių meninėje kūryboje, kvies teatro režisierius Oskaras Koršunovas, filosofas Kristupas Sabolius, Lietuvos nacionalinio dramos teatro meno vadovas Audronis Liuga, kino režisierius Vincas Sruoginis. Tolerancijos ir humanizmo temas savo pranešime gvildens VDU profesorius Leonidas Donskis.

Visuomenės harmonizavimo parke organizuojamose susitikimų sesijose visi norintys galės tiesiogiai pabendrauti su su Algimantu Čekuoliu, Andriumi Tapinu, Donatu Ulvydu, Gyčiu Ivanausku, Daina Gudzinevičiūte, Remigijumi Šimašiumi ir kitais žymiais keliautojais, sportininkais, teisininkais, rašytojais, kino ir teatro režisieriais, barų ir restoranų įkūrėjais ar sėkmingą karjerą padariusiomis asmenybėmis, vyks karjeros mugė, projektų pristatymai.

Jau kitą savaitę prasidėsiančiame festivalyje įvyks išskirtinis režisierių Vinco Sruogino ir Jono Ohman tikrais liudytojų pasakojimais paremto filmo „Nematomas frontas“ pristatymas. Auksiniu scenos kryžiumi apdovanoto Cezario Graužinio teatro „Cezario grupė“ rodys spektaklį „Drąsi šalis“. Sporto entuziastams – krepšinio, futbolo, tinklinio turnyrai, pasaulio lietuvių bėgimas. Niujorke gyvenantis lietuvių menininkas Ray Bartkus festivalio metu iš keliasdešimties tūkstančių lempučių sukonstruos įspūdingą pakilimo taką primenančią instaliaciją. Lankytojus kvies platus technologinių ir meninių dirbtuvių spektras.

„Džiaugiuosi, kad tiek daug veiklių žmonių sutiko festivalyje skaityti pranešimus, dalyvauti diskusijose, susitikimų sesijose, kūrybinėse dirbtuvėse, surengti pasirodymus scenoje. Sulaukiame daug palaikymo ir dėmesio tiek iš užsienyje gyvenančių lietuvių, tiek iš tautiečių Lietuvoje – tai geriausias įrodymas, kad tokie susitikimai yra aktualūs ir reikalingi. Neabejoju, kad tai bus keturios dienos, pilnos vertingų pažinčių ir malonių susitikimų“, – kalba viena renginio iniciatorių Ieva Davydenko.

Liepos 10-13 dienomis vyksiančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime vakarais scenoje pasirodymus kurs lietuvius šauniausia tauta pasaulyje vadinanti atlikėja Jurga, muzikiniuose M.A.M.A. 2013 apdovanojimuose „Metų grupe“ pripažintas duetas Leon Somov ir Jazzu, grupė „Skamp“, teatrališkieji „Liūdni slibinai“, „Biplan“, „Golden Parazyth“, GJan, „Keymono“, „Beissoul & Einius“, „Saulės Kliošas“ ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius