Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos koncertų salėje – muzikos istorija su Viktoru Gerulaičiu

Vasario 19 d., trečiadienį, 18 val. Klaipėdos koncertų salė kviečią į naują edukacinį projektą, subalansuotą vyresniųjų klasių moksleiviams, tačiau puikiai tinkantį ir muzikos žinių bagažą trokštantiems papildyti suaugusiems.
Viktoras Gerulaitis ir choras „Aukuras“ Klaipėdos koncertų salėje
Viktoras Gerulaitis ir choras „Aukuras“ Klaipėdos koncertų salėje / Koncertų salės nuotr.

Ar galima per chorą pažinti skirtingų istorinių muzikos epochų stilius, estetines nuostatas, muzikinę kalbą? Klaipėdos choras „Aukuras“, jo meno vadovas ir dirigentas Alfonsas Vildžiūnas bei muzikologas Viktoras Gerulaitis drąsiai atsako: taip!

Šis edukacinis projektas įdomus ne tik savo pateikimo forma: vos per valandą peržvelgsite tūkstantį metų apimančią muzikos istoriją, iliustruojamą choro atliekamais kūriniais, bet ir galimybe susitikti su žymiu Lietuvos muzikologu, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dėstytoju, muzikos švietėju, daugeliui pažįstamu iš radijo ir televizijos laidų („Tautos gaida“, „Likimai“, „Vakaro autografas“, „Klasikos garsai“), neeiline asmenybe Viktoru Gerulaičiu.

Muzikologas yra ir knygų „Muzikos stilių raida“, „Juozas Domarkas. Orkestro byla“, „Noveletės“, bei intriguojančių, netradiciškai iškilių kompozitorių kūrybą ir gyvenimo aplinkybes atskleidžiančių Neišgalvotų muzikos istorijų – „Kupė su Johannu Straussu“, „Pavėsinėje su Richardu Wagneriu“ – autorius.

„Apskritai aš, kaip romantikas, muziką priimu širdimi“, – teigia muzikologas. Matyt, todėl tie jo pasakojimai apie muziką yra tokie emocionalūs, tartum savaime laisvu tekstu liejasi iš muzikologo lūpų, užburdami klausytoją meile muzikai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius