-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komedija „Boeing Boeing“ – „Urvinio žmogaus“ kūrėjų projektas (video)

Daugiau nei metus teatro scenoje gyvuojanti populiarioji komedija „Boeing Boeing“ lankysis Kaune. Gegužės 23 d. kultūros rūmuose „Girstutis“ šešių talentingų aktorių įgula žiūrovus įsuks į netikėtų siužeto vingių ir įvairiaspalvio humoro karuselę. Klaipėdos koncertų salėje žiūrovai komediją pamatys gegužės 31 d.
Komedija „Boeing Boeing“
Komedija „Boeing Boeing“ / D.Matvejevo nuotr.
Temos: 1 Boeing

Komedija „Boeing Boeing“ – tai viena iš XX amžiaus antrosios pusės prancūzų teatro legendų. Pirmąsyk ši Marko Kamolečio (Marc Camoletti) pjesė buvo pastatyta dar 1960 metais Paryžiuje ir, susilaukusi milžiniško populiarumo, tapo vienu iš simbolių, iliustruojančių to laikmečio prancūziškąją teatro kultūrą. Neregėtą sėkmę įrodo tai, kad po premjeros Paryžiuje komedija „Boeing Boeing“ su vienintele neilga pertrauka buvo rodoma 44 metus. Kasdien!

Su „Boeing Boeing“ susijusios įspūdingos statistikos yra ir daugiau. Pjesė pastatyta 60-yje šalių, o spektaklis visame pasaulyje iki dabar rodytas jau daugiau kaip 20 tūkstančių kartų.
Dar 1991 metų balandžio 11 dieną „Boeing Boeing“ buvo įrašytą į Gineso rekordų knygą kaip daugiausiai kartų pasaulyje parodyta prancūziška pjesė.

Vien Paryžiuje šiame spektaklyje vaidino apie 300 aktorių. Buvo ir tokių, kurie be dublerių scenoje pasirodė po kelis tūkstančius kartų, vaidino po daugiau kaip 10 metų.

D.Matvejevo nuotr./Komedija Boeing Boeing
D.Matvejevo nuotr./Komedija „Boeing Boeing“



Paryžiaus teatro „Michel“, kuriame daugiau negu keturis dešimtmečius buvo rodomas „Boeing Boeing“, kasininkė Šarlet – vienintelis žmogus pasaulyje, matęs visus šiame teatre rodytus spektaklius. Kai 2004-ųjų pabaigoje teatre „Michel“ buvo paskelbtas paskutinis „Boeing Boeing“ spektaklis, ji jau seniai buvo mintinai išmokusi visus dialogus ir tapusi gyvuoju spektaklio simboliu.

„Boeing Boeing“ pagrindinis herojus – jaunas paryžietis Bernaras. Jis džiaugiasi gyvenimu ir pernelyg nesigilina į jo esmes bei prasmes. Tačiau vieną dieną pas jį į svečius atvažiuoja buvęs bendramokslis. Ir staiga ima aiškėti, kad nuo šiol klasiokai nebegali nė numanyti, kas jų laukia kitą akimirką.

Autorius
Šveicarijoje gimęs italų palikuonis, pelnęs aukščiausią Prancūzijos valstybinį apdovanojimą, dar gyvas būdamas tapęs šiuolaikinio prancūzų teatro legenda. Tai Markas Kamoletis (Marc Camoletti, 1921–2003) – vienas ryškiausių praėjusiojo amžiaus antrosios pusės prancūzų humoristinių pjesių kūrėjų. Spektakliai, pastatyti pagal jo pjeses, sumušė ne vieną rekordą įvairiose pasaulio scenose.

M.Kamolečio žvaigždė užtekėjo, kai 1958 metais Paryžiuje pagal jo pjeses buvo pastatytos iš karto trys komedijos, iš kurių sėkmingiausia buvo „Geroji Ana“ („Le bonne Anna“). Po to vien Paryžiuje į sceną buvo perkelta beveik dvi dešimtys M.Kamolečio pjesių, o spektakliai pagal jas buvo rodyti daugiau kaip 20 tūkstančių kartų.
Dešimt šio autoriaus komedijų ekranizavo televizija, o pagal pačią populiariausią – dabar Lietuvos žiūrovus pasiekusią „Boeing Boeing“ – Holivude sukurtas to paties pavadinimo filmas.

Organizatoriai
Spektaklio „Beoing Boeing“ prodiuseriai – agentūra „Baltic Music“. Tai antrasis agentūros darbas teatro srityje. Pirmasis projektas – vieno aktoriaus vaidinamas spektaklis „Urvinis žmogus“ – tapo populiariausia Lietuvoje teatro komedija, į kurią ir dabar, pro premjeros praėjus trejiems metams, bilietai išperkami akimirksniu.

Projekto pristatymui buvo sukurta novatoriška koncepcija, kurios esmė – iki pat premjeros neatskleisti nei spektaklio pavadinimo, nei vaidinsiančių aktorių, nei režisieriaus. Ši strategija su kaupu pasiteisino, atkreipdama ne tik žiūrovų, bet ir rinkodaros specialistų dėmesį. Spektaklio pristatymo programą „Kovo6“ reklamos ekspertai pripažino geriausia 2007 metais nedidelio biudžeto rinkodaros kampanija Lietuvoje.

Spektaklyje vaidina: Leonardas Pobedonoscevas, Ramūnas Cicėnas, Eglė Gabrėnaitė, Gintarė Latvėnaitė, Edita Užaitė, Lina Rastokaitė, Jūratė Onaitytė, Žemyna Ašmontaitė, Giedrius Savickas, Ineta Stasiulytė.
Scenografė: Anželika Šulcaitė
Kostiumų dailininkė: Vilma Galeckaitė-Dabkienė
Kompozitoriai: Andrius Šarapovas, Vytis Smolskas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius