Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncertas–performansas „SuRrounded“ apsupo žiūrovus akordeono muzika ir videoinstaliacijomis

Vilniaus „Menų spaustuvėje“ vykęs akordeono muzikos koncertas–performansas „SuRrounded“ trečiadienį subūrė šiuolaikinės muzikos mylėtojus: čia visą valandą skambėjo šiuolaikiniai lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai, skirti akordeonui.
D. Bagurskas
D. Bagurskas / Lauros Vansevičienės nuotr.

Muziką atliko vienas ryškiausių Lietuvos šiuolaikinės muzikos atlikėjų, akordeono muzikos populiarintojas Raimondas Sviackevičius, scenoje kartu grojo smuikininkas Džeraldas Bidva bei kontrabosininkas Donatas Bagurskas, o koncerto ribas praplėtė videomenininkės Jurgos Barilatės videoinstaliacijos, praneša organizatoriai.

Koncerte–performanse skambėjo akordeonui solo ir mišriai sudėčiai sukurti arba adaptuoti lietuvių kompozitorių – Gintaro Sodeikos, Ramūno Motiekaičio, Andriaus Maslekovo – kūriniai. Taip pat programoje klausytojai išgirdo moldavų kilmės kompozitoriaus Sergejaus Berinskio, suomio Erkki Jokineno bei pasaulio koncertų sales užkariaujančios jaunosios Bulgarijos kompozitorių kartos atstovės Dobrinkovos Tabakovos kompozicijas.

Anot koncertą–performansą organizavusios VšĮ „Meno genas“ direktoriaus Mato Drukteinio, džiugu, jog akordeonistas R.Sviackevičius pasirinko įdomų ir netradicinį koncerto formatą.

„R.Sviackevičius yra vienas iš tų atlikėjų, kuriuos į priekį veda iššūkiai ir noras tobulėti. Jis yra grojęs ir su kameriniais bei simfoniniais orkestrais, kartu su lietuvių džiazo korifėjais, dalyvavęs tarpdisciplininiuose projektuose. Daug dirba, kad lietuvių klausytojai akordeono muziką sietų ne tik su liaudies kultūra, tačiau pažintų šį plačių galimybių instrumentą ir profesionaliosios šiuolaikinės muzikos kontekste. Taigi šįkart J. Barilaitės kurta videomedžiaga praplėstos muzikos ribos į pasirodymą „SuRrounded“ pritraukė ir kitų meno bei kultūros sričių atstovus“, – teigė M. Drukteinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius