Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koncerte vaikams – šuniukų, ruonių ir net dramblių garsai

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kovo 27 d. šeštadienį, 12 val. Vilniaus kongresų rūmuose pristato koncertą „Sostinės varis vaikams“. Koncerte gros varinių pučiamųjų muzikos instrumentų ansamblis „Sostinės vario kvintetas“, koncerto vedėjas aktorius Vaidotas Martinaitis.
Sostinės vario kvintetas
Sostinės vario kvintetas / D.Matvejevo nuotr.

„Sostinės vario kvintetas“ susikūrė 1997 metais. Ansamblyje grojo Algirdas Januševičius (trimitas), Saulius Antanas Žvirblis (trimitas), Marius Rancovas (valtorna), Vygantas Šilinskas (trombonas) ir Darius Bažanovas (tūba). 2005 m. netikėtai mirus kolegai ir bičiuliui Sauliui Antanui Žvirbliui, jo vietą kvintete užėmė Domas Mėmėnas (trimitas).

„...Sostinės vario kvintetui“ nereikėjo nei ypatingos režisūros, nei butaforijos, kad užkariautų publikos simpatijas...“, „Sostinės vario kvintetas“ – tai tiesiog šaunių ir linksmų vyrų kompanija, kurių nuoširdus draugiškumas ir aukščiausio profesinio lygio muzikavimas nuostabiai dera. Tokiomis vertybėmis apdovanoti šie muzikantai suranda kelia į bet kokio klausytojo širdį“, – taip apie šį ansamblį rašo muzikos kritikai.

Šeštadienio koncerte skambės nuotaikinga ir įdomiai sudaryta programa.

„Mes tikrai neatskleisime visų staigmenų, kurias ruošiame vaikams! – vieningai sakė „Sostinės vario kvinteto“ artistai. – Visi esame tėčiai ir labai gerai žinome, ką vaikams reiškia gyvūnai. Todėl šiame koncerte atliksime daug gyvūnus vaizduojančių vaidmenų: bus šuniukų, kačiukų, drambliukų, gulbė ir netgi ruonis! Variniai muzikos instrumentai kitaip nei, pavyzdžiui, styginiai leidžia tai padaryti labai efektingai!“

Koncerto programa ėmė „dėliotis“ netikėtai atradus britų kompozitorės Barbaros Tate „Cirko siutą“ pučiamųjų kvintetui. Kadangi šioje siuitoje vaizduojami klounai, drambliai ir ruonis, gimė idėja visą koncerto programą parengti gyvūnų tematika. Koncerte skambės gražiausi programiniai kūriniai varinių pučiamųjų kvintetui ir populiarių pjesių aranžuotės: L. Hendersono „Tigro medžioklė“, H. Mancini muzika iš kino filmo „Rožinė pantera“, C. Saint-Saënso siuitos „Žvėrių karnavalas“ ištraukos, L. Hendersono „Šuns bliuzas“, N. Rimskio-Korsakovo „Kamanės skrydis“, E. Howartho „Gegutė“, V. Trojano „Varlės romansas“, G. Rossini „Kačių duetas“ ir J. Fučík maršo „Gladiatorių eitynės“ ištrauka.

„Tokia koncerto tematika neturi nieko bendro su mūsų laisvalaikio pomėgiais! Esame profesionalūs artistai ir scenoje tikrai neatsispindės kas kokius gyvūnus labiau myli“, – juokavo „Sostinės vario vyrai“.

„O man teks groti dramblį, kurio naminiu gyvūnu nepavadinsi... Tikra bėda – namie neauginame dramblio...!“, – juokavo Darius Bažanovas.

„Sostinės vario kvintetas“ turi didelę edukacinio darbo su vaikais patirtį. Keletą metų iš eilės ansamblis grojo dešimtis koncertų daugumoje Lietuvos mokyklų. Tai buvo ne tradiciniai koncertai, o Muzikų sąjungos organizuojami edukaciniai renginiai moksleiviams, kuriuose buvo pasakojama apie varinius muzikos instrumentus – trimitą, tromboną, valtorną ir tūbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius