-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkurse „Nupiešk gražiausią žodį“ 13 tūkst. konkurentų nurungė obelies piešinys (nuotraukos)

Penktadienį LRT klube įvyko vaikų piešinių konkurso „Nupiešk gražiausią žodį“ nugalėtojų apdovanojimo šventė. Jos metu gražiausių piešinių autoriams buvo įteiktos dovanos bei specialūs prizai. Šiemet konkurso organizatoriai džiaugiasi konkurso dalyvių gausa – buvo sulaukta net 13 431 piešinio.
Konkurso laimėtojas Einius Bubinas
Konkurso laimėtojas Einius Bubinas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vaikai piešiniuose įamžino 1 636 žodžius, iš kurių dažniausiai buvo minimi mama, šeima, sesuo, ačiū, Lietuva ir draugystė. Pasitaikė ir netikėtų: varveklis, parasparnis, monstras, ekskavatorius, vartai.

Penktadienį LRT klube buvo galima išvysti pačius gražiausius, spalvingiausius komisijos atrinktus vaikų darbus, kuriuose buvo pavaizduoti  žodžiai sapnas, varveklis, kūdikis, žemė, Lietuva, mama, vanduo, himnas, Kūčios, jūra, aš, boružė, riešutas, parasparnis, tėtė, katė ir obelis. Būtent pastarųjų trijų piešinių autoriai buvo pripažinti laimėtojais.

Pagrindiniu prizu – kompiuteriu – džiaugėsi dešimtmetis kupiškietis Einius Bubinas, piešimo lape pavaizdavęs vaisius sunokinusią obelį. Ketvirtokas, nupiešęs pro savo namų langą matomą obelį, prisipažino nesitikėjęs nugalėti gausaus būrio varžovų.

Kartą pastebėjęs obuoliuose įsitaisiusius vikšrus, Einius nusprendė juos pavaizduoti ir piešinyje. „Gal kirminėliai obuoliuose mokosi?“ – retoriškai tąkart klausė gražiausio piešinio autorius.

Antrosios vietos nugalėtojui septynmečiui radviliškiečiui Mantui Neimantui už piešinį „Katė“ atiteko fotoaparatas, trečiosios vietos nugalėtojas septynmetis Algirdas Juodkojis iš Vilkaviškio rajono, už piešinį „Tėtė“ gavo mobilųjį telefoną.

Šiuo konkursu siekiama paskatinti vaikus atkreipti dėmesį į kalbos grožį, domėtis bei puoselėti gimtąją kalbą, skatinti meilę lietuviškam žodžiui, aktyvinti pradinių klasių ir dailės mokytojų darbą, ugdyti jaunuolių patriotiškumą.

„Žodis gali sužeisti, jis gali ir išgydyti. Jis – kaip grūdas, iš jo gali išaugti daug kitų reikšmių ir žodžių. Tegu vaikai kuria ir naudoja tik gražius žodžius“,– palinkėjo Lietuvių kalbos instituto direktorė Jolanta Zabarskaitė.

Konkurse dalyvavę gražiausių kūrinių autoriai taip pat buvo apdovanoti knygomis ir programine įranga.

Konkurso „Nupiešk gražiausią žodį“ organizatoriai – „Tildė IT“, Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvių kalbos institutas bei LRT.
 

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Konkurso dalyvio pieainys
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./II vietos laimėtojo Manto Neimanto piešinys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius