Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kultūros naktis“ keičia identitetą ir kviečia „šviesos ieškoti tamsoje“

Jau devintąjį kartą vyksiantis vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“ šiais metais nusprendė atsisakyti kas metus kintančio logotipo bei pristatyti naują pastovų prekinį ženklą. Pristatyta ir šių metų festivalio komunikacijos kampanijos žinutė „Šviesos ieškok tamsoje“.
Renginio plakatas
Renginio plakatas / Renginio organizatorių nuotr.

Pasak, „Kultūros nakties“ projekto iniciatorės Dainos Urbanavičienės, nuolatinių partnerių „AD McCann Vilnius“ buvo paprašyta sukurti ilgalaikį festivalio prekinį ženklą ir šiems metams skirtą komunikacijos kampaniją.

Festivalio ženklas – dinamiškas

„Festivaliui „Kultūros naktis“ sukūrėme logotipą, kuris yra ryškus tarsi naktyje matomas atšvaitas, be to, ir nuolat besikečiantis. Dvi logotipo dalys atspindi ryšį tarp žiūrovo ir menininko. Ne veltui vienas logotipo elementas primena akį, kuri nuolat stebi įdomų ir nuolat aplink ją judantį objektą“, – sakė reklamos agentūros „AD McCann Vilnius“ kūrybos vadovas Mantas Velykis.

Pasak jo, tai pirmasis „Kultūros nakties“ logotipas, kurį vis kitokį bus galima pamatyti tiek TV eteryje, tiek lauko spaudos maketuose ar kitose atributikoje. Tačiau nors ir nuolat besikeičiantis, naujasis logotipas yra lengvai atpažįstamas, kaip ir pats vienos nakties festivalis.

Renginio organizatorių nuotr./Renginio plakatas
Renginio organizatorių nuotr./Renginio plakatas

Reklamoje – kultūros įvairiapusiškumas

„Šiais metais „Kultūros naktis“ pasitinka šūkiu „Šviesos ieškok tamsoje“. Jį papildanti renginio reklama tik patvirtina tai, kad kartais šviesiausios mintys ir idėjos mus užplūsta tamsoje. Tokia yra ir „Kultūros naktis“, kur tik sutemus imame ieškoti nepaprastų vaizdų, kurie dienos šviesoje galbūt būtų nematomi ar net nepastebėti“, – sako M.Velykis.

Spaudos maketams pasirinkti trys kūrybos „epicentrai“ – gitaros ertmė, dažų tūbelė ir balerinos batelis – atspindi „Kultūros nakties“ įvairiapusiškumą. Juk festivalyje per vieną naktį galima spėti pažinti įvairią kultūrą – nuo šokio, teatro ar muzikos iki improvizacijų bei šiuolaikinių vaizdo ir garso technologijų.

„Kultūros naktis“ visą Vilniaus miestą nemiegoti pakvies jau birželio 19 d. Su išsamia festivalio programa netrukus galėsite susipažinti festivalio svetainėje www.kulturosnaktis.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius