-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Kultūros naktis“ kviečia menininkus savo idėjas apgyvendinti netikėčiausiose erdvėse

Vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“, ateinančiais metais vyksiantis naktį iš birželio 19 į 20 d., pradeda rengti nakties programą ir kviečia menininkus bei kultūros įstaigas prisijungti prie 2015 m. festivalio, o visus vilniečius – siūlyti savo idėjas vienos nakties renginiams.
Kultūros naktis 2015
Kultūros naktis 2015 / „Kultūros naktis“ nuotr.

„Kultūros naktis“ – puiki platforma tiek jauniems menininkams, tiek profesionalams pristatyti savo geriausius projektus Vilniaus miesto gyventojams ir svečiams. Šiais metais projektų registraciją pradėjome anksčiau nei įprastai, nes norime parengti dar kokybiškesnę ir įdomesnę festivalio programą bei pakviesti menininkus neatidėti savo idėjų bei pasirengimo paskutinei dienai“, – sako „Kultūros nakties“ iniciatorė Daina Urbanavičienė.

Pasiūlyti projektą bei dalyvauti „Kultūros naktyje“ iš tiesų paprasta: pirmiausia, paskelbus projektų priėmimo datą, menininkai ir organizacijos kviečiami pateikti projektų paraiškas su trumpais, tačiau detaliais aprašymais, vizualizacijomis ir kita svarbia informacija. Festivalio organizatoriai po paraiškų pateikimo termino pabaigos peržiūri visas gautas paraiškas bei vertina jų novatoriškumą bei realias galimybes siūlomą projektą įgyvendinti. Vis dėl to, organizatoriai, rengdami programą ir vertindami projektus, pasilieka teisę atsisakyti besikartojančių ir neaktualių, žiūrovų dėmesio nesusilaukusių projektų, taip pat idėjų, kurios bus sunkiai įgyvendinamos. Paskelbus atrinktus projektus, toliau tiesiogiai bendraujama su projektų iniciatoriais derinant vietas, laikas, padedant įgyvendinti jų numatytas idėjas.

Karolinos Pansevič nuotr./„Kultūros nakties“ akimirka
Karolinos Pansevič nuotr./„Kultūros nakties“ akimirka

Kaip teigia vienos nakties festivalio organizatoriai, šiais metais ypatingai laukiami pasiūlymai gatvės meno projektams ir pasirodymams, meninių ir šviesos instaliacijų bei kūrybinėms dirbtuvėms ir projektams, kurie vyktų netradicinėse miesto erdvėse. Ateinančiame festivalyje tikimąsi miestą užpildyti kuo įvairesniais ir kokybiškesniais projektams, tad ir ne pirmus metus festivalyje dalyvaujančios institucijos kviečiamos pateikti kuo „šviežesnes“ idėjas vengiant pakartoti ankstesniais metais įgyvendintus projektus.

„Kultūros naktis“ kviečia išlaisvinti savo idėjas ir apgyvendinti jas netikėčiausiose Vilniaus miesto erdvėse dalyvaujant nepamirštamoje „Kultūros naktyje” 2015 metais. Savo projektus ir idėjas siūlyti galite užpildydami elektroninę festivalio dalyvio anketą „Kultūros nakties“ interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius