-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros sostine tapęs Panevėžys budins gyventojus iš miego

Panevėžio miesto savivaldybės kultūros ir meno skyriaus vedėja Loreta Krasauskienė džiaugiasi, kad 2014 m. kultūros sostine tapo Panevėžys. Pasak jos, tai bus puiki proga padėti miestelėnams suvokti, kad jie gyvena pasididžiavimo vertame Lietuvos mieste.
Panevėžio miesto savivaldybės pastatas
Panevėžio miesto savivaldybės pastatas / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.

Kultūros miestui šiemet skirta 200 tūkst. Lt biudžetas, tačiau pasak L.Krasauskienės, toks biudžetas didiesiems Lietuvos miestams yra labai mažas, tad nebus apsieita be verslo rėmėjų pagalbos.
 
„Mes iš tikrųjų pasirinkome tą procesą – kultūros procesą. Kai kurie miestai orientavosi į įvykius, kai yra pavieniai dideli renginiai. Be abejo, kiekvienas miestas turi savo specifiką, kuri pasako, ką jis turėtų daryti. Palangos miesto situacija, ji pati buvo orientuota į įvykius. Įvykiams reikalingi dideli renginiai“, - pasakojo Panevėžio miesto savivaldybės atstovė.
 
Skatins bendruomeniškumą
 
Pašnekovė pasakojo, kad Panevėžys pasirinko proceso kelią ir orientuojamasi bus į kultūrą kaip į procesą visus metus. Buvo išsikelta tema, kurią bus stengiamasi išrutulioti per visus metus.
 
„Mūsų programa yra sudaryta iš trijų pagrindinių dalių, kur mes dėjome akcentus. Viena iš tų dalių yra pasaulio kultūros programa, per kurią mes pristatysime įvairių šalių kultūrą, menus - per 11 mėnesių. Antra dalis yra įvykiai, kaip sakome, festivaliai. Tai yra 14 didelių renginių, kurie vyks visus metus kartą maždaug per mėnesį“, - dėstė pašnekovė.
 
„Trečioji dalis – savanorystė programa. Mes galvojame, kad panevėžiečiai dar truputėlį miega, neįsijungia į savanorystę. Norime visus juos išjudinti, kad prisijungtų, rastų save visuomenėje, bendruomenėje, kad nesėdėtų namuose ne tik jaunas žmogus, bet ir garbingo amžiaus. Kad išeitų į renginius, padėtų juos organizuoti, galėtų prisidėti prie ekskursijų vedimo, prie muziejų įvairios veiklos. (...) Mes skatinsime savanorystę visus metus“, - planus įvardijo L.Krasauskienė.
 
Tokia programa norima parodyti, kad save galima atrasti ne tik šeimoje, bet ir miesto bendruomenėje.
 
Turizmas nedomina
 
Panevėžys neturi tikslo šiais metais pritraukti kuo daugiau turistų. Pasak pašnekovės, opi problema yra ta, kad miestas yra kultūringas, gražus ir kompaktiškas ir gera čia gyventi, tačiau patys miestelėnai to nevertina. Tad visas dėmesys bus koncentruojamas į tai.
 
„Panevėžys - pats lietuviškiausias Lietuvos miestas, 96-97 proc. gyventojų yra lietuviai pagal tautybę. Tai tikriausiai tas mūsų lietuviškas charakteris kaltas, kad nemokame pasididžiuoti tuo miestu, nei mylim jį“, - sakė moteris.
 
„Iš tikrųjų, jei išvažiuojam gyventi kažkur toli, mes mylim tą miestą. O jei gyvenam čia, mes negalim jo mylėti, mums jis blogas ir blogas. Mes labai norėjom, kad ta kultūros sostinė padėtų žmonėms labiau didžiuotis savo miestu, kad jie būtų miesto patriotai ir piliečiai“, - drąsino Panevėžio miesto savivaldybės kultūros ir meno skyriaus vedėja.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius