Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje koncertuos Latvijos violončelininkų grupė „Melo-M“ (video)

Spalio mėnesį populiariausia violončelininkų grupė iš Latvijos „Melo-M“ vėl lankysis Lietuvoje. Savo pasirodymuose klasikinę muziką su pop, rock ir folk melodijomis energingai maišantys muzikantai koncertus planuoja Vilniuje, Šiauliuose ir Palangoje.
Grupė „Melo-M“
Grupė „Melo-M“ / Organizatorių nuotr.

Pasaulyje yra vos kelios violončelininkų grupės, o 2005 m. įsikūrusi „Melo-M“ yra vienintelė tokia Rytų Europoje. Savo energija trykštančiuose koncertuose grupė įrodo, kokią įvairią muziką galima atlikti, griežiant violončelėmis: disco, rock, heavy metal, pop. Populiarūs kūriniai, atliekami trimis violončelėmis, įgauna naujų spalvų ir iki šiol negirdėto skambesio.

Spalio mėnesį latviai suplanavę keletą koncertų mūsų publikai. Tai bus ketvirtas muzikinis grupės vizitas Lietuvoje šiais metais.

„Šiais metais Lietuvą galime vadinti savo antrais namais. Vien 2010 metais tris kartus jau buvome atvykę koncertuoti ir kiekvieną kartą išsivežėme labai šiltus atsiminimus apie koncertus Vilniuje ir Kaune, todėl laukiame spalio koncertų su nekantrumu“, – sakė grupės muzikantai. Po koncertų jie mėgsta įsimaišyti tarp klausytojų ir pabendrauti.

„Melo-M“ Lietuvai paruošė poros valandų programą, sudarytą iš dviejų dalių. Pirmojoje bus pristatyta paskutinio grupės albumo „Around the World“ programa – tai pasaulinės folk muzikos variacijos trimis violončelėmis.

„Ko tikėtis? Suomiškos polkos, airiško džigo, rytietiškų melodijų, graikiško sirtakio, rusiškų ir net afrikietiškų intarpų. Taip pat pirmoje dalyje sugrosime keletą savos kūrybos kompozicijų“, – pristatė „Melo-M“.

Antroji koncerto dalis bus skirta eksperimentams su pop ir rock kūriniais. Violončelėmis latviai sugros „99 luftballons“, „Clocks“, „Mission Impossible Theme“ ir kitų žinomų kūrinių naujas versijas.

Grupę iš Latvijos sudaro violončelininkai: Kārlis Auzāns, Valters Pūce ir Antons Trocjuks. Vaikinai yra profesionalūs violončelininkai, vienijami klasikinių instrumentų bei šiuolaikinės muzikos sintezės idėjos. Koncertų metu jiems talkina būgnininkas.

Spalio mėnesį „Melo-M“ pasirodys Vilniuje (spalio 16 d. klube „Tamsta“), Šiauliuose (spalio 22 d. koncertų salėje „Saulė“) ir Palangoje (spalio 23 d. klube „Ramybė“).

VIDEO: Coldplay Clocks performed by melo-m live at club essential//www.melo-m.lv //

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius