-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos istorija, įamžinta karpiniuose (nuotraukos)

Kauno tautinės kultūros centre iki vasario 5 dienos dar galima apžiūrėti respublikinio projekto „Gimtoji šalis karpiniuose“ parodą. Ji skirta Laisvės gynimo ir didžiųjų netekčių metams atminti.
Parodos eksponatas
Parodos eksponatas / Kauno tautinės kultūros centro nuotr.

Sausį Kaune buvo atidaryta respublikinio projekto ,,Gimtoji šalis karpiniuose“ mokinių ir mokytojų darbų paroda, kurioje dalyvauja 20 švietimo įstaigų, 6 dailininkai ir 145 mokiniai (rengė 34 mokytojai). Ekspozicijoje galima pamatyti 160 kūrybinių darbų. Vaikai, mokytojai ir šeimos nariai karpiniuose jautriai išreiškia savo sampratą apie Lietuvą. Jų sukurtuose karpiniuose įamžinti padavimai, sakmės, pasakos apie piliakalnius, karžygius, istoriniai įvykiai, lietuvių liaudies dainos, smulkioji tautosaka, gyvybės medžio įvaizdis, tradicinės kalendorinės šventės, Lietuvos poetų eilėraščiai apie gimtinę, kita.

Parodos rengėjai neslėpė, kad jiems ypač malonu, jog parodoje galime pasigrožėti Punsko lietuvių bendruomenės tradiciniais karpiniais-užuolaidėlėmis.

Kauno tautinės kultūros centre ši paroda atsirado neatsitiktinai. Jame dirbantys specialistai stengiasi populiarinti popieriaus meno lietuvišką tradiciją ir skatina karpinių meistrus burtis, dalintis savo meistrystės paslaptimis, rengia pamokas visuomenei. Čia buvo surengtos tautodailininkių Joanos Imbrasienės (Vilniaus raj.), Vilijos Žalienės (Vilkaviškis), Eglės Vindašienės-Dvarionaitės (Kaunas) ir dailininkės Vandos Dūdienės (Raudondvaris) karpinių parodos, kurios susilaukė didelio Kauno miesto bendruomenės ir žiniasklaidos susidomėjimo.

Be to, centro darbuotojai organizavo karpybos mokymus ne tik mokyklose vaikams, bet ir nemokamus kvalifikacinius seminarus pedagogams ,,Gyvybės medis ir meninės raiškos galimybės karpiniuose“, ,,Tradicinių lietuviškų simbolių interpretacija“, bibliotekininkams ,,Simbolika lietuvių liaudies mene“. Kauno tautinės kultūros centre galima užsisakyti mokamus edukacinius užsiėmimus ,,Gyvybės medis karpiniuose“, kuriuos veda tautodailininkė Eglė Vindašienė.

Respublikinė mokinių ir mokytojų darbų paroda ,,Gimtoji šalis karpiniuose“ eksponuojama Kauno tautinės kultūros centre (A.Jakšto g. 18, Kaunas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius