Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimas pradės kurti savo „Eko enciklopediją“

Pasaulinę Žemės dieną, jaunimas skirtinguose miestuose paminės draugiškai provokuodami praeivius. Į pagrindines miestų gatves ir aikštes žaliuoju virusu užsikrėtę jaunuoliai išeis rankose laikydami pačių sukurtą didžiulę knygą, simbolizuojančią, jaunimo „Eko enciklopediją“, kuri bus išleista 2010 metais. Su šia akcija startuoja Respublikinis ekologiškos kultūros projektas – „Eko karta“.
Lietuvos jaunimas pradės kurti savo „Eko enciklopediją“.
Lietuvos jaunimas pradės kurti savo „Eko enciklopediją“. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Enciklopedija

Seniai laikas sujungti jėgas

Netradicinę Žemės dienos minėjimo akciją įgyvendina savanoriškai prisijungę iniciatyvūs jaunuoliai iš visų Lietuvos apskričių miestų: Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Alytaus, Utenos, Mažeikių, Palangos, Kazlų Rūdos, Kaišiadorių, Plungės, Rokiškio, Šilalės ir kitų miestų. Akcijos organizatoriai ir dalyviai, patys pasigaminę „Eko enciklopedijos“ prototipą, atkreips vietos bendruomenės dėmesį į aktualias bei opias šiandienos problemas. Kartu su praeiviais pradėję pildyti „Eko enciklopediją“ jaunuoliai supažindins savo miesto bendruomenę su būtinybe rūpintis aplinka, kurioje gyvena. Taip pat organizatoriai, netradicinėmis priemonėmis, vaizdžiai pademonstruos, kas gali atsitikti, jei laiku neprisiimsime atsakomybės už savo veiksmus ir nepradėsime atsakingai galvoti apie ateitį.

Iniciatyvinės projekto „Eko karta“ organizatorių grupės narių, Justino Jautžemio ir Roko Šileikio teigimu, surengti tokią akciją, paskatino vienodas aplinkos problemų suvokimas ir įsitikinimas, kad kartu galima nuveikt žymiai daugiau nei atskirai. „Šiandien Lietuvoje galime išgirsti ne vieną žalią akciją ar projektą skirtą skirtingo amžiaus žmonėms, skirtingiems miestams ar grupėms. Seniai laikas sujungti jėgas ir sukurti vieningą judėjimą, kur save realizuoti galės visi žmonės norintys kurti ateitį atsakingai“ – teigia projekto iniciatyvinės grupės nariai.

Skirtingi žmonės – bendras tikslas

Kartu su žemės diena projekto organizatoriai VšĮ „Kultūros idėjų institutas“ ir jaunimo iniciatyvinė grupė visuomenei pristato projektą „Eko karta“. Organizatorių teigimu, su šiuo projektu pradedamas vykdyti antrasis ekologiškos kultūros sklaidos etapas, papildantis bei tęsiantis ekologiškos kultūros gido, leidinio „Ozonas“ misiją. Leidinys „Ozonas“ – tai socialinis reiškinys, simbolizuojantis siekį, pastangas kurti švaresnę aplinką, būti už ją atsakingais, prisidėti prie ekologiškos kultūros viešinimo ir visuomenės švietimo. Abiem šiais projektais siekiama puoselėti ekologiškos kultūros formavimą Lietuvoje, apjungiant vis didėjantį sąmoningų ir atsakingų žmonių ratą, kuriuos vienija bendras tikslas – švari ir sveika aplinka.
Rengdami projektą organizatoriai siekia, kad į jį galėtų įsitraukti kuo daugiau skirtingų žmonių. Projekto „Eko karta“ veiklos suplanuotos taip, kad prisijungti žmonės galėtų nepaisant skirtingo amžiaus, gyvenamosios vietos, išsilavinimo, pomėgių, profesijų ar aktyvumo. Taip pat ypatingas dėmesys skiriamas siekiant įtraukti mažiau galimybių turinčius jaunuolius.

Projekto metu visoje Lietuvoje bus vykdomi renginiai, akcijos ir konkursai, skirti įsigilinti į pagrindines mus supančias stichijas: saulę, vandenį, orą ir žemę. Taip pat bus rengiamos diskusijos ir paskaitos aktualiausiomis ekologijos ir aplinkos apsaugos temomis. Į renginių organizavimą ir iniciavimą įsitraukia vis daugiau partnerių ir dalyvių padedančių organizuoti atskirus renginius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius