-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos stalo futbolo čempionato atidaryme susikaus ir profesionalai, ir smalsuoliai

Pirmąjį pavasario savaitgalį, kovo 6-8 dienomis, šiuolaikiniame prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ startuos 2009 metų Lietuvos stalo futbolo čempionatas, kurio nugalėtojai įgis teisę ginti šalies vardą Pasaulio taurės varžybose.

Čempionato atidaryme kausis įvairios sudėties komandos – vyrų, moterų, mišrios ir jauniai, taip pat bus surengtos neįgaliųjų varžybos. Galimybę jėgas išbandyti mažojoje futbolo aikštėje turės visi „Panoramos“ svečiai.

„Stalo futbolo populiarumas Lietuvoje auga sparčiai, nes tai – azartiška pramoga, bemat užkrečianti žaidimo virusu. Džiaugiamės, kad šią Lietuvoje gan jauną sporto šaką galėsime pristatyti populiarioje žmonių lankymosi vietoje, kurioje žiūrovai galės ne tik stebėti aistringas kautynes, bet ir patys susipažinti su žaidimu“, – sakė antrą kartą Lietuvos čempionatą organizuojančios Nacionalinės stalo futbolo federacijos vadovas Simonas Jakubauskas.

Anot jo, lankytojai daug aistrų išvys įvairių kategorijų finaluose – jie vyks specialiai įrengtoje erdvėje, svarbiausios rungtynės bus transliuojamos per ekranus. Finalinius mačus bus galima stebėti ir internete – www.panorama.lt ir www.foosball.lt interneto svetainėse. Parodomoji penktadienio programa bus orientuota į pramogines stalo futbolo rungtis, tokias kaip baudinių mušimas ar vartininkų kovos . Prie šios programos prisijungs ir neįgaliųjų varžybos, kurios Lietuvoje bus pristatytos pirmą kartą. Šeštadienio programoje dominuos varžybos kai rungiasi vienas varžovas prieš vieną, o sekmadienį - du prieš du. Iš viso Lietuvos čempionatą šias metais sudarys septyni etapai. Jų metu žaidėjų surinkti taškai sumuojasi ir metų gale išaiškėja stipriausi žaidėjai, kurie ir keliaus į Pasaulio taurės varžybas.

Stalo futbolo populiarumas Lietuvoje auga sparčiai, nes tai – azartiška pramoga, bemat užkrečianti žaidimo virusu. Sakė antrą kartą Lietuvos čempionatą organizuojančios Nacionalinės stalo futbolo federacijos vadovas Simonas Jakubauskas.

„Tai nuotaikingas, strateginio mąstymo ir įgūdžių reikalaujantis sportas, su kuriuo susipažinti šį savaitgalį pakviesime visus mūsų svečius. Tai jau antrasis čempionatas, kurį surengėme prekybos ir laisvalaikio centre „Panorama“ – vasario pradžioje vyko „Kavos kultūros dienos“. Kovo viduryje planuojame organizuoti šachmatų čempionatą. Įvairius nemokamus sporto, kultūros ir pramoginius renginius „Panoramos“ svečiams siūlysime kiekvieną savaitgalį“, – sakė renginius organizuojanti Laura Panovienė.

Pernai metais pirmą kartą tarptautinėje arenoje debiutavusi Lietuvos stalo futbolo rinktinė, sudalyvavo „Tecball“ ir „Garlando“ stalų pasaulio čempionatuose, bei buvo pakviesta dalyvauti pasaulio taurės čempionate Prancūzijoje. Lietuvos sportininkai taip pat sudalyvavo keturiuose tarptautiniuose turnyruose. Lietuva šiuo metu yra 17 pozicijoje iš 38 pasaulio reitinge dalyvaujančių šalių. Lietuviai pirmieji iš Baltijos šalių pasirodė tokio rango varžybose. Už pastangas skatinant stalo futbolo populiarumą Lietuvoje, bei sportinius pasiekimus tarptautiniuose turnyruose Nacionalinė stalo futbolo federacija yra gavusi tarptautinės stalo futbolo asociacijos ITSF apdovanojimą.

 

Lietuvos stalo futbolo čempionato I etapo programa:

PENKTADIENIS
14:00 Registracijos pradžia
15:00 „F.S.O.” varžybų pradžia
16:00 „Goalie war” varžybų pradžia
17:00 „D.Y.P.” kvalifikacija
19:00 „D.Y.P.” finalinis etapas

ŠEŠTADIENIS
09:00 Registracijos pradžia
10:00 Vienetų kvalifikacija
13:00 – 14:00 Pietų pertrauka
14:00 Vienetų finalinis etapas
16:00 Neįgaliųjų dvejetų varžybos
16:00 Moterų vienetų / jaunių vienetų kvalifikacija
17:00 Mišrių porų / „noPRO” dvejetų kvalifikacija
19:00 Moterų vienetų / jaunių vienetų finalinis etapas
20:00 Mišrių porų / „noPRO” dvejetų RD finalinis etapas
21:00 Apdovanojimai

SEKMADIENIS
09:00 Registracijos pradžia
09:30 Renginių pratęsimas
10:30 Dvejetų kvalifikacija
13:00-14:00 Pietų pertrauka
14:00 Dvejetų finalinis etapas
15:15 Moterų dvejetų / jaunių dvejetų JD kvalifikacija
17:00 Moterų dvejetų / jaunių dvejetų finalinis etapas
19:00 – 20:00 Apdovanojimai

Pastabos:
• Registracija rungčiai baigias likus 15 min. iki varžybų pradžios;
• „F.S.O.“ angl. „Forward shoot out” – puolėjai muša baudinius;
• „Goalie war“ – vartininkai muša po vieną smūgį iš gynėjo pozicijos;
• „D.Y.P.“ angl. „Draw your partner” – žaidžiama poromis, partneris parenkamas butų keliu;
• „noPRO dvejetai” – žaidžiama komandomis, negali dalyvauti PRO kategorijos žaidėjai;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius