Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos teatrų durys atsivers vargingiausiesiems

Kitų metų pradžioje septynių Lietuvos miestų kultūros įstaigos atvers duris gyventojams, kurie neišgali lankytis teatruose ar koncertuose: daugiavaikėms šeimoms, senjorams, neįgaliesiems, našlaičiams, moksleiviams ir studentams.
Spaudos konferencija
Spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Planuojama, kad sausio mėnesio 9–17 dienomis akcijos „Atverk teatro duris“ metu spektaklius ir koncertus nemokamai pamatys apie 6 tūkstančiai žmonių.

„Džiugu, kad akcija vyksta visoje Lietuvoje. Žmonės galės prisiliesti prie iškilesnių meno kūrinių“, – teigė Kauno dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas. Jo vadovaujamo teatro aktoriai „Girstučio“ kultūros rūmuose parodys spektaklį visai šeimai „Žvaigždžių vaikas“.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Romanovas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./V.Romanovas

Vilniuje įsikūrusio Lietuvos rusų dramos teatro vadovas Jonas Vaitkus tikisi, kad akcija „Atverk teatro duris“ taps tradicija.

„Nusprendėme, kad pradėti reikia nuo vaikų – nuoširdžiausių žiūrovų“, – teigė J.Vaitkus, kviesdamas jaunuosius žiūrovus į spektaklį „Miegančioji gražuolė“.

Akcijoje dalyvauja ir Klaipėdos jūrų muziejus, kviečiantis į nemokamą delfinų pasirodymą.

„Delfinų pasirodymas praskaidrins rūškanas, nors ir šventines dienas. Delfinai visados atneša saulę. Tikimės, kad pasirodyme apsilankys gyventojai iš viso Klaipėdos regiono, kuriems delfinai iki šiol buvo egzotika“, – vylėsi Klaipėdos jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė.

Bilietus į koncertus ar spektaklius žiūrovai galės pasiimti Ūkio banko filialuose, pateikę jų statusą liudijantį pažymėjimą, pavyzdžiui, pensininko, neįgaliojo. Apie 30 procentų visų bilietų bus išdalyta vaikų ir senelių namams, kitoms socialinėms institucijoms.

Iš viso nemokamus spektaklius ir koncertus išvysti kviečia vienuolika kultūros įstaigų: Vilniaus ir Kauno valstybinės filharmonijos, Vilniuje esanti Ūkio banko teatro arena kartu su Oskaro Koršunovo teatru, Šiaulių dramos teatras, Marijampolės dramos teatras, Alytaus miesto teatras, Panevėžio Juozo miltinio dramos teatras, Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras bei anksčiau paminėti „Girstučio“ kultūros rūmai, Klaipėdos jūrų muziejus bei Lietuvos rusų dramos teatras.

Pirmąkart Lietuvoje vykstantį nacionalinį teatrų projektą inicijuoja didžiausias Lietuvos kultūros ir sporto mecenatas Vladimiras Romanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius