Meilės dieną kino teatre „Pasaka“ – romantiška programa „Bohema. Paryžius. Vilnius“ (video)

Paryžius. Pasaulyje nėra kito tokio miesto, kuriame vienu metu gausybė kino projektorių rodytų filmus. Galybė vidutinio dydžio ir visai mažiukų kino teatrų  vienas svarbiausių romantiško miesto akcentų, didžioji dalis jų turi įspūdingas istorijas. Vasario 14-ąją kino teatras „Pasaka“ apsimes, kad ir Vilniuje veikia senas kino teatras su paryžietiškomis tradicijomis.
Kino teatras „Pasaka“
Kino teatras „Pasaka“ / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Pasakos“ projektorius braškės šviesdamas senas prancūziškas juostas, o programa „Bohema. Paryžius. Vilnius“ nuskraidins žiūrovus į praeitį per pusę amžiaus į aistromis, jausmais ir sentimentais dvelkiančią epochą.

Vienadienį prancūzišką kino teatrą portjė atvers 15 val. Čia filmai apie meilę prancūziškais žodžiais skambės ligi užsidegs Šv. Ignoto gatvės žibintai.

Kartu su teatro trupe „Bohemiečiai“ ir Prancūzų kultūros centru rengiamoje  programoje spindi keturi filmai: Catherine Deneuve išgarsinęs miuziklas „Šerburo lietsargiai“, Jeano Renoiro „Prancūziškas kankanas“, Max Ophüls šedevras „Ponios X auskarai“ ir įžymiojo François Truffaut „Šeimos židinys“.

Klasika tapę filmai iš kino tėvynės subtilia juodai balta ar spalvota kino juosta piešia ekrane meilės aistras ir emocijas, viliones ir trauką bei žavi nesenstančiu aktualumu.

Užgesus salės šviesoms, žiūrovai laukiami  restorane  „Le Boheme“, kur vyks operos „Bohema“, pasakojančios apie pokario Paryžių, vakaras drauge su ją kuriančiais bohemiečiais. Vakaro metu pagal paryžietiškas pokario tradicijas bus galima įsiamžinti portretistės Gerdos ateljė restorano kamputyje. Fone visą vakarą skambės ypatinga kompiliacija prancūziškų melodijų temomis, kurią vasario 14-osios vakarui specialiai parengė vienas žinomiausių miesto melomanų Kym Wild.

François Truffaut  filmo „Šeimos židinys“ anonsas:

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius