Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininko T.Lagūnavičiaus kvietimas į realybę pažvelgti kitaip

Kaip mes matome realybę ir kaip ją mato kiti? Ar tarp dviejų skirtinguose diskursuose gyvenančių žmonių gali vykti dialogas? Ar mes susikalbame su kitokiais nei esame patys? Atsakyti į šiuos klausimus bei pažvelgti į nūdienos realijas iš kito perspektyvos taško Kauno miesto gyventojai bei svečiai galės jau gruodžio 3 dieną, 18 val. atvykę į Kauno Jaunimo mokyklą ( Pašilės g. 34), kurioje menininkas Tomas Lagūnavičius pristatys naujausią režisūrinį pastišą - "Realistas", o po jo kvies pasinerti į scenos meno tyrinėjimus diskusijoje su žiūrovu.
news_54765c153b1948e33ff4
news_54765c153b1948e33ff4

Kamerinė erdvė, inovatyvios raiškos priemonės ir skatinanti mąstyti tematika – kaip tobulas derinys suponuojantis galimybę megzti dialogą tarp menininko ir susirinkusios auditorijos. Glaudus kontaktas ir interaktyvumas paskutiniąjame režisieriaus Tomo Lagūnavičiaus kūrybiniame eksperimente „Realistas“ dar labiau sutvirtėja ir atsiskleidžia įvairiausiomis spalvomis bei užtikrina avangardinio ir postmodernaus meno plėtrą visuomenėje. Postmodenizmo filosofija persisunkusi teatrinė komunikacinė drama žiūrovui suteiks ne tik galimybę eiti į tiesioginį kontaktą su kūrėju, bet ir atrasti savo požiūrį į scenoje vykstančius dalykus bei pačiam savo sąmonėje susidėlioti individualų naratyvą.

„Postmodernistiniame teatre nuostabus dalykas tai, kad tu gali atsistoti bet kurioje vietoje ir į tą patį reiškinį pažiūrėti iš skirtingų pozicijų. Ir kai tu užiimi kitą vietą, tai pamatai kito žmogaus logiką. Aš nesakau, kad jis teisus ar ne – aš tiesiog parodau poziciją“– galimybę išgirsti kitą variantą siūlo Tomas Lagūnavičius.

Postmodernistiniame teatre nuostabus dalykas tai, kad tu gali atsistoti bet kurioje vietoje ir į tą patį reiškinį pažiūrėti iš skirtingų pozicijų.

Dispozityvus kūrinys, gimęs iš poreikio kaupti režisūrines patirtis tam, kad vėliau jas būtų galima įamžinti knygoje, ne tik atvers duris į teatro meno pažinimą, bet ir parodys kitą žiūros kampą į gyvenimo reiškinius, žmogaus santykį su sociumu ir jų komunikacines skirtis.

“Esmė yra ne istorijos pasakojimas, o tai, kad mes turime komunikuoti per tą istoriją. Ir jei atsiranda komunikacija, jei mes pradedame kalbėtis, man tampa visai nesvarbu ar tu sutinki su tuo ar ne, aš tik noriu, kad mane išgirstum. Aš nenoriu, kad tu pasikeistum, nenoriu, kad tau būtų katarsis ar nirvana, man tai nesvarbu. Šiame dialoge mes esame lygūs, aš turiu savo mintis, tu – savo, mes nesutariam, tu galvoji vienaip, o aš kitaip, bet tiesiog pasikalbėkim, išgirskim vienas kitą ir tiek, daugiau nieko.“ – atvykti bei užmegzti dialogą ir išgirsti kitokį požiūrį siūlo režisierius, aktorius bei pastišo autorius Tomas Lagūnavičius.

Renginys nemokamas, tačiau dėl riboto vietų skaičiaus labai prašome apie dalyvavimą pranešti iš anksto elektroniniu paštu andriuskeviciute.greta@gmail.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius