Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menų spaustuvėje – taigos paviliotų norvegų menininkų kūrybinės dirbtuvės

Nuo savaitės pradžios Menų spaustuvėje reziduojanti tarpdisciplininių scenos menų trupė „NONcompany“ iš Bergeno (Norvegija) rengs kūrybines dirbtuves lietuvių scenos menininkams. Dirbtuvės vyks sausio 29-30 dienomis Menų spaustuvėje nuo 15 iki 19 valandos ir yra skiriamos 8-10 scenos menų profesionalams bei studentams (aktoriams, šokėjams, performansų menininkams ar besidomintiems tarpdisciplininiais projektais).
Scenos menų trupė „NONcompany“  iš Bergeno (Norvegija)
Scenos menų trupė „NONcompany“ iš Bergeno (Norvegija) / Organizatorių nuotr.

Kūrybinės dirbtuvės yra nemokamos, norintys dalyvauti gali registruotis nuo antradienio (sausio 25 d.) el. pašto adresu laura@menuspaustuve.lt. Registruojantis, būtina nurodyti meno šaką, kuriai atstovaujate.

Sausio 26 d. 17.30 val. Menų spaustuvėje vyks naujųjų rezidentų – Lise Risom Olsen

Hanso Skogeno, Håvardo Pederseno, Lenos Lundsten Buchacz ir Gunn Hernes – prisistatymas.

„NONcompany“ – 2002-aisiais susikūrusi trupė, kurios pagrindą sudaro muzikos, dizaino, vizualiųjų menų ir teatro sritims atstovaujantys menininkai. Ankstesniuose jų projektuose dalyvavo aktoriai, scenografai, rašytojai, muzikantai, dizaineriai ir kitų specialybių atstovai.

Vilniuje, kur norvegų menininkai bus iki vasario 6 dienos, jie dirbs ties savo naujuoju projektu KAZAK. Tai – ilgalaikis tęstinis projektas, kurį įkvėpė... šiaurės miškai ir tas faktas, kad mažame Norvegijos miestelyje Elverume prasidedanti taiga nenutrūkstančia juosta supa Žemės rutulį tarp 60˚ ir 70˚ ilgumos. „NONcompany“ susimąstė apie tai, koks yra šioje pasaulinėje taigoje gyvenančių žmonių santykis su juos supančia gamta. Menininkus taip pat domina Norvegiją, Švediją, Suomiją, Rusiją, Aliaską ir Kanadą dengiančių eglynų judesiai, nuotaikos, garsai ir pavidalai.

Projektą KAZAK sudarys trys dalys: pradžioje jo dalyviai vyks į ekspediciją – keliaus į taigą ir nuo jos pradžios Elvere pasieks Vladivostoką. „NONcompany“ partneriai Aliaskoje ir Kanadoje savo ruožtu tyrinės miškų juostą iš savo pusės, abiejų ekspedicijų nariai keisis informacija. Grįžę ir susumavę kelionės rezultatus, menininkai kurs tris pasirodymus: dokumentinį ekspedicijos pristatymą („Ekspedicija – pasakojimas apie kelionę“). Antroji dalis (KAZAK) – audiovizualinis performansas ir trečioji („Tolimoji šalis“) – draminis spektaklis. Specialiai šiai daliai bus kuriamas scenarijus, kurio pagrindą sudarys kelionės įspūdžiai ir taigoje pasakojamos istorijos.

Per kūrybines dirbtuves Vilniuje „NONcompany“ nariai sieks įsigilinti į būsimo projekto idėjas ir jau sukauptą medžiagą. „Tikimės, kad kartu su lietuvių menininkais išsigryninsime šį sumanymą, pasitikrinsime jo kūrimo metodus, pasidalysime patirtimi“, - teigė Menų spaustuvės rezidentai.

Šios laboratorijos dalyviai tobulins improvizacinius įgūdžius, susipažins su tarpdisciplininės kūrybos metodais, įvairiomis medžiagos (judesių, garsų, tekstų, ornamentų) rinkimo galimybėmis. Galop galbūt atsiras žmonių, kurie turi daugiau išgyvenimo taigoje patirties nei norvegų menininkai ...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius