Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mėnuo Juodaragis“ gaivins tautos dvasią

Jau dvyliktąjį kartą rengiamas festivalis „Mėnuo Juodaragis“ šį savaitgalį sukvies publiką iš visos Lietuvos į vaizdingą Zaraso ežero salą.
Grupė „Skylė“ šiemet festivaliui „Mėnuo Juodaragis“ ruošia visiškai naujas dainas, skirtasLietuvos partizaninėms laisvės kovoms atminti.
Grupė „Skylė“ šiemet festivaliui „Mėnuo Juodaragis“ ruošia visiškai naujas dainas, skirtasLietuvos partizaninėms laisvės kovoms atminti. / Organizatorių nuotr.

Pasak organizatorių, šiųmetė programa stebins įvairia ir savita muzika – iš užsienio šalių atvyks net dešimt kolektyvų. Bene žymiausi „Mėnuo Juodaragis 2009“ svečiai – energingo pagan/gothic roko grupė „Inkubus Sukkubus“ iš Didžiosios Britanijos. Dar vienas išsvajotas festivalio svečias – danų muzikantas Kimas Larsenas su grupe „Of The Wand And The Moon“, o sekmadienį festivalio programą vainikuos žymus bulgarų world muzikos kolektyvas „Irfan“. Taip pat festivalyje pasirodys viena seniausių grupių Estijoje nuotaikingo folk roko meistrai – „Virre+“, o iš toliausiai atvykę festivalio svečiai – „Dandelion Wine“. Jie – iš Australijos. Kartu su užsienio svečiais į sceną lips per trisdešimt Lietuvos grupių ir atlikėjų.

Tris dienas „Mėnuo Juodaragis“ festivalyje skambės autentiškas ir modernus folkloras, šiuolaikinė akustinė ir elektroninė muzika, sunkusis rokas ir kita, į jokių žanrų rėmus netelpanti originali kūryba. Žiūrovų taip pat lauks tradicinės vakaronės, DJ šokių aikštelė, teminės paskaitos, filmų seansai, amatų mokymai, senosios apeigos, meno parodos, vaidinimai, ekologinės akcijos, nacionaliniai žaidimai, pažintinės kelionės ir kitos pramogos.

Šiemet festivalyje pirmą kartą vyks žymaus Kauno architekto Audrio Karaliaus inicijuotas ir kuruojamas EkoMenio pleneras. Naujas terminas EkoMenis – tai universali, kiekvienam prieinama kūryba, kurios šaknys glūdi tradicinėje, aplinkai draugiškoje baltiškoje pasaulėžiūroje, o meninė raiška grindžiama paprastumu, taupumu ir konceptualumu bei laisve nuo šiuolaikinio meno štampų.

Kainos
 

Iki rugpjūčio 27 d. 3-jų dienų bilieto kaina – 110 Lt. Renginio metu – 120 Lt. Vienos dienos bilietus galima įsigyti tik festivalyje. Penktadieniui (08.28) – 50 Lt. Šeštadieniui (08.29) – 80 Lt (galioja kartu ir sekmadieniui). Sekmadieniui (08.30) – 30 Lt. Vieta palapinei – 5 Lt, įvažiavimas į salą automobiliu/motociklu – 10 Lt. Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius