Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Minint Bibliotekų metus skaitymas bus populiarinamas protmūšiais, autorių turais

Vyriausybė trečiadienį pritarė Bibliotekų metų minėjimo planui, kuris numato skaitymo populiarinimą vyksiančiais literatūriniais protmūšiais bibliotekose, autorių turais po Lietuvą.
Naujoji Žirmūnų biblioteka
Naujoji Žirmūnų biblioteka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Biblioteka

Tarp plane numatytų priemonių – prieigos prie kokybiškų, aktualių, meninę, kultūrinę ir mokslinę vertę turinčių leidinių didinimas.

Taip pat numatoma organizuoti nacionalines mokinių ir jaunimo kraštotyros ekspedicijas, rašoma Vyriausybės patvirtintame nutarime.

Kultūros ministerijos atstovė Gražina Lamanauskienė anksčiau BNS sakė, kad minint Bibliotekų metus šiemet tradicinėms ir elektroninėms knygoms įsigyti bibliotekos gaus 300 tūkst. eurų papildomų lėšų – lyginant su šiais metais vienam šalies gyventojui tenkanti šių lėšų dalis padidės nuo 58 iki 69 centų.

Kultūros ministerija tikisi, kad minint Bibliotekų metus bus skatinamas visuomenės informuotumas ir įtrauktis į bibliotekų plėtros procesus, siekiant dialogo tarp bibliotekų, kūrėjų ir leidėjų plėtojimo ir interesų derinimo, racionalių sprendimų, ekonominės ir socialinės pažangos. Tikimasi, kad didės bibliotekų įvaizdžio patrauklumas visuomenei ir socialiniams partneriams.

2016 metus Bibliotekų metais pernai paskelbė Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius