-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Motinos dieną visos mamos Valdovų rūmus lankys nemokamai

Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai sveikina visas mamas su artėjančia Motinos diena ir dovanoja joms galimybę apsilankyti muziejuje nemokamai. 2014 m. gegužės 3 d., šeštadienį, visos mamos, su nepilnamečiais vaikais atėjusios apžiūrėti Valdovų rūmuose įrengtų ekspozicijų, galės įsigyti bilietus su 100 proc. nuolaida.
Valdovų rūmai
Valdovų rūmai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Muziejus – ne tik kultūros bei edukacijos, bet ir bendravimo, turiningo šeimos laisvalaikio erdvė. O kas kitas, jeigu ne mamos, labiausiai vienija šeimas? Tad sveikindami visas mamas siekiame sudaryti sąlygas netradiciškai paminėti Motinos dieną, taip pat skatiname pamąstyti apie jas, prisiminti ir parodyti asmeninį dėmesį, drauge įdomiai ir turiningai praleisti laiką“, – teigia Valdovų rūmų muziejaus direktorius dr. Vydas Dolinskas.

Valdovų rūmų muziejuje mamos su nepilnamečiais vaikais galės aplankyti dvi nuolatines ekspozicijas, atspindinčias istorinės rezidencijos funkcijas.

Valdovų rūmų muziejuje mamos su nepilnamečiais vaikais galės aplankyti dvi nuolatines ekspozicijas, atspindinčias istorinės rezidencijos funkcijas. Rūmų istorinės ir architektūrinės raidos ekspozicijoje (I maršrutas) bus galima apžiūrėti unikalius radinius kartu su rūmų raidos maketais, ikonografine medžiaga ir tekstiniais komentarais. Rūmų atkurtų istorinių reprezentacinių interjerų ekspozicijoje (II maršrutas) bus galima susipažinti su reprezentacinėmis menėmis, kuriose atkurti istoriniai vėlyvosios gotikos, renesanso ir ankstyvojo baroko reprezentaciniai interjerai, taip pat speciali lobyno salė.

Praėjusių metų liepos mėnesį vartus atvėrusius Valdovų rūmus jau aplankė apie 240 tūkst. lankytojų. Muziejus lankytojus priima kasdien, išskyrus pirmadienius ir valstybinių švenčių dienas. Darbo dienomis muziejus atviras nuo 11 iki 18 val., šeštadieniais ir sekmadieniais – nuo 11 iki 16 val. Bilietų kasos uždaromos likus vienai valandai iki darbo laiko pabaigos. Bilieto kaina suaugusiesiems – 10 litų, moksleiviams, studentams ir senjorams – 5 litai, neįgalieji ir vaikai iki 7 metų įleidžiami nemokamai, taip pat taikomos įvairios nuolaidos pavieniams asmenims ir šeimoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius