Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikinėje premjeroje - legendinės „Genesis“ dainos

Gruodžio mėnesį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras su meno vadovu ir vyriausiuoju dirigentu Gintaru Rinkevičiumi kviečia į premjerą Lietuvoje. Mūsų šalies publikos itin pamilta Tolga Kashif’o “The Queen Symphony” septintus metus renka pilnas sales, kur ji bebūtų grojama. Gruodžio 29-ąją Lietuvos padangėje pirmąsyk nuskambės to paties autoriaus kūrinys - “Genesis Suite”, kuriame meistriškai susilieja simfoninė ir populiarioji muzika.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius

Didžiosios Britanijos roko grupė „Genesis“ pradėjusi kaip popmuzikos grupė, grojusi paprastas, nuotaikingas melodijas, vėliau peraugo į progresyviojo roko kolektyvą. Pardavę maždaug 150 milijonų albumų, „Genesis“ yra tarp 30 geriausiai savo įrašus parduodančių visų laikų atlikėjų. Grupės nariais buvo tokie pasauliniai muzikos grandai kaip Philas Collinsas ir Peteris Gabrielis, vėliau didžiulės sėkmės sulaukę ir kaip solo atlikėjai.

nereikia stebėtis, kad progresyvų roką talentingai suderinus su klasika gauname itin skanų kokteilį - “Genesis Suite”, suplaktą iš devynių legendinės grupės dainų

Muzikos pasaulis yra prisotintas eksperimentų ir žodis “neįmanoma” čia neegzistuoja. Net atmetus tokias saldžias klišes kaip “muzika yra universali kalba” ir “muzikos garsais kalba sielos”,  tenka pripažinti, kad vienas muzikos stilius negali gyventi be kito. Jie visi yra neatskiriamai susipynę - lyg ausinių laidai, netvarkingai įmesti į krepšį. Todėl nereikia stebėtis, kad progresyvų roką talentingai suderinus su klasika gauname itin skanų kokteilį - “Genesis Suite”, suplaktą iš devynių legendinės grupės dainų.

Kaip  sakė buvęs “Genesis” gitaristas, “rokeriams patinka klasika, taip pat ir daugeliui klasikos atlikėjų imponuoja rokas. Kai susieina roko grupė ir orkestras, gali gimti genialios idėjos”.  “Su gera daina nepasiginčysi”, - gitaristui pritarė ir kompozitorius Tolga Kashif, - “mano tikslas buvo įpinti grupės medžiagą į orkestro audinį ir tuo pačiu išlikti ištikimu originalių dainų esmei. “Genesis” dainų sodrumas – tikra dovana kompozitoriui, o darbas su jomis prilygsta nuostabiai ir stebinančiai kelionei”.

Sunku tikėtis, kad “Genesis Suite” bus jau suvirškintas “popsinis” kūrinys, o scenoje esančiai ritmo grupei akompanuos išdraskytas, sumažintas orkestras. Jokių tiesioginių dainų citatų, jokių solistų su mikrofonais, besistengiančių pamėgdžioti P. Gabrielį ar Ph. Collinsą. Nieko, kas primintų nevykusį coverio atlikimą ar pigų šou “Muzikinė kaukė”. Pirmiausia - tai muzikos kūrinys, kuriame lyg razinos pyrage paslėptos tokios legendinės dainos kaip “Land Of Confusion”, “Tonight, Tonight, Tonight”, “Ripples”, “Mad Man Moon”, “Follow You Follow Me”, “Fading Lights”, “Entangled”, “Undertow”, “Blood On The Rooftops”.

“Genesis” dainos lyg inkarai – atspirties taškai, kurių vystymas nuveda į visiškai naujus pasaulius

Tirštoje simfoninėje faktūroje, prisodrintoje uždegančių ritmų, būgnų skambesio, net Carmina Burana atgarsių, “Genesis” dainos lyg inkarai – atspirties taškai, kurių vystymas nuveda į visiškai naujus pasaulius.

Šventinė „Genesis Suite“ premjera Lietuvoje – gruodžio 29 d. Vilniaus Kongresų rūmuose. Su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru premjerai ruošiasi Kauno valstybinis choras (vad. P. Bingelis), solistės Rūta Buškevics (fortepijonas), Saulė Rinkevičiūtė (smuikas), Vita Šiugždinienė (violončelė). Diriguos maestro Gintaras Rinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius