Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos virtuozas Michelis Legrandas – nuo Las Vego iki Vilniaus

Griausmingai atšventęs savo kūrybinės veiklos 50-metį Las Vego „MGM Grand Garden Arena“ maestro Michelis Legrandas nepamiršta, kad reiks dovanoti nepaprastą vakarą ir Vilniaus žiūrovams.
M. Legrandas
M. Legrandas / Organizatorių nuotr.

Gegužės 27 dieną Vilniuje, Kongresų rūmuose, M.Legrandui scenoje talkins Maskvos kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai“, palaikys žmona, puiki arfistė, Katarin Mišel.

Išgirdę M.Legrando vardą, net nesumąstydami imame niūniuoti žymiąją „Šerburo Lietsargių“ melodiją „Aš lauksiu tavęs“. Žavi melodija skamba jau nuo 6 dešimtmečio ir nė kiek nesensta. Ši melodija ir buvo šlovingo kelio pradžia. 1964 m. „Šerburo Lietsargiai“ gauna du prestižinius apdovanojimus ir tai tik pati pradžia....

Prancūzų kompozitorius, klasikinės ir džiazo muzikos virtuozas, dirigentas M.Legrandas yra sukūręs muziką daugiau nei 200 kino filmų, rašo muziką miuziklams, įrašė daugiau nei 100 albumų, buvo įvertintas 3 „Oskarais“ bei 5 „Grammy“ apdovanojimais. Maestro dirbo su Franku Sinatra, Šarliu Aznavuru, Barbara Streisand, Luiza Minelli ir kitais ryškiausiais atlikėjais.

Paklausus maestro apie jo kūrybą jis atsako trumpai: „Nėra mano kūrybos retrospektyvos dėl vienos labai parastos priežasties – mano karjera dar nesibaigė. Aš labai aktyvus. Rašau keletą naujų kūrinių ir turiu daug naujų projektų. Nekalbėkite apie mano praeities karjerą, ateityje aš padarysiu daug daugiau.“

2010 metai Prancūzijoje paskelbti M.Legrando metais ir sutampa su kompozitoriaus kūrybinės veiklos 50-mečiu.

Kamerinis orkestras „Maskvos virtuozai“ gros pilna sudėtimi

Prabėgo metai nuo tragiškų įvykių, kuomet buvo sumušti net du orkestro muzikantai. 2008 metų gruodžio mėnesį Greorgijų Tsay ir Denisą Šulginą apiplėšė ir smarkiai sumušė rankas (abu muzikantai - smuikininkai). Buvo daug įvairių užpuolimo versijų: apiplėšimas, konkurencija, rasiniai išpuoliai, tačiau nei vienas taip ir nepasitvirtino. Orkestras švęsdamas savo 30-ties metų jubiliejų koncertavo be šių muzikantų.

Į koncertinį turą kartu su maestro M.Legrandu vyksta visi orkestro„Maskvos virtuozai“ nuzikantai. Orkestras labai džiaugiasi, kad pagaliau kolegos gali prisijungti prie jų ir dovanoti puikias akimirkas ištikimiems klausytojams.

Koncerte skambės populiariausi M.Legrando kūriniai. Klausytojų laukia įspūdingas, originalus ir romantiškas vakaras!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius