-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje – nemokami kalėdiniai renginiai visai šeimai

Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla turi gražią tradiciją – kasmet į kalėdinius renginius pakviesti visus, kurie nori jaukiai, po vieną, po du ar su visa šeima praleisti šventinius vakarus. Šiais metais čiurlioniukai kviečia į koncertą „Viva la musica“, naujametinį simfoninio orkestro koncertą „Muzikiniai fejerverkai“ ir naujametinę operą „Keista Bendžamino Batono istorija“.
M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras
M.K.Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras / M.K.Čiurlionio menų mokyklos nuotr.

„Mūsų mokiniai visus metus sunkiai dirba, todėl juo maloniau, kai koncertų metu salė pilna žiūrovų. Kita vertus, tai puiki galimybė tėvams supažindinti vaikus su klasikine muzika, pamatyti mokyklos aplinką. Juk sunku tikėtis, kad vaikai užaugs kultūringi, jeigu jų nelavinsime. Todėl maloniai kviečiu visus atvykti į mūsų šventinius koncertus“, – sako Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos direktorius Romualdas Kondrotas.

Gruodžio 20 d. 18 val. mokyklos koncertų salėje vyks koncertas „Viva la musica“. Tai – jau tradiciniu tapęs renginys, kurio metu pasirodo gabiausi muzikos skyriaus moksleiviai, respublikinių ir tarptautinių konkursų laureatai. Šių metų repertuare –  A.Vivaldžio, F.Šopeno, D.Popperio, E.Elgaro, A.Piazollos, S.Prokofjevo ir kitų žinomų užsienio bei lietuvių kompozitorių kūriniai.

Kartu pradėti Naujųjų sutikimą gruodžio 31 d. 17 val. kviečia mokyklos simfoninis orkestras ir jo vadovas, dirigentas Martynas Staškus. Naujametinio koncerto „Muzikiniai fejerverkai“ programoje pasirodys fortepijono, arfos, fleitos solistai, skambės W.A.Mocarto, J.Štrauso, G.Bizet ir kitų kompozitorių kūriniai.

Muzikuoti kartu – didelis malonumas, tačiau pasiruošti koncertui reikia daug pastangų ir noro. Direktoriaus pavaduotoja muzikos skyriuje Eglė Čobotienė sako, jog nepaisant to, kad mokiniams reikia atsisakyti tikrai daug pramogų ir laisvalaikio, koncertų metu jie išmoksta gerbti muziką, sceną ir žiūrovus. Pirmojo mokyklos orkestro įkūrėjas, profesorius Saulius Sondeckis taip pat vertina: kolektyvinis muzikavimas padeda pasiekti aukščiausio lygio kūrinio interpretacijas, o čiurlioniukų orkestras – tikrai vertas net muzikos mylėtojų dėmesio.

Sausio 6 ir 7 dienomis, 18 val. Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatre bus rodoma jau tradicija tapusi mokinių Kalėdinė opera. Ją stato baleto, muzikos ir dailės skyrių moksleiviai. Jie – ir organizatoriai, ir atlikėjai: rašo libretą, kuria muziką, scenografiją, kostiumus, mokosi organizuoti darbą. Opera statoma pagal amerikiečių literatūros klasiko F.Skoto Ficdžeraldo novelę „Keista Bendžamino Batono istorija“. 

Visi renginiai nemokami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius