Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos „Figaro vedybos“ premjeroje – solistas iš Austrijos

Vasario 5, 6, 7, 9, 10 d. LNOBT kviečia į W. A. Mozarto operos „Figaro vedybos“ premjerą. Pirmuosiuose dviejuose spektakliuose Grafo vaidmenį žada atlikti solistas iš Austrijos Klemensas Sanderis.
Klemensas Sanderis
Klemensas Sanderis / Asmeninio albumo nuotr.

Visi, nors kiek besidomintys muzika, puikiai žino, kiek svarbus yra geras atlikimas. Ypač Mozarto muzikai! Ir nepaisant to, kad „Figaro vedybas“ repetuoja iš tiesų geriausi mūsų solistai ir jiems puikiai sekasi, solistas iš Vienos yra puikus Mozarto muzikos žinovas, puikus atlikėjas.

Austrų dainininkas Klemensas Sanderis savo atlikėjo karjerą pradėjo jau vaikystėje, Šv. Florijano berniukų chore. Vėliau studijavo Muzikos ir menų universitete Vienoje ir Vienos miesto konservatorijoje, kurioje mokėsi operos, lied ir oratorijos paslapčių pas Heleną Lazarską, Robertą Hollą ir Davidą Lutzą. Taip pat dalyvavo Thomo Hampsono, Gundulos Janowitz, Dagmaros Peckovos ir Hartmuto Höllo meistriškumo pamokose.

Klemensas Sanderis yra apdovanotas Richardo Tauberio premija (Wigmoro salė Londone, 2003), Margie Wiedermann Lied premija tarptautiniame konkurse S‘Hertogenboshe (Olandija, 2002), laimėjo 2-ąją vietą (pirma nebuvo paskirta) Ados Sary tarptautiniame konkurse (Lenkija, 2002) ir 2-ąją vietą (pirma nebuvo paskirta) presitižiniame Roberto Schumanno konkurse Zwickau mieste Vokietijoje. 2001-2002 jam buvo suteikta Thyllio Dürro fondo stipendija.

Solistas debiutavo operos scenoje 2001 m. Vienos Volksoper. Nuo 2003 iki 2006 jis buvo Karlsruhės (Vokietija) miesto operos teatro solistas ir atliko Papageno (Užburtoji fleita), Grafo Almavivos (Figaro vedybos), Belkorės (Meilės eliksyras), Marčelo (Bohema), Pingo (Turandot), Donerio (Reino auksas) ir Onegino (Eugenijus Oneginas) vaidmenis. Nuo 2005 m. jis taip pat dainavo Neue Oper Vienoje, Salzburgo festivalyje, Didžiajame Liuksemburgo teatre, Valstybiniame Karlsruhės teatre, Theater an der Wien, Klosteneuburgo operos festivalyje, Vienos Volksoper teatre

Šalia operos, Klemensas Sanderis taip pat rengia nemažai koncertų ir rečitalių. 200 5m. jis surengė savo pirmąjį rečitalį Londono Wigmoro salėje, akompanuojant pianistui Charlesui Spenceriui. Koncertavo Mozarteume, Salzburge, Vienos Musikverein ir Konzerthaus, Berlyno filharmonijoje, Gewandhaus Leipzige, Suntory salė Tokijuje, taip pat jis dalyvavo Salzburgo festivalyje, Osterfestspiele Salzburge, kamerinės muzikos festivalyje Lockenhause, Carinthischer Sommer ir Schleswig-Holsteino muzikos festivaliuose, planuojami koncertai Tokijuje, Taipėjuje ir Madride, Linzo miesto Brucknerhaus, Hamburgo Laeiszhalle, Graco Stefaniensaal. Solistas bendradarbiavo su tokiais dirigentais, kaip Kentas Nagano, Bertrandas de Billy, George Prêtre’as, Franzas Welseris-Möstas, Leopoldas Hageris, Helmuthas Rillingas, René Jacobsas, Martinas Haselböckas, Christopheris Mouldsas, Christianas Armings ir Andreasas Speringas.

Klemenso Sanderio ateities planuose - Briteno Mirtis Venecijoje (Vienos Theater an der Wien), Brahmso Vokiškasis Rekviem (Musikverein), rečitalis su pianist Justusu Zeyenu Liuksemburgo Centre des Arts Pluriels, Bacho Šv. Jono pasija Bordo mieste ir Šumano Genoveva Bethoveno festivalyje Varšuvoje (Lenkija). Vasario 5 ir 6 d. Klemensą Sanderį galės išgirsti ir LNOBT publika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius