Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje prapliupo gintarų lietus

Saulėtą šeštadienį Palangoje prapliupo lietus, nuo kurio niekas nė nemėgino slapstytis pos skėčiais. Iš dangaus pabiro Baltijos auksu vadinamo gintaro gabalėliai. Kurorte jau septintus metus iš eilės minimas Gintarinis savaitgalis.
Palangoje Bangpūtys gintarą žarstė saujomis
Palangoje Bangpūtys gintarą žarstė saujomis / Lauros Sėlenienės nuotr.

Nors iki vasaros sezono atidarymo Palangoje dar liko savaitė, palangiškiams ir miesto svečiams pramogų netrūksta ir dabar. Viena iš jų – Gintarinis savaitgalis, per kurį visi norintieji gali prisirinkti pilnas kišenes gintaro ir varžytis, kieno radinys – gausiausias. Gintarinį savaitgalį jau trečią kartą surengtas ir gintarų rinkimo čempionatas.

Susidomėjusieji varžytuvėmis gintarą rinko ne tik pėdindami pagrindine Palangoje – J. Basanavičiaus gatve ar jūros pakrante. Čempionato dalyviams specialiai buvo įrengta teritorija – jūros kranto imitacija. Ant paplūdimio smėlio buvo paberta jūros dumblių, šapų bei kitų gamtinių medžiagų, jūros išmetamų į krantą. Kiekvienoje iš šių zonų buvo paberta po šimtą gramų gintaro, kurį dalyviai turėjo surinkti kuo greičiau ir be jokių priemaišų. 

Baltijos auksą saujomis barstė pro Palangą pralėkęs Bangpūtys. Nors jo išmėtytų gintarų rinkimo varžytuvėms skirta tik viena diena, jų krislus jūra gausiai išmetinės dar kone mėnesį.

„Didžioji dalis gintaro – keliasdešimt kilogramų – išmetama prie jūros ir į pačią jūrą. Žmonės sako, kad paskui dar kelias savaites bangos jį vis išplukdo į krantą. Taip norime, kad kurorto gyventojai ir poilsiautojai dar iki vasaros sezono atidarymo Palangoje rastų džiuginančių staigmenų ir gerai praleistų laiką“, – pasakojo Palankos kultūros centro atstovas Nerijus Stasiulis.

Nelaukdami vasaros atidarymo savo veiklą jau po truputį pradeda ir kurorto verslininkai. Duris atveria šaltuoju metų laiku įprastai neveikiančios kavinės, savo prekes alėjoje vis drąsiau siūlo prekybininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius