-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Paroda „Mažoji Kalėdų šventė“

Naujo rūbo, o juo labiau papuošalo įsigijimas moteriai – lyg maža šventė. Tai žinodama, menininkė Regina Rinkevičienė ilgai neieškojo pavadinimo naujausiai savo parodai.
R.Rinkevičienės sukurta koljė su agatu
R.Rinkevičienės sukurta koljė su agatu

O kadangi juvelyrikos dirbiniai bus eksponuojami gruodį, kai visų mintys sukasi apie Kalėdas, pavadinime atsirado ir šis žodis.

Galerijoje „Aukso pjūvis“ (K.Donelaičio g. 62/ V.Putvinskio g. 53) šiandien atidaroma paroda „Mažoji Kalėdų šventė“, anot pačios autorės, yra kamerinė. Jai kaunietė menininkė atrinko naujausius savo darbus – kaklo papuošalus, auskarus ir seges.

Talino dailės institutą (Estija) baigusi R.Rinkevičienė įgijo metalo plastikos dailininkės specialybę. Daug metų ji kūrė metalo pano bei monumentalias gamtinės tematikos kompozicijas. Tačiau atradusi originalią sidabro apdirbimo techniką, dailininkė pasinėrė į juvelyrinių dirbinių kūrybą.

Kaip sakė pati R.Rinkevičienė, daugiausia ji dirba su lietuvių kultūrinei tradicijai artimiausiomis medžiagomis: sidabru, žalvariu bei variu. Mėgstamus metalus menininkė jungia su įvairiais brangiaisiais ir pusbrangiais akmenimis: kalnų krištolu, agatu, perlais, malachitu, rubinu, turkiu. Pasak dailininkės, idėjų ir įkvėpimo ji semiasi iš gamtos.

Parodos, kuri galerijoje „Aukso pjūvis“ veiks iki sausio 31 dienos, atidaryme fleita gros Kauno I muzikos mokyklos mokinė Neringa Stučinskaitė (mokytoja Lidija Gomolickaitė-Grudzinskaitė). Renginio pradžia – 18 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius