Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulį užkariavęs Cirque Éloize šou „Cirkopolis“ atvyksta ir į Lietuvą

Po turų Europoje ir JAV, pasaulyje garsios kanadiečių cirko trupės Éloize naujausia programa „Cirkopolis“ pirmą kartą bus rodoma Lietuvoje. Cirque du Soleil ir Cirque Éloize yra pačios įspūdingiausios cirko trupės visame pasaulyje.
„Cirkopolis“ atvyksta į Lietuvą
„Cirkopolis“ atvyksta į Lietuvą / "Cirkopolio" archyvo nuotr.
Temos: 1 Cirkas

Pernai lietuvius užbūrė „Alegria“, o šiemet laukia visame pasaulyje žiūrovus pritrenkęs pasirodymas „Cirkopolis“. The New York Post rašo: „Pasirodymas neeilinis. Yra cirkas ir yra Éloize. Šie vaikinai yra visai kito lygmens!“ Cirque Éloize – tai kanadiečių cirko trupė, kuri jau nuo 1993 m. kuria magiškus pasirodymus, užburiančius žiūrovus visame pasaulyje nuo Kanados iki Kinijos. Ši trupė svečiavosi daugiau nei 40 valstybių (ir daugiau nei 440 miestų) su ne mažiau nei 4000 pasirodymų. Trupė kviečiama pasirodyti prestižiniuose festivaliuose, yra apdovanota Drama Desk Awards prizais.  

Tik trys magiški šou Lietuvoje  Įspūdingi šou numatyti Kaune "Žalgirio" arenoje lapkričio 16 d., Vilniuje Siemens arenoje lapkričio 20 d. ir paskutinis pasirodymas Klaipėdoje lapkričio 22 d. „Cirkopolis“ yra trupės Éloize devintas originalus pasirodymas kartu su itin kūrybingais režisieriais Dave‘u St-Pierre‘u ir Jeannot‘u Painchaud‘u. Pabaltijyje tai pirmas garsios trupės pasirodymas.

Šioje naujoje Éloize programoje derinami cirko, šokio ir teatro elementai, ją atlieka dvylika akrobatų ir kitų meno sričių atstovai, maištaujantys prieš monotoniją, skatinantys iš naujo atrasti save ir mesti kūrybiškumo iššūkį pramoniniam Cirkopoliui. Išradingą scenografiją papildo originalios muzikos partitūros ir vaizdo projekcijos. Spektaklyje pasakojama, kaip fantazija nepaklūsta realybei ir anonimiškumą bei vienatvę pakeičia spalvos. Šiame šou jautiesi tarsi kine, miuzikle, cirke ar tiesiog gatvėje stebintis praeivius, išdarinėjančius neįtikėtinus triukus. To, ką sugeba padaryti Cirque Éloize artistai, nepamatysi niekur. Stebėdamas akrobatus pamiršti, kad jie – žmonės, nes tai, ką jie daro, – neįtikėtina. Nuotaika, muzika, kostiumai, spalvos, dinamika – viskas pakylėja ir visą šou žiūrovas stebi tarsi nesibaigiantį magijos seansą.  

Tai tikras gyvenimas su nežemišku prieskoniu  „Cirkopolis įsivaizduojamas kaip kryžkelė tarp fantazijos ir realybės, tarp individualumo ir bendruomenės, tarp galimybių ir jų ribų. Varomoji spektaklio jėga yra poetinis gyvenimo impulsas, fizinis akrobatų meistriškumas ir humoras, ne tik nerūpestingas, bet ir prasmingas. Patekti į Cirkopolį, reiškia atsipalaiduoti ir leisti sau turėti didelių vilčių“, – sako trupės Éloize meno vadovas ir režisierius Jeannot‘as Painchaud‘as. Scenografas Robertas Massicotte‘as nukelia žiūrovus į paprastą, tačiau išgalvotą mechanizmų pasaulį. Šiame niūriame ir įspūdingame mieste milžiniški tamsūs krumpliniai įrankiai simbolizuoja mechanizmą, gniuždantį individualumą. Cirkopoliui plečiantis dvylika Éloize akrobatų nepaklūsta visa apimančiai tamsai ir drąsiai, naudodamiesi fantazija, muzika ir humoru, nugali rutiną. Patekęs į šou, žiūrovas neatsiejamai tampa šio miesto dalimi – jis jaučia, kvėpuoja, girdi ir išgyvena su trupės artistais. Kvapą gniaužiantis šou – jau greitai Lietuvoje.  

Kritikų atsiliepimai

Kritikų atsiliepimai apie „Cirkopolį“ „Yra kur kas rimtesnių pasirodymų nei „Cirkopolis“... bet galiu lažintis, kad ne tokių įspūdingų.“  The New York Times  „Cirkopolis“ yra stebuklas. To buvo galima tikėtis, žinant, kad pasirodymas sukurtas trupės Éloize.“ Montreal Gazette „Jei Christopheris Nolanas režisuotų cirką, tai būtų „Cirkopolis“. Privalau tai pamatyti!“

Perez Hilton
„Kruopščiai sukurta choreografija išryškina menininkų meistriškumą. Šokis ir plastika dominavo per visą pasirodymą. Dar niekada valandos su puse spektaklis nesibaigė taip greitai.“ 

Demokraatti, Suomija
„Tai kur kas daugiau nei paprasta pramoga.“ Frankfurter Allgemeine Zeitung, Vokietija  „Éloize sukūrė dar vieną perlą.“ The Stage, Jungtinė Karalystė „Tai iš tiesų daugiau nei spektaklis – visai kitoks mąstymas, kita perspektyva, neginčijama naujovė. „Cirkopolis“ išbudina visus jutimus, iki šiol vaikščiojome lyg apakę.“ Le Soir Magazine, Belgija   Trupės Éloize spektaklis „Cirkopolis“ bus rodomas Kaune Žalgirio arenoje lapkričio 16 d., Vilniuje Siemens arenoje lapkričio 20 d. ir paskutinis pasirodymas Klaipėdoje lapkričio 22 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius