Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbti 2013 m. „Auksinės paletės“ nominantai

Praėjusį penktadienį Vilniuje, menų inkubatoriuje „Rupert“, vykusios parodos „Metų interjeras/Auksinė paletė“ metu buvo paskelbti ir apdovanoti geriausių praėjusiais metais sukurtų ir realizuotų interjerų autoriai.
"Auksinės paletės"
Auksines paletes / Renginio organizatoriai
Temos: 1 Interjeras

„Auksinės paletės“ buvo įteiktos 3 pagrindinių nominacijų (geriausio privataus, visuomeninio ir biuro interjero) bei 8 papildomų nominacijų nugalėtojams. Nominantų darbus specialiai sukurtame internetiniame modulyje vertino 9 narių komisija, kurią sudarė įvairių pasaulio šalių architektai ir dizaineriai (jų darbai 2012 m. buvo publikuoti žurnale „Centras“). Konkurso organizatoriaus Vytauto Gurevičiaus prasitarė, jog 9 kartą rengiamo, kasmetiniu tapusio konkurso metu buvo užfiksuotas rekordinis pateiktų darbų skaičius - jis šįmet siekė arti 160.

Nekintantis konkurso tikslas – visuomenės švietimas

„Nuo 2005 m. kaupiama konkursui pateiktų projektų galerija tapo virtualia Lietuvos interjero kultūros biblioteka“ – teigė konkurso organizatorius. V.Gurevičiaus teigimu, šioje bibliotekoje galima rasti daugiau nei 1100 geriausių įgyvendintų interjero projektų bei juos įrėminusių beveik 1 000 nuotraukų.

Parodos organizatorius pabrėžė, jog nekintančiu šio konkurso tikslu išlieka interjero kultūros vystymas Lietuvoje bei visuomenės edukacija. „Norėčiau paskatinti jus pradėti vartoti lietuvišką dizainą. Vartoti tai, ką jūs sukuriate ir pagaminate. Vartoti kuo daugiau kolegų darbų“ – baigiamojo žodžio metu teigė V.Gurevičius.

Pagrindiniai nugalėtojai

Už geriausią 2013 m. privatų interjerą šįmet buvo apdovanoti kompanijos „YCL city desing & architecture lab“ architektai - Tomas Umbrasas, Aidas Barzda, Tautvydas Vileikis ir Rokas Kontvainis. Jų sukurtas interjeras taip pat pelnė ir nominaciją „Už geriausią virtuvės projektą“.

Visuomeninio interjero laurus nuskynė architektės - Vida Giedraitienė ir Enrika Riaukaitė (studija „Indot“) - sukūrusios interjerą vienai iš Kauno vyninių.

Geriausio biuro interjero autore buvo paskelbta interjero dizainerė-architektė Indrė Sunklodienė, kuri sukūrė interjerą apdailos medžiagomis prekiaujančiai ir interjero paslaugas teikiančiai studijai Vilniuje.

Papildomos nominacijos

Kasmet visuomenės renkamo „Tautos interjero“ nominacija buvo įteikta interjero dekoratorei Elžbietai Skunčikienei. Jos sukurtas Provanso stiliaus interjeras privačiame gyvenamajame kotedže Tarandėje buvo įvertintas ir dar viena nominacija „Už geriausią vonios kambario projektą“.

„Už geriausią spalvinį sprendimą“ apdovanota architektė-dizainerė Gitana Valavičiūtė teigė, jog spalvos parinkimo procesas, priešingai nei mano dauguma, nėra paprasta užduotis: „su lietuviais tenka nemažai padirbėti kol išaiškėja, kas jiems patinka“.

„Už profesionalumą“ šiemet buvo apdovanoti architektai Dmitrijus Kudinas, Laura Malcaitė ir Janina Basova (architektūros studija „Inblum“). Jų sukurtas baro Minske interjeras taip pat buvo įvertintas kaip turintis geriausią apšvietimo sprendimą.

Kaip ir kiekvienais metais apdovanoti buvo ne tik geriausi interjerų projektai, bet ir juos įamžinęs fotografas. Iš 12 pretendentų labiausiai išskirti buvo Leono Garbačausko darbai.

Tiesa, pirmą kartą šiais metais parodoje dizaineriai ir architektai buvo apdovanojami ir už išmaniųjų technologijų naudojimą interjero kūrime. Šios nominacijos nugalėtojais buvo paskelbti ir apdovanoti architektai Rytis Mikulionis ir Gytis Vaitkevičius (architektūros studija „Plazma“), kurie „Pixelmator team“ ofise pirmą kartą Lietuvoje pritaikė žalios sienos priežiūrai skirtą automatizuotą procesorinę sistemą, palaikančią laistymo (reikalinga labai tiksli nustatyta temperatūra) tręšimo ir apšvietimo numatytus ciklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius