-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskendusias Jonines Vilniuje praskaidrino bendras žiūrovų šokis ir fejerverkai (nuotraukos)

Gamtos dievai nepasigailėjo Joninių šventės Vilniaus Vingio parke – iš dangaus kiaurai merkė tai stipresnis, tai silpnesnis lietus ir išbaidė didžiąją dalį potencialių žiūrovų. Kauno šampaninio choro vadovo Raigardo Tautkaus inicijuotą renginį gyvai stebėjo vos keli šimtai žmonių, kurie nuo lietaus slėpėsi sėdėdami po Vingio parko estrada, o patys entuziastingiausi šoko prie scenos.
Joninių šventės Vingio parke akimirka
Joninių šventės Vingio parke akimirka. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šventinį koncertą itin oficialiu pageidavimų koncertų vedėjų tonu pradėjo laidos „Dar pažiūrėsim“ aktoriai ir kėlė žiūrovams nuotaiką per visą koncertą. Susirinkusieji parke išvydo labiausiai pamėgtas įvairių laidų vedėjų parodijas – visa tai ketvirtadienį pamatys ir TV3 žiūrovai, šiltai ir sausai sėdėdami prie savo televizorių ekranų.

Deja, Vingio parke nebuvo šilta ir tikrai – ne sausa, tačiau ištvermingiausiems žiūrovams tai nuotaikos nesugadino. Mūvėdami botus ar net vasarines basutes, jie šoko balose, judėjo su lietpalčiais ir bandė susikurti pakilią šventinę nuotaiką. Tą patį stengėsi padaryti ir atlikėjai scenoje: Kauno, Panevėžio, Marijampolės chorai, Sasha Song, grupė N.E.O, Eglė Jurgaitytė, „InCulto“ vyrukai ir kiti.

„Ramuniukai, ar tu žinai, kas yra „flašmobas“? – paklausė Giedriukas Savickas ir nelaukęs atsakymo pats atsakė. – Šis žodis sudarytas iš dviejų žodžių: „flaškutė“ ir „mobiliakas“. Paskambini mobiliuoju draugeliui ir „flašmobiniesi“ kartu!“

Ne veltui žiūrovų pamilti geriausi draugai užsiminė apie „flashmobą“ – bendras žiūrovų šokis šalia scenos ir Kauno choristų ant scenos ypatinga energija papuošė tokias sulytas Jonines. R.Tautkus kartu su savo choro nariais atliko dainų miksą, per kurį šalia scenos staiga visi žiūrovai ėmė sinchroniškai kartoti choristų rodomus judesius. Visa tai, kaip ir reikalauja „flashmobo“ idėja, atrodė labai spontaniška ir netikėta, o taip pat labai gražu.

Per šių metų „Eurovizijos“ finalą Lietuvos masinis bendras šokis pelnė tarptautinį pripažinimą ir atrodo, kad „falshmobo“ tradicija Lietuvoje prigyja ir giliai įleidžia šaknis. Juo labiau kad tokie šokiai puikiai žiūrisi, o juos šokantys entuziastai ne tik patys jaučia ekstazę, bet ir sugeba sušildyti tokias lietuje paskendusias Jonines kaip šių metų.

Tačiau vakaro akcentu tapo iš tiesų įspūdinga fejerverkų programa, kuri drebino Vilnių 10 minučių. Skirstydamiesi šventės dalyviai šnabždėjosi, kad dėl fejerverkų buvo tikrai verta ateiti į šį koncertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius