-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pažaislio mugėje – vienuolių virtas muilas ir uogienės

„Mūsų produktai natūralūs, gaminti su meile, be pykčio ir kitų konservantų“, – kviesdamos į šį šeštadienį, rugsėjo 14 dieną, Pažaislyje vyksiančią moterų vienuolijų mugę, geros nuotaikos nestokoja seserys.
Pažaislio vienuolynas
Pažaislio vienuolynas / Kaunas.lt nuotr.

Idėja apie analogų Lietuvoje neturintį susibūrimą, vienuolėms kilo prieš trejus metus. Pažaislis tam pasirodė ideali vieta: vienuolynas turtingas erdvių, o vidiniame kieme rengti muges galima net ir lyjant lietui.

Seserys tikina, kad nėra jokio išskirtinai ekonominio tikslo: „Simboliškai dalintis tuo, kuo esame turtingos – tikras džiaugsmas. Lietuvoje nėra tokios tradicijos, kaip, pavyzdžiui, Vokietijoje, rengti didžiules muges, kur vienuolynai turi savo natūralinius ūkius, gamina daug produkcijos ir ją realizuoja, iš to išsilaiko. Mes tai darome simboliškai. Mugės mums – ne tik puiki proga pasimatyti ir pabendrauti vienuolijoms, norėjome sudaryti sąlygas kiekvienai seseriai, ypač vyresnio amžiaus,  jaustis reikalingai.“

Iš šešių moterų vienuolijų suvažiavusios seserys šeštadienį prekiaus ne tik rankų darbo rožiniais, ikonomis, bažnytiniais drabužiais, atvirukais, savo nėriniai, mezginiais, siuviniais. Svečiai galės įsigyti rankų darbo muilo, uogienių, obuolienės, duonos, pyragų, sausainių ir vaistažolių arbatų.

Visi rankdarbiai ir gaminiai kupini šiltos energijos, mat, kai vienuolės ką nors gamina, dažniausiai ir meldžiasi, arba, net ir duoną įšovusios į krosnį, ją pirmiausia peržegnoja.

ŠVENTĖS PROGRAMA

11–12 val. Adoracija ir rožinio malda Pažaislio vienuolyno bažnyčioje
12 val. Šv. Mišios bažnyčioje
13–16 val. Mugė šiauriniame vienuolyno kiemelyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius