-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį – Lietuvos muzikantų duoklė mistiniam „The Forever 27 Club”

Lietuvos atlikėjai, pagerbdami amžiną talentą, rugsėjo 9-ąją menų fabrike „Loftas“ atiduos muzikinę duoklę garsiajam „The Forever 27 Club” – pasaulinio garso ir nepaparastų gabumų atlikėjams, atsisveikinusiems su gyvenimu 27-erių.
Kurtas Cobainas
Kurtas Cobainas / Organizatorių nuotr.

„The Forever 27 Club” – toks pavadinimas buvo duotas 7-ajame dešimtmetyje, kai iš muzikos pasaulio padangės netikėtai pasitraukė eilė kultinių atlikėjų, nesulaukusių savo 28-ojo gimtadienio. Į šį liūdnai pagarsėjusių muzikos žvaigždžių sąrašą patenka tokios neeilinės asmenybės kaip Jimi Hendrix, Kurt Cobain, Janis Joplin, Brian Jones, Jim Morrison – jie visi buvo charizmatiški, pasiutę, išsimaudę šlovės, pinigų ir depresijos baiseine. Ir visų pasaulis neteko jiems sulaukus vos 27 – erių.

„Kiekvienas šių muzikantų man kažką reiškia. Visi jie – labai gabūs, gyvenę panašų gyvenimą ir mirę sulaukę tokio pat amžiaus. Tikras rokenrolas“, – tarsteli savo duoklę menu fabrike atiduosiantis atlikėjas Žilvinas Sebeika.

Neseniai tragiškai mirusi skandalingoji dainininkė Amy Winehouse taip pat prisijungė prie šio mistinio panteono. Netikėtas įvykis ir paskatino reginio sumanytoją Viktorą Diavarą pagaliau įgyvendinti jau prieš porą metų brandintą idėją: „Šis koncertas bus skirtas atminti tiems, kurių muzika nemiršta“.

Rugsėjo 9-ąją „Lofto“ scenoje „Freaks on Floor“ atliks amžinojo klubo narių muziką, o vokalistai keisis ne kartą – savo pagarbą atiduos Markas Palubenka, Žilvinas Sebeika, Justinas Jarutis, Daiva Starinskaitė. Tą naktį atgis Kurto Cobaino, Jimi Hendrix’o, Amy Winehouse ir kitų „ The Forever 27” narių dainos. Nepamiršti bus ir „The Doors“ – 2011-ieji yra grupės sielos Jim Morrison 40-ųjų mirties metinių metai.

Vokalistė Daiva Starinskaitė prasitaria: „Dalyvauti tokiame koncerte ir atiduoti pagarbą tokiems muzikos grandams man, kaip atlikėjai, reiškia labia daug. Jimi Hendrix, „The Doors“, Nirvana – man artimiausi, tačiau klausiausi turbūt visų „The Forever 27” klubo narių muzikos tiesiog skirtingais gyvenimo laikotarpiais. Jie paveikė mano kūrybą ir nuolat įkvepia naujoms idėjoms.
„The Forever 27 Club” atminimui skirtas koncertas – rugsėjo 9 dieną, penktadienį, menų fabrike „Loftas“, Švitrigailos g. 29, Vilnius
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius