Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą Dainų šventėje dalyvaujantį Toronto šokių kolektyvo „Gintaras“ narį Rimą sužavėjo lietuviškas suktinis

Liepos 5-ąją, šeštadienį, Lietuvos futbolo federacijos stadione prasidėjusi Šokių diena, kuri yra vykstančios Dainų šventės dalis, pritraukė gausybę žiūrovų, norinčių pasigrožėti sinchroniškai šokančiais kolektyvais, įspūdingomis šokių kompozicijomis bei spalvingais tautiniais drabužiais pasipuošusiais šokėjais.
Šokių diena
Šokių diena / Rinaldo Lazicko nuotr.

Šokių dienos programa pradedama „Prologu“, kuriame užsimezga valstybės ir šeimos kūrimo tema. Visą programą sudaro penkios dalys, susijusios su gyvenimo ciklu, šeima ir jos istorija. Finale visi sugrįžta į savo namus.

Nors ir karštą dieną, tačiau pakilios šventinės nuotaikos kolektyvai laukė savo pasirodymų, bendravo vieni su kitais ir džiaugėsi galimybe dalyvauti tiek daug žiūrovų susidomėjimo sulaukiančioje šventėje. 15min.lt pakalbino šokių kolektyvų vadovus ir jų narius ir pateikia jų įspūdžius:

„Mūsų kolektyvas Dainų šventėje dalyvauja jau ketvirtą kartą. Šiemet šventė dar įspūdingesnė, daugiau kolektyvų, atvykusių iš užsienio. Man asmeniškai ši šventė – didelė palaima“, – įspūdžiais dalijosi Radviliškio kultūros centro pagyvenusių žmonių šokių kolektyvo narė Vida.

„Aš dalyvauju jau šeštoje Dainų šventėje. Dalyvavau šventėje, vykusioje 1980 metais. Visuomet važiuojame į šventę žinodami, kad bus šiokių tokių problemų, bet šventė viską atperka. Gražiausia ta euforija, esanti pabaigoje. Reikia būti čia ir dabar, kad pajustum tą malonumą“, – įspūdžiais dalijosi Akmenės rajono savivaldybės administracijos kultūros centro vyresniųjų liaudiškų šokių grupės „Alsa“ dalyvė Irena.

„Dainų šventėje dalyvauju pirmą kartą. Nuostabu, kai tokia minia žmonių taip gražiai šoka. Mūsų kolektyvas apgyvendintas Žvėryno gimnazijoje, kurioje labai geros sąlygos ir skaniai maitina“, – pasakojo Švenčionėlių merginų šokių kolektyvo „Lūgnė“ narė Eurika.

Esu gimęs Toronte, tačiau Lietuvoje man labai gera. Labiausiai per repeticijas įstrigo suktinis, kurį visi šoksime pabaigoje, – geromis emocijomis dalijosi Toronto šokių kolektyvo „Gintaras“ narys Rimas.

„Labai džiaugiamės, kad ir šiemet patekome į šventę, kuri stebina tokiu gausiu dalyviu skaičiumi. Aš merginas paruošiau šventei antrą kartą, o pati mokykla šventėse dalyvauja nuo pat pradžių, – sakė Švenčionėlių meno mokyklos liaudiškų šokių kolektyvo „Lūgnė“ vadovė Virginija Subelienė.

„Ši šventė – ypatinga, nes skiriasi savo programa. Šiemet parinkta labai aktuali tema, susijusi su namais. Keista, kad tiek daug kolektyvų. Atrodo, kad lietuvių lieka vis mažiau, dauguma emigruoja, bet kolektyvų vis dar labai daug, – sakė Kaišiadorių kultūros centro vyresniųjų šokių kolektyvo „Savingė“ narys Romas.

„Pirmą kartą dalyvauju šventėje. Labai gražu, kai visi kolektyvai kartu repetuoja, artimai bendrauja. Esu gimęs Toronte, tačiau Lietuvoje man labai gera. Labiausiai per repeticijas įstrigo suktinis, kurį visi šoksime pabaigoje, – geromis emocijomis dalijosi Toronto šokių kolektyvo „Gintaras“ narys Rimas.

„Mūsų kolektyvas Dainų šventėje, vyksiančiojo Lietuvoje, dalyvauja pirmą kartą. Labai geras įspūdis, esame labai patenkinti. Mes turime vieną tikslą – visi kartu pašokti Lietuvoje. Į Lietuvą buvau atvykęs 1989 metais, kuomet dar nieko nebuvo, o dabar viskas atnaujinta, pasikeitę, – gerais įspūdžiais dalijosi Toronto lietuvių liaudies šokių kolektyvo „Atžalynas“ narys Romas Marcinkevičius.

„Dalyvaujame jau antroje Dainų šventėje. Šiais metais įdomiau, nes daugiau laiko galėjome praleisti mieste, pažinti gražųjį Vilnių“, – savo įspūdžius pasakojo Kretingos Marijos Tiškevičiūtės mokyklos Jaunučių tautinių šokių grupės narys Kostas.

„Šioje Dainų šventėje vaikams buvo lengviau. Vieną dieną turėjome laisvą, nes repeticija vyko tik dvi valandas, o vėliau galėjome išeiti į miestą“, – pasakojo Kretingos Marijos Tiškevičiūtės mokyklos Jaunučių tautinių šokių grupės vadovė Birutė.

„Kolektyvas dalyvauja jau trečioje šventėje. Manau, kad stadionas per mažas šventei, nes šiek tiek stringa dalyvių išėjimai, suėjimai. Gyvename XXI a., todėl ir šventė jau modernesnė, tačiau pačios tradicijos yra išlikusios. Mes šokame savo malonumui, renkamės kartą per savaitę, todėl dalyvavimas Dainų šventėje – mums didelis malonumas ir galimybė parodyti save bei pamatyti kitus“, – sakė Senjorų tautinių šokių ansamblio „Rasa“ narys Drąsius.

21 val. Lietuvos futbolo federacijos stadione vyksiantis vakarinis Šokių dienos koncertas suteiks dar vieną galimybę pasidžiaugti daugiau kaip 7,5 tūkst. šokėjų dovanojamomis šypsenomis, užburiančiomis šokio kompozicijomis ir širdžiai malonia muzika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius