Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą šiuolaikinis Lietuvos šokis bus pristatytas Kanadoje

Pirmadienį Kanados mieste Monrealyje prasidėjo šešias dienas truksianti šešioliktoji tarptautinė scenos menų bienalė „Cinars“. Pirmą kartą joje bus pristatomas Lietuvos šokis ir naujausi mūsų choreografų darbai.
Pirmasis pasirodymas
Pirmasis pasirodymas / Simon Couturier nuotr.
Temos: 2 Kanada Šokiai

Pirmadienį į Monrealį sugūžėjo scenos menų atstovai iš viso pasaulio. Tarp jų – ir lietuvių delegacija: Lietuvos šokio informacijos centro (LŠIC), Šiuolaikinio šokio asociacijos, Menų spaustuvės, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos atstovai ir šokio kritikė bei Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Šokio ir judesio katedros vedėja Ingrida Gerbutavičiūtė.

Ketvirtadienį parodų salėje, kuri vadinama susitikimų ir diskusijų centru, įsikurs 130 scenos menų organizacijų ir agentūrų stendų. Savo stendą turės ir tris dienas Lietuvos šokį mugės svečiams pristatinės lietuvių delegacija.

Knuto Bry nuotr./Jo Strømgren
Knuto Bry nuotr./Jo Strømgren

„LŠIC, kaip visada, vienaip ar kitaip pristato visą Lietuvos šokį, akcentuodamas Lietuvos choreografų darbus. Taip bus ir šįkart Monrealyje. Stende pristatysime daugumą naujausių mūsų šalies choreografų spektaklių – pasakosime, rodysime vaizdo įrašus, taip pat pristatysime ir visą Lietuvos šokio infrastruktūrą. Pristatymo detales lems tai, ko atėjusieji klausinės, kuo domėsis“, – sakė LŠIC vadovas Audronis Imbrasas.

Michelio Pinaulto nuotr./CINARS seminarai
Michelio Pinaulto nuotr./CINARS seminarai

Nuo 1984 m. Monrealyje vykstančioje scenos menų bienalėje savo darbus pristato trupės, atlikėjai iš viso pasaulio. Šį kartą, be šeimininkų, mugėje bus galima išvysti Šveicarijos, Prancūzijos, Danijos, Ukrainos, Graikijos, Švedijos, Norvegijos, Australijos, Pietų Korėjos, Mozambiko atlikėjų pasirodymus.

Šiemet trisdešimtąjį jubiliejų švenčianti bienalė vadinama plataus pobūdžio renginiu, kuriame galima atrasti tarptautinių gastrolių galimybių, užmegzti solidžius ryšius su profesionalais iš viso pasaulio, patobulinti profesinius įgūdžius ir žinias. Į bienalę šįmet susirinko 1441 dalyvis iš 40 šalių, per savaitę (lapkričio 17–22 d.) bus parodyta daugiau kaip 150 spektaklių.

CINARS nuotr./CINARS logotipas
CINARS nuotr./CINARS logotipas

„Lankiausi šioje mugėje prieš dešimt metų, bet buvau vienas, stendo nebuvo, tad tas vizitas buvo daugiau pažintinis – įvairių spektaklių žiūrėjimas ir kontaktų mezgimas. Dalyvauti „Cinars“ mugėje svarbu ir įdomu dėl dviejų pagrindinių priežasčių: pirma, čia pristatomi visi scenos menai, tai gerokai platesnis nei tik šokio kontekstas, antra – tai tam tikri vartai į Kanados ir Šiaurės Amerikos menų rinkas. Todėl šiemet čia atvykome penkiese su visu stendu“, – kodėl svarbu dalyvauti Kanadoje vykstančioje bienalėje, paaiškino A. Imbrasas.

Lietuvos šokio pristatymą scenos menų bienalėje „Cinars“ remia Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius