-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poezijos vakaras su aktoriumiu Andriumi Bialobžeskiu – „Kukutis. Vakar iš šiandien“

Balandžio 25 d. 18 val. Vilniaus planetariume ir vėl skambės poezija. Tik šįkart ne dainuojama, o skaitoma. Aktorius Andrius Bialobžeskis kvies prisiminti poetą, Nacionalinės premijos laureatą Marcelijų Martinaitį ir vieną žymiausių jo kūrinių „Kukučio baladės“.
Andrius Biolobževskis
Andrius Biolobževskis / H.Balandžio nuotr.

Sovietmečiu sukurti, cenzūrą praėję tekstai skamba aktualiai ir mūsų dienomis. Tai ir istorinis lietuviškas momentas, ir amžinas lietuvio tylus sąlytis su pasauliu, griūvančiu ant žmogaus su vis kitokia išbandymų jėga… Taip ir Kukutis... Įžengęs į naujuosius laikus, dar skaudesnis, visas matantis, savo gelmėj išgyvenantis būties trapumą... Todėl: vakar ir šiandien...

Šv. Marcelijus yra sakęs: „Turiu kitą slaptą ar nuslėptą gyvenimą: fiziškai galiu pajusti vilkįs kailinius, nešiojąs sunkius batus, kuliamų šiaudų kvapą, iš aslos einantį molio šaltį  koncerte, spektaklyje. Tą pojūtį tampausi po įvairiausias tarnybas, knygas, miestus ir šalis. Valkioju kaip šuo nutrauktą grandinę. Esu iš kito , jau nugrimzdusio pasaulio, iš alksnynų kaimo, klampių tėviškės pelkių. Turiu miestą ir turiu neapsėtos žemės, turiu du gyvenimus, dvi širdis ir dvi galvas – kūrybai ir darbui – kaip bažnyčia du bokštus.

Iš ten ir Kukutis, jo liūdnas karnavalas, sugėręs į save visą dvidešimtojo amžiaus sielvartą ir siaubą, tokiu skausmingu aidu atsimušantis į  mūsų esamybę. Gyvas jo tyliai pašaipus ir vienišas žodis, klajojantis apie, šalia ir virš mūsų. Toks aiškus, kaip begalybė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius