Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Romantiška džiazo fejerija – Trakų pilies fone

Gėlės, šampanas ir džiazas. Sunku įsivaizduoti žavesnį derinį Tarptautinės moters dienos išvakarėse. Tokį romantišką vakarą dovanoja Galvės Jazz fiesta.
Saulėlydis Trakuose
Saulėlydis Trakuose / M.Vadišio nuotr.
Temos: 2 Trakai Džiazas

Lyg ilgai laukti pavasario pranašai Trakuose  kovo 7 dieną pasirodo publikos numylėtiniai Neda & Vytauto Labučio kvartetas. Tai ištikimi, tikri ir dideli koncertų ciklo Galvės Jazz fiestos draugai, be kurių fiesta visai ne fiesta.

Pasitikdami pavasarį ir Tarptautinę moterų dieną, lyg nesibaigiančią šventę gauname didelę dovaną – Nedos & Vytauto Labučio kvarteto koncertą

„Nuo praėjusios vasaros vieni kitų labai išsiilgome ir labai džiaugiamės būsimu susitikimu. Pasitikdami pavasarį ir Tarptautinę moterų dieną, lyg nesibaigiančią šventę gauname didelę dovaną – Nedos & Vytauto Labučio kvarteto koncertą“, – sakė vienas iš Galvės Jazz fiestos organizatorių Aringas Šumskas.  

Koncertas vyks šalia Trakų esančiame sveikatinimo ir poilsio centre „Slėnis“, kuriame  nuo praėjusių metų pabaigos įsikūrė Galvės Jazz fiestos klubas. Jis atsirado kaip žavi, spontaniška  džiazo improvizacija, kuri įvyko tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje, todėl pritraukė tiek  gerbėjų, kad natūraliai virto nuolatine džiazo koncertų, susitikimų vieta.  Sykį susitikę tiesiog niekas nepanoro skirstytis: nei džiazo muzikantai, nei jų ištikimoji publika.

Džiazo klubas įsikūręs ant Galvės ežero kranto, nuo kurio atsiveria puiki gamtos panorama ir horizonte stūkstanti Trakų pilis

Be to,  Galvės Jazz fiestos gerbėjus žavi ne tik džiazo ritmai, bet ir vieta, kur skamba ši muzika.  Džiazo klubas įsikūręs ant Galvės ežero kranto, nuo kurio atsiveria puiki gamtos panorama ir horizonte stūkstanti Trakų pilis. Taigi džiazo vakaras tokioje aplinkoje gali sukelti tiesiog transinį  poveikį.

Vis dėl to nieko atsitiktina šiame pasaulyje nebūna, nes įvyko tai, kas ir turėjo kartą įvykti. Septynerius metus Trakuose gyvuojanti Galvės Jazz fiesta prieš praėjusių metų Kalėdas  pirmąkart „išlipo“ į krantą ir čia pasiliko iki pat vasaros. O vasarą, kaip ir kasmet, džiazo laivas „Galvė‘ toliau sklęs Trakų ežerais ir kiekvieną savaitgalį plukdys Galvės Jazz fiestos dalyvius.

Sigita Nemeikaitė/Renginio akimirka
Sigita Nemeikaitė/Renginio akimirka

„Trakai tampa džiazo miestu. Juk džiazo klubo neturi net Vilnius, o Trakuose jis yra. Todėl sveikinu Galvės Jazz fiestos rengėjus už entuziazmą, atkaklumą, meilę ir erdves džiazui. Vasarą senojoje sostinėje galėtų vykti ne tik koncertai laive, bet ir džiazo festivalis. Įsivaizduokite, Trakai: ežeras,  pilis, džiazas. Fantastika!“,–  neslėpė susižavėjimo džiazo virtuozas Vytautas Labutis. Į Vytauto žodžius verta įsiklausyti, nes jo vadovaujamas kvartetas,  džiazo karalienė Neda – nuolatiniai Galvės Jazz fiestos dalyviai, sakytum, šio muzikinio vyksmo talismanai. 

Beje, Galvės Jazz fiesta ketina pažerti ir daugiau įspūdingų džiazinių dovanų. Džiazo klube, o jei bus geras oras ir lauke, balandžio 29-ąją bus pažymima Tarptautinė džiazo diena. Bus daug staigmenų, dovanų ir muzikinių netikėtumų.  

Išsamesnė informacija: www.trakaijazz.lt, www.bilietupasaulis.lt.

Romantišką džiazo vakarą Trakuose dovanoja Neda ir Vytauto Labučio kvartetas, nuolatiniai Galvės Jazz fiestos dalyviai ir bičiuliai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius