-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės: „The Queen Symphony“ – nuostabi galimybė perteikti jausmus

Birželio 20 d. , 20 val., Vilniaus paveikslų galerijos kieme po vasaros dangumi Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras rengia baigiamąjį vasaros koncertą – T. Kashif „The Queen Symphony“, paremtą žymiausiomis roko grupės „Queen“ dainomis. Savo mintimis apie „Queen“ muzikos universalumą bei didžiausius įkvėpimo šaltinius dalinasi koncerto solistės, seserys Saulė ir Rūta Rinkevičiūtės.
Seserys Rinkevičiūtės
Seserys Rinkevičiūtės

Kas jums yra „Queen“ ir jų muzika? Kokį vaidmenį ši grupė suvaidino jūsų gyvenime?

Saulė Rinkevičiūtė: Aš užaugau su „Queen“ muzika. Pamenu, kad dar mokykloje tai buvo viena mėgstamiausių mano grupių. Atsimenu, kaip važiuojant pirmuoju savo automobiliu garsiai dainuodavau „Somebody to Love“. Automobilis seniai kitas, tačiau daina vis ta pati (šypteli).

Rūta Rinkevičiūtė: Visų pirma „Queen“ grupė man siejasi su Fredžiu Merkuriu, vienu iš talentingiausių visų laikų muzikantu. Jo muzika ypač melodinga ir  puikiai skamba atliekama tiek orkestro, tiek solistų. Labai džiaugiausi, kad būtent man buvo suteikta galimybė atskleisti šį nuostabų Tolga Kashif kūrinį.

- „The Queen Symphony“- daugiausiai kartų orkestro atliktas kūrinys, kur semiatės įkvėpimo? Kuo skiriasi kiekvienas koncertas ar kaip "užaugote" nuo pirmojo koncerto?

R.Rinkevičiūtė: Dabar pirmas atlikimas man primena nevisai iškepusį blyną (juokiasi).

S.Rinkevičiūtė:  Tada prieš daug metų be galo apsidžiaugiau, kai pirmą kartą sužinojau, kad yra sukurta simfonija pagal „Queen“ muziką. Tai, kad visos gražiausios dainos sudėtos į klasikinę formą, pritaikytos klasikinei orkestro sudėčiai be balso ir ritmo grupės, mane labai nustebino ir suintrigavo. Bet kai išgirdau, likau sužavėta kompozitoriaus talentu. Tai, kad viena gražiausių dainų „Who Wants to Live Forever“ parašyta būtent smuikui solo, mane labai nudžiugino ir užkrovė nemenką atsakomybę.  Žinoma, aš tą dainą puikiai žinojau. Bet kartu ir bijojau – kaip perteikti tai, ką norėjo pasakyti „Queen“, tai, ką pati jaučiu klausydamasi šios dainos?

R.Rinkevičiūtė: Kiekvieną kartą grodama atrandu kažką naujo, keičiuosi pati, keičiasi ir mano atlikimas, mintys ir jausmai sugula į vientisą vaizdinį.

S.Rinkevičiūtė: Dabar eidama į sceną atlikti „The Queen Symphony“ aš jaučiuosi laisva, negalvoju apie natas, tik apie tai, kaip perteikti savo jausmus klausytojams. Man pačiai ši simfonija labai patinka, ji jaudina ir įkvėpia.

„Šį kūrinį smagu groti kiekvieną kartą, tiesiog svarbu mylėti tai ką, darai“, - seseriai antrino pianistė Rūta.

S.Rinkevičiūtė: Tad, galima sakyti, kad įkvėpimo semiuosi savo gyvenime. Prieš dvejus metus man grojant scenoje „Who Wants to Live Forever“, šį pasaulį paliko mano močiutė. Mes buvome labai artimos. Grojau ir labai sunkiu gyvenimo periodu. Mano smuikas verkė – verkė ir klausytojai.

Abi seserys teigė, kad svarbiausia kaskart atliekant kūrinį įdėti visa save. Tuomet klausytojai tai jaučia. O „Queen” muzika – nuostabi galimybė perteikti įvairiausius jausmus.

- Esate klasikinės muzikos atlikėjos, užaugote supamos klasikines muzikos, taciau šiuo metu dalyvaujate ir kito žanro projektuose. Kas nulėmė tokį posūkį: smalsumas, naujų išraiškos būdų ieškojimas? Ar galima būtų teigti, kad “The Queen Symphony” buvo savotiška viso to pradžia?

R.Rinkevičiūtė: Tikrai taip, su “The Queen Symphony” prasidėjo mano naujas gyvenimo tarpsnis, tada susimąsčiau, kad man patinka įvairių žanrų muzika, ėmiau ieškoti, klausytis, groti, dainuoti...

S.Rinkevičiūtė: Susipažinusi su Tolgos Kashif “The Queen Symphony” pajutau, kad ir populiarioji muzika gali puikiai skambėti klasikiniu stiliumi. Šiuo metu dalyvauju daugelyje projektų ir būtent “The Queen Symphony” yra pavyzdys ir siekiamybė, kaip galima profesionaliai akademinius instrumentus panaudoti populiariųjų žanrų kūriniuose. Manau tokiu būdu mes pritraukiame daugiau klausytoju, skatiname žmones, kurie neina į klasikinės muzikos koncertus susipažinti ir su kita simfoninės muzikos puse. Todėl su seserimi rengiame daug panašaus pobūdžio projektų. Tai įdomu, profesionalu, nauja, o svarbiausia – patrauklu klausytojams. Man tikroji muzika yra ta, kuri gydo, įkvepia, sukelia emocijas yra profesionali. Kokio žanro bebūtų.

Rūta Rinkevičiūtė:  Neverta griežtai savęs riboti bet kokioje gyvenimo srityje, muzikos stiliuose ar net profesijoje. Svarbu, kad žmogus darytų tai, kas jam patinka ir būtų laisvas.

Birželio dvidešimtąją Vilniaus paveikslų galerijos kieme seserys, kartu su violončelininke Vita Šiugždiniene, Kauno valstybiniu choru (vad. Petras Bingelis) bei Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus, po atviru vasaros dangumi atliks šį unikalų teatrališką kūrinį, jungiantį roko ir simfoninę muziką, kurį sukūrė britų kompozitorius Tolga Kashif. Šiandien „The Queen Symphony“ atliekama visame pasaulyje, jos įrašas iki šiol – vienas populiariausių Europos, JAV, Azijos klasikinės muzikos sąrašuose.

Gausūs garsų efektai, netikėti solisčių pasirodymai ir teatrališki choristų balsai legendinės roko grupės „Queen“ melodijas daro nepakartojamomis. Simfonijos muzikiniam audiniui naudojamos garsiausios grupės dainos: „Champions“, „Rock You“, „Show Must Go On“, „Love of my Life“, „Who Wants to Live Forever“ ir kt. Jų teatrališkumas, jausmingumas persunkia ir simfonijos skambesį, – atrodo girdime Freddy Mercury pompastiško teatro užkulisius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius