-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Savaitgalio kodas: kaip suspėti?

Labas! Pasiilgot? Leidau sau šiek tiek atsipūsti. Žinoma, tai nereiškia, kad apleidau savo skersai išilgai išmaišytas Vilniaus pramoginio gyvenimo trasas. Aš linksminausi! Tačiau kaip ten bebūtų, negaliu numalšinti savo noro dalintis geromis naujienomis.
Savaitgalio kodas: kaip suspėti?
Savaitgalio kodas: kaip suspėti? / „15min“ nuotr.

Taigi, šį savaitgalį šiek tiek trypsim, šiek tiek žiūrėsim, šiek tiek klausysim. Ką daugiau veikt, kai mieląjį pavasarį baigia nupūst vėjas? Skamba viliojančiai? Varom!

Dar šokių

Visi mieli pažįstami ūžia apie „Baltijos šokį“. Į šį savaitgalį „Menų spaustuvėje“ vyksiantį antrąjį profesionalaus šiuolaikinio šokio festivalį vaikams ir jaunimui „Dansema“ keliausim visi.

Festivalyje bus pristatomos net dvi premjeros: pirmasis Lietuvoje šiuolaikinio šokio spektaklis paaugliams – bendras švedų choreografės Claire Parsons ir „Dansemos“ festivalio kūrinys „Visiškas dvynys“ bei lietuvių choreografės Birutės Banevičiūtės šokio spektaklis vaikams „Bala žino“. Taip pat festivalyje apsilankys svečiai iš užsienio: šiuolaikinio šokio trupė iš Olandijos „De Stilte“ ir Vakarų bei Rytų estetiką savo kūryboje sujungusios vokiečių choreografės Sabine Seume trupė.

Plačiau apie festivalį www.menuspaustuve.lt. Bilietai parduodami prieš spektaklius. Bilieto kaina – 12 Lt.

Skiriama Lauryn

Ką žinote apie Lauryn Hill? Papasakoti?

Ši Naujajame Džersyje gimusi dainininkė savo solinę karjerą pradėjo lygiai prieš dešimt metų, kai atsisveikino su ją išpopuliarinusia įdomiojo hiphopo grupe „The Fugees“. 1999-aisiais vokalistė pelnė net penkis „Grammy“. Ši įspūdingu balsu garsėjanti amerikietė vienon krūvon susiburti įkvėpė tris lietuvius – Daivą Starinskaitę, Domą Aleksą ir Paco. Trijulė šįvakar jus kviečia į gyvos muzikos klubą „Tamsta“, kur ausis pamalonins Lauryn Hill kūriniais. „Tribute to Lauryn Hill“ – taip vadinasi Daivos, Domo ir Paco projektas. Siūlyčiau nepraleisti.

Kada: 21 val.

Kiek: 15 litų.

Apie batus

Aš esu batų maniakė. Nebijau pripažinti šios savo silpnybės. Tačiau ne tik dėl to, rytoj žygiuosiu į Bokšto gatvės 3-ojo namo kiemą. Čia projektas „Vilniaus amatų paveldas“ ir toliaus skleis amato tradiciją mūsų mylimam mieste. Šįkart, kaip supratot – dėmesys batsiuviams. Renginyje jums bus skaitomos paskaitos, kurių metu atėjusieji susipažins su vilniečių XIV-XVII a. apavo įvairove, jo konstrukcija ir pokyčiais laiko tėkmėje. Taip pat sužinos, kokie meistrai ir kur Vilniuje siuvo avalynę, kokiais įrankiais, kokios ji buvo kokybės ir kiek kainavo įvairiais laikais. Išgirsime paskutinius mokslininkų pasiekimus, tiriant senąją avalynę, bus atskleistos avalynės rekonstrukcijų gamybos paslaptys ir klaidos.

Edukacinio renginio praktinėje dalyje norintieji bus mokomi pagaminti seniausią apavą – nagines, sužinos, patys išmėgins ir įvertins kai kurias avalynės siuvimo subtilybes. Taip pat bus galima nusikalti specialiai projektui „Vilniaus amatų paveldas“ sukurtą monetą. Ūūūūū!

Kada: 10-18 val.

Kiek: nemokamai

Diskotekos ir ne tik

Šį savaitgalį vėl suksis galva ir vėl nežinosiu, kur eiti. Be to, negaliu dūkti iki paryčių – rytojaus rytą gersiu pusryčių arbatą su mama ir tėčiu. Tad bandom viską sudėlioti kaip tikros laiką planuoti mokančios mergaitės. Aha, aš apie diskotekas Vilniuje. O gal jau turit savo favoritę?

Pradėkim nuo „WOO“?

Gavusi tenykščių šokių aprašymą, geras dešimt minučių klapsėjau akimis. Šok japoniškai? Kaip? Aš pažįstu tik japonų rašytojus, jokiais būdais ne šokėjus. Užsisakyti kokteilį japoniškai? Kelti rankas taip pat japoniškai? Ech, ką mes čia – geriau nueinam į tuos „Harajuku“ šokius ir patys viską pamatysim. Verta eiti vien dėl žmogaus-vakarėlio Sanios. Visiems spalvotai pasiruošusiems Woo durys atsivers nemokamai. Visi kiti – klokit 15 litų. Kawaii !!!

Vėliau mūsų laukia „Satta“ ir tikro beat‘o vergai. Mano pažįstamas, tą vakarą plokšteles sukiosiantis Quazar pažadėjo, kad bus gerai ir aš juo tikiu. Klausysim gyvo niujorkietės „Puirsuit Grooves“ pasirodymo, o paskui kaip vakarėlių dievas duos.

Na, o rytoj tikrai tikrai eisim į „Gravity“. Pagaliau išsipildys svajonė viename renginyje išvysti Gyčio Ivanausko šokio teatro pasirodymą akompanuojamą gyvos elektroninės muzikos grupės, mielus „Pieno Lazerius“ grojančius tarp ką tik nupieštų paveikslų ir dar daug keistų, bet labai gražių dalykų. Už viską bus ačiū renginiui „Opus 3 Meno Sintezė”. Turbūt daugiausiai pasako Richardo Jonaičio žodžiai: „Visi atėję į „Opus 3 Meno Sintezių“ renginį, pateksite į parodą, koncertą ir dar šokio spektaklį. Tai neabejotinai meniškiausias šio savaitgalio renginys, jeigu ne visoje Lietuvoje tai tikrai sostinėje”. Dar liko abejonių?

Kada: nuo 22 val.

Kiek: 20-30 litų.

P.S. Kas šį savaitgalį varo su dviračiais į Verkius?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius