Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Mėgautis galima ir nemokamai

Vis dar šąla, tačiau tikiu, kad žiemiškos saulės spinduliai tik stiprina džiaugsmą atėjusiu baltuoju metų laiku. Kaip visada margoje renginių paletėje, šįsyk net keli dėmesio verti renginiai, kuriuos aplankysite nemokėję nė cento.
Nidaros katedros berniukų choras
Nidaros katedros berniukų choras / nuotr.

Šįvakar nepraleiskite progos išgirsti vieną geriausių chorinės muzikos atlikėjų Europoje – Nidaros katedros berniukų chorą – ir norvegų smuiko virtuozą Arve Tellefseną. Atvirą pasaulinio masto žvaigždžių koncertą Šv. Jonų bažnyčioje dovanoja renginių ciklo „Norvegijos dienos Lietuvoje 2010“ organizatoriai.

Garsiausi klasikinės norvegiškos muzikos atlikėjai tikrai sužavės kultūros mylėtojus. Nidaros katedros berniukų choras išskirtinis dėl net 900 metų trunkančios jo istorijos, o 73-ejų smuikininkas A.Tellefsenas yra vertinamas ne vien dėl genialiai atliekamų norvegiškos muzikos klasikos kūrinių, bet ir dėl savo nuoširdumo ir energijos. Toks kalėdinis koncertas suteiks tikros šilumos.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – nemokamai.

M.K.Čiurlionio paveikslas
M.K.Čiurlionio paveikslas

Klasika galite gardžiuotis ir sekmadienį Vilniaus paveikslų galerijoje (Chodkevičių rūmai, Didžioji g. 4). Čia įvyks kultūros popietė „Po M. K.Čiurlionio ženklu“, kurios metu skambės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio muzika, bus pristatytas naujausias „Santaros“ žurnalo numeris. Renginio metu fortepijonu skambins Sonatos ir Roko Zubovų duetas.

Pianistas R.Zubovas yra M. K. Čiurlionio provaikaitis. Svečius M.K.Čiurlionio muzika taip pat džiugins Eglė (fortepijonas) ir Aidas (smuikas) Strimaičiai. Renginyje aktorius Petras Venslovas skaitys M. K. Čiurlionio laiškus ir Josifo Brodskio eiles. Nepraleiskite progos susipažinti su M.K.Čiurlionio kūryba.

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – nemokamai.

Galerijos nuotr./Galerijos „Kairė-dešinė“ atidarymas 1995 metais
Galerijos „Kairė-dešinė“ atidarymas 1995 metais

Metai pralekia tarsi nejučiom, tad Vilniaus grafikos meno centras (Latako g. 3) šįvakar kviečia drauge švęsti net dvi progas – Vilniaus grafikos meno centro 10-ies ir galerijos „Kairė – dešinė“ 15-os metų gimtadienius. Renginio metu bus atidaryta paroda, kurioje – žvilgsnis į visą galerijos gyvavimo istoriją ir daugybė menininkų: Valentinas Ajauskas, Irma Balakauskaitė, Inga Dargužytė, Tatjana Diščenko ir daugybė kitų. Prisiminkite praėjusį laiką.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – nemokamai.

Pasigrožėkite dailiais rankų darbo skiautiniais Lietuvos technikos bibliotekoje, „Freskos“ galerijoje (Šv. Ignoto 6, Vilnius, II a.). Čia bus pakabinta Vilniaus klubo „Skiautinukė“ skiautinių paroda „Žvaigždėta žiema“, kurioje – gabių rankdarbių kūrėjų žvilgsnis į sniego karalystę, apgaubtą spindinčiu apsiaustu. Paroda veiks iki metų pabaigos, ją galite aplankyti darbo dienomis 8 iki 19 val.

Kada – penktadienį, 15 val.. Kiek – nemokamai.

P.S. šį savaitgalį vyks ir mokami, tačiau to verti koncertai: gruodžio 4-ąją, šeštadienį 21.30 val. Menų fabrike „Loftas“ su gerbėjais atsisveikins „InCulto“ (bilietų kaina – 23 Lt), o tą pačią gruodžio 4-ąją 21 val. „Forum Palace“ vyks latvių grupės „Brainstorm“ pasirodymas (bilietų kaina – 63 – 113 Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius