Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Negalima sušalti į ledą

Jei nebūtų taip šalta, tikrai pasakyčiau, kad pavasaris! Juk retai taip skaisčiai saulė glosto rytais... Beje, šią savaitę apėmęs keistas jausmas, tarsi būtų praėjusios dvi mažos savaitės su dviem mažais savaitgaliais, ar ne? Ir penktadienis atėjo netikėtai, tik nesušalkite!
„Pavasaris“ 1960 m.
„Pavasaris“ 1960 m. / L.Lagausko pieš.

DĖMESIO! Šalyje paskelbus gedulą dėl poeto Justino Marcinkevičiaus mirties, kai kurie renginiai buvo arba gali būti atšaukti. Sekite organizatorių platinamą informaciją.

Labai smagu, kai galiu jums pasiūlyti daugybę veiklos. Parodos, koncertai... O pastarųjų yra ypač įdomių. Kas galėtų pagalvoti, kad muzikantai mėgsta „Žiedų valdovą“! Bet apie viską paeiliui.

Kuo būtiniausiai užeikite į Radvilų rūmus (Vilniaus g. 22). Vakar čia buvo atidaryta paroda „Leonas Lagauskas. Estampai. Piešiniai. 1954-2009 metų kūryba“. Galėsite pasigrožėti per 200 kūrinių (estampų, piešinių, eskizų), kuriuos Lietuvos dailės muziejui padovanojo dailininko sesuo Irena Lagauskaitė. L.Lagauskas buvo išskirtinio talento piešėjas, sunku būtų to nepastebėti.

Kada – iki gegužės 8 d. Kiek - 6 Lt

D.Matvejevo nuotr./Choras „Jauna muzika“
Choras „Jauna muzika“

Išties spalvingas koncertas „Iš Braunsbergo tabulatūros“ vyks šįvakar Šv. Kotrynos bažnyčioje. Į sceną lips choras „Jauna muzika“, senosios muzikos ansamblis „Suonatori del granduca“ bei argentiniečių fleitininkas ir kornetininkas Gustavo Gargiulo. Drauge jie pristatys unikalią XVII a. muzikinę programą „Iš Braunsbergo vargonų tabulatūros“. Braunsbergo vargonų tabulatūra – sudėtingo likimo natų rankraštis, atspindintis XVII a. Rytų Prūsijos, Lenkijos ir Lietuvos muzikinės kultūros panoramą. Tarsi muzikinė istorijos pamoka.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 15 Lt.

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kviečia į antrąjį „Brolių“ koncertą. Albumas „Broliai“ – muzikantų siekis įamžinti Lietuvos laisvės kovotojų – partizanų – atminimą. Kaip jie patys sako, šis koncertas skirtas visiems, kas nori drauge prisiliesti prie vienos skaudžiausių temų mūsų istorijoje ir paminėti Nepriklausomybės dieną kartu.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 53 – 103 Lt.

Kadras iš filmo/Filmas „Žiedų valdovas“
Filmas „Žiedų valdovas“

Štai ir žadėtasis „Žiedų valdovas“. Jo ieškokite Kongresų rūmų salėje, šeštadienį. Lietuvos kariuomenės orkestras ir aktorius Darius Petkevičius paseks muzikinę istoriją – atliks Nyderlandų kompozitoriaus Johano del Meij sukurtą simfoniją. Šią įkvėpė garsioji J.R.R. Tolkieno trilogija „Žiedų valdovas“. Išmintingasis burtininkas Gendalfas, hobitas Frodo, Golumas, Žiedo brolija... Visi jie atgis orkestro melodijose.

Kada – šeštadienį, 12 val. Kiek – 12 – 42 Lt.

Kada paskutinįkart buvote teatre „Lėlė“? Jei senokai, yra gera proga apsilankyti – šeštadienį įvyks spektaklio „Pagal Jurgį ir kepurė“ premjera. Tai žaismingas, radijo teatro stiliumi alsuojantis vaidinimas, kuriame žiūrovai išvys popierinių lėlių ir vaizduotės teatrą, klausysis nuotaikingų bardų dainų ir paragaus smetoniškais laikais kviepiančių Lietuvos radijo aktualijų prieskonių. Tikrai įdomu!

Kada – šeštadienį, 18.30 val. Kiek – nuo 15 Lt.

Skambi klasika šeštadienio vakarą? Jos ieškokite Lietuvos filharmonijos scenoje, kurioje  Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras pristatys svečią – rusų pianistą Peterį Laulą. Jis atliksiantį savo tėvynainio Aleksandro Skriabino Fortepijoninį koncertą. Šį kūrinį pakeis Vytauto Laurušo „Simphonia Latina“ mecosopranui ir orkestrui. Solo partiją atliks operos solistė Inesa Linaburgytė. Scena kunkuliuos jausmingumu.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 20 – 50 Lt.

Organizatorių nuotr./Dr.Schnaps
Dr.Schnaps

Tikras tautų katilas šeštadienį svečių lauks „Gorky“ bare. Pradžią naujam „Baltic Balkan DJs“ komandos renginių ciklui „Baltic Balkan Bang“ duos iš Lenkijos girių kilusios fėjos DJ Olgos ir Šveicarijoje, prie Ženevos, gyvenančio vyndario Dr Schnaps šou.

Šiedu tradicines indiškas, ispaniškas, balkaniškas ir graikiškas melodijos maišys su moderniais ritmais, pagardindami slaptais, jiems vieniems težinomais ingredientais. Rekomenduojama ateiti su ūsais ir skrybėle, o dar geriau atjoti arkliu ir turėti auksinius dantis!

Kada – šeštadienį, 23 val. Kiek – 10 Lt

Apie nuoširdumą

Žmonės iš pietų visuomet atviri. Toks yra ir brazilų atlikėjas Gaio De Lima, kuris rytojaus vakarą sambos ritmus prijaukins gyvos muzikos klube „Tamsta“. Pats rašantis muziką, dainuojantis, braziliška ukulele, pandeiro, 10-ies stygų mandolina ir dar daugybe instrumentų grojantis brazilas neslepia meilės Lietuvai.

„Brazilijoje galioja vienintelė taisyklė: jei negroji – privalai šokti, ir atvirkščiai”, – perspėja Gaio De Lima ragindamas lietuvius nebijoti įsijausti klausantis pietietiškų melodijų. Koncerto metu jis sceną dalinsis su gitaristu ir geriausiu draugu Vitoru Celestino. Girdėjau, Gaio De Lima ketina net šaltą vakarą lietuvius užkrėsti brazilišku laimės jausmu. Tegu jam pasiseka.

Kada – šeštadienį, 21.30 val. Kiek – 20 Lt.

Sekmadieniui turiu du pasiūlymus. Pirmasis – Vilniaus rotušėje išvysti muzikinę-literatūrinę kompoziciją „Tau, Tavo laimei, Tavo karalystei (Prūsijos karalienė Luizė)“. Senuosius karalienės Luizės laiškus skaitys Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė-Reklaitienė, apie tų laikų Klaipėdą pasakos literatūrologė Jovita Saulėnienė, skambės fortepijono melodijos.

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – 18 Lt.

Antrasis variantas – vykti į Trakus, mat pilyje skambės užburianti vyrų vokalinio a cappella ansamblio „Quorum“ atliekama muzika – nuo lietuvių liaudies iki populiariųjų dainų.

Kada – sekmadienį, 16 val. Kiek – 17 Lt.

P.S. Mano draugai – grupė „InSearch“ šįvakar „Tamstoje“ pristato debiutinį albumą „ART Alarm“. Būtinai einam!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius