Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Neišbarstykite savęs

Snieguoti šalčio pirštai taip ir nori grybštelėti. O jūs pabėkite! Tik pakeliui neišbarstykite savęs. Tylomis susikaupti, pasidalinti džiaugsmu ar garsiai pasilinksminti galite grožėdamiesi menu, klausydamiesi muzikos, o gal net šokdami pagal ritmą.
„Prie Karos jūros“. Navigacija, 1985 m.
„Prie Karos jūros“. Navigacija, 1985 m. / Photography.lt/J.Kazlausko nuotr.

Norintieji prasmingai sutikti artėjantį savaitgalį šįvakar gali apsilankyti Nacionalinėje dailės galerijoje, kur vyks kino operatoriaus, fotografo ir režisieriaus Juozo Kazlausko (1941–2002 m.) atminimo vakaras.

Renginio metu bus pristatomas albumas „Juozas Kazlauskas. Fotografija“, išleistas minint autoriaus 70-metį. Jame atsispindi ne tik svarbiausi fotografo ciklai, bet ir retesni, iki šiol archyve gulėję, kūriniai. Nepailstančio keliautojo, Arkties tyrinėtojo, istorijos dalyvio fotografijas knygoje reikšmingai papildo publikuojamos dienoraščių ištraukos, Dalios Kazlauskienės prisiminimai.

Photography.lt/J.Kazlausko nuotr./„Prie Karos jūros“. Nenco portretas, 1985 m.
J.Kazlausko nuotr./„Prie Karos jūros“. Nenco portretas, 1985 m.

Atminimo vakarą Nacionalinėje dailės galerijoje ves kino ir fotografijos kritikas Skirmantas Valiulis, albumą pristatys sudarytojas, fotografas Stanislovas Žvirgždas. Antrojoje vakaro dalyje bus rodomi dokumentiniai filmai iš Centrinio valstybės archyvo: „Žmogus ir žemė“ (rež. R.Verba, operat. J.Kazlauskas, 1984), „Išeinu, kad sugrįžčiau“ (rež. R.Verba, operat. A.Blyža ir J.Kazlauskas, 1985); „Ant Žalalendo kranto“ (rež. S.Beržinis, operat. J.Kazlauskas ir Z.Putilovas, 1987). Pasimėgaukite, juolab tai nemokama.

Kada – penktadienį, 17 val.

Dainuojamosios poezijos koncertai labai tinka žiemos vakarams. Jie leidžia pasijausti saugiai ir maloniai. Šįvakar į Mokytojų namų svetainę kviečia Zala – Andrius Zalieska ir Driukas – Aurimas Driukas. Šis, vis populiarėjantis, duetas praėjusiais metais išleido savo pirmąjį albumą „Murmeklės suaugusiems“. Abu vaikinai gerai pažįstami – Zala yra muzikos gerbėjams geriausiai pažįstamas kaip folkroko grupės „Arbata“ vokalistas, o Droilas muzikuoja su tokiais atlikėjais kaip Alina Orlova, „Siela“, „IR“ ar „Golden Parazyth“. Atlikėjai atėjusiems pristatys naująsias savo dainas ir primins senąsias.

Kada – penktadienį, 18 val. Kiek – 15, 20 Lt.

Viganto Ovadnevo nuotr./Šorena Džaniašvili
Viganto Ovadnevo nuotr./Šorena Džaniašvili

„Iki šiol dainavusi tik prodiuserių jai parinktus kūrinius, šįkart Šorena pristatys muziką, esančią jos viduje ir sklindančią iš pat širdies gilumų“, – štai ką „Tamstoje“ šįvakar išgirs klausytojai. Lietuvoje meilę radusi gruzinė Šorena Džaniašvili soliniame koncerte „Mano širdies Muzika“ atliks aranžuotas autentiškas gruzinų tautos dainas. Įspūdingi dizainerio Juozo Statkevičiaus kostiumai, nepriekaištingas stilius ir profesionalių muzikantų būrys prisotins dainas ypatingo šarmo.

Kada – penktadienį, 21 val. Kiek – 30 Lt.

Kiekvienas savaip jaučia džiaugsmą ir laimę. Savaisiais vaizdiniais su lankytojais siekia pasidalinti Vilniaus tapytoja ir pedagogė Irina Kostina, nuo mažens aistringai besidomėjusi daile. „Galeroje“ (Užupio meno inkubatoriuje, Užupio g. 2A)  atidaromoje parodoje smalsuoliai išvys per pastaruosius dvejus metus menininkės sukurtus darbus. Juose – laisvės siekis, pamąstymai apie amžinojo kelio filosofiją. Anot ekspozicijos rengėjų, paveikslai filosofiški, paženklinti Žuvų epochos ženklais. Parodos atidarymo metu lankytojų nuotaiką gerins perkusininkų grupė „Drum fever“. Paroda veiks iki vasario 4-osios.

Kada – penktadienį, 18 val.

Kadras iš laidos/Veronika Povilionienė
Veronika Povilionienė

Dar nesilankėte naujojoje džiazo vietoje „Jazz kablys“ (Kauno g. 3A)? Verta šiandien, ypač jei jaučiate partriotišką dvasią. Tarmių metams skirtame koncerte bus nagrinėjama lietuviška tema džiazo muzikoje ir improvizacijose. Dainomis atėjusiuosius džiugins Veronika Povilionienė, Eglė Vakarinaitė, skambės Petro Vyšniausko saksofonas, skrabalai, klavišiniai ir net pasirodys folkloro ansambliai.

Kada – penktadienį, 19 val.

Šokiai šeštadienį? Kodėl ne. „Lofte“ triukšmą kels „The Kings: Demolition Man & PsychoFreud“ vakarėlis. Dainininkas, MC, garso inžinierius, tekstų autorius ir prodiuseris Demolition Man ketina Vilniuje parodyti teigiamą užtaisą, naikinantį blogį. Jam į draugiją prisijungė norvegas prodiuseris Pshychofreud. Kalbama, jo muzika aprėpia visą jungle muzikos stiliaus evoliuciją. Bus daug energijos, juolab pasirodys ir pažįstami Amenų Broliai, Intakz ir Babilan!

Kada – penktadienį,  22 val. Kiek – 15 Lt.

Jei ilgai ir trankiai vakaroti nenorite, rinkitės solidų orkestro muzikos koncertą Nacionalinėje filharmonijoje. Čia drauge su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru koncertuos svečias iš Prancūzijos – maestro Olivier Grangeanas. Šįkart jis diriguos Claude’o Debussy „Fauno popietę“ ir Richardo Strausso simfoninę poemą „Mirtis ir pragiedrėjimas“. Spalvingą Karolio Szymanowskio Pirmąjį koncertą smuikui su orkestru atliks smuikininkė Rusnė Mataitytė.

Kada – šeštadienis, 19 val. Kiek – 20, 30, 50 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius