Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Pasipriešinimas

Man tik atrodo, ar staigiai atšalo? Nors tikrai pats laikas žiemai megzti vilnones kojines ir šalikus, dar tikrai per anksti susisukus į kaldrą visus vakarus tūnoti namie. Į parodą, teatrą, klubą, su draugu, vaiku ar be jo. Žygiuojam!
Spektaklio akimirka
Spektaklio akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Savaitgalį džiaugsis pačių savarankiškiausių, grakščiausiai ir mieliausiai murkti mokančių gyvūnų mylėtojai, mat sostinėje vyks tarptautinė kačių paroda „Vilnius 2010“. Jei dar neturite augintinio, galite jį čia sutikti, o jei turite – pasigrožėti kitų turimais gyvūnais, kurių čia bus per 230. Įvairaus plauko, beplaukės, įvairių spalvų ir dydžių, beuodegės ir ilgauodegės katės užims prekybos centrą „Gedimino 9“.

Kada – šeštadienį ir sekmadienį, nuo 10 val. Kiek – suaugusiems 10 Lt, vaikams iki 12 metų – 5 Lt.

„Scanpix“ nuotr./Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

Užupio meno inkubatoriuje (Užupio g. 2A) atidaryta nauja istorinių lėlių paroda. Lankytojai galės išvysti bendrijos „Senamiesčio lėlės“ lėlininkų darbus, tūkstantmečio įžymybes: Lietuvos karalienės, gražiausios XVI a. Europos moters Barboros Radvilaitės, Lietuvos ir Lenkijos globėjo, karalaičio Šv. Kazimiero kaukes, Charlie Chaplino bei Marilyn Monroe marionetes.

Kada – darbo dienomis 11–19 val.

Abi savaitgalio dienas vidurdienį, 12 val., Menų spaustuvės Juodojoje salėje vyks režisierės Agnės Dilytės spektaklio „Neklausinėk, Julyte!“ premjeros. Ši nevaikiškai vaikiška pjesė (vaikams nuo 6 metų) įsigilins į vaikų bėdas, egzistencines problemas, kurios ištinka ne tik suaugusiuosius, bet ir vaikus. „Neklausinėk, Julyte!“ – 6 metų mergaitės, kuri patiria daug stiprių sukrėtimų, akimis papasakota istorija.

Kada – šeštadienį ir sekmadienį, 12 val. Kiek – 20 Lt.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./„Freaks on floor“ koncertas Vilniuje
/„Freaks on floor“

Pajudinti šąlančias kojas ir pakrutinti sustingusius pirštus penktadienio vakarą kviečia savo rudens sezoną pradedantys, jau spėti pasiilgti „Freaks On Floor“ vaikinai. Vakarėlyje „New School – Fresh Meat“ grupė pristatys keletą naujų savo kūrinių, gros pamėgtus ir papasakos intriguojančių vasaros istorijų apie klajones Londone.

Kada – penktadienį, 21.30 val. Kiek – 10 Lt.

Šiandien drauge švęsti Pasaulinę vegetarų dieną kviečia neseniai įsikūrusi Lietuvos vegetarų asociacija. Nuo 16 val. Vilniaus Rotušės aikštėje vyks informacinė šventė, kurios metu įvairių sričių specialistai, mokslininkai, dietologai ir daktarai atskleis, kodėl verta pasirinkti vegetarišką mitybą, vegetariško maisto kavinės pristatys vegetariškų patiekalų įvairovę bei išmokys kulinarinio meno.

Kada – penktadienį, nuo 16 val.

„Visi, kuriems džiazas širdyje, o svingas – uodegoje, šią savaitę linguojame pas mus“, – linksmai paskelbė klubas „WOO“. Tad negaliu nesutikti – keliaukite, jau šįvakar į auksinius džiazo ir svingo laikus nukels Glenno Millerio kūrybai dedikuotas vakarėlis „In the Mood“. Pajuskite prieškarinio Holivudo dvasią!

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – iki 23 val. 5 Lt, vėliau – 10 Lt.

Šįvakar trečiojo savo sezono pradžią skelbia ir nepelnytai primirštas „Havana Social Club“. Gerai po atostogų atsigavęs klubas kviečia šėlti net 20 atlikėjų būryje. O išgirdę, kad atvyksta vakaro „vinis“ – danas Tomas Budiansky, kai kurie jau senų seniausiai susiruošė į šį vakarėlį. Įsijunkite vaizduote ir nuotaiką!

Kada – penktadienį, 22 val. Kiek – iki 24 val. 10 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius