-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio kodas: Už pavasarį širdyje

Balandis jau ant nosies, o taip netikėtai vėl atšalo. Galiu tik palinkėti, kad atšilti spėję jausmai neužledėtų. Kol orai keičiasi it vijurkas, renkitės šilčiau ir pirmyn linksmintis. Su draugu, drauge, sūnėnu ar dukterėčia, kad tik netrūktų juoko, šypsenų ir gražaus laiko.
A.Šimkutės parodos „Žemė žmonių planeta“  eksponatas
A.Šimkutės parodos „Žemė žmonių planeta“ eksponatas / Galerijos „ArgenTum“ nuotr.
Temos: 1 Melanie Pain

Mėgstate parodas? Ateikite pažiūrėti mažų žmonių figūrėlių, kurias sukūrė Aurelija Šimkutė, vadinama viena perspektyviausių jaunųjų metalo meno kūrėjų. Galerijoje „ArgenTum“ (Latako g. 2) atidaromoje parodoje „Žemė žmonių planeta“ kiekvienas galės iš šalies pažvelgti į svetimą gyvenimą, o gal net atpažinti savąjį.

Kada – penktadienį, 17 val. Kiek – nemokamai.

Violončelę savo meiluže meiliai vadinantis muzikas Aleksandras Kniazevas šįvakar Kongresų rūmų salėje kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru panardins klausytojaus į Dmitrijaus Šostakovičiaus muziką. Gyvenimo dramų patyręs atlikėjas groja tik jaudinančią muziką, tad būtinai tai pajausite. Juk ne veltui A.Kniazevas tituluojamas geriausiu Rusijos violončelininku.

Kada – penktadienį, 19 val. Kiek – 22–72 Lt.

Šį savaitgalį gatvės šokio mylėtojų džiaugsmui vyks vienuoliktasis „Urban Dance 2vs2“šokių turnyras. Jo dalyviai varžysis hiphopo, breiko ir popping stilių rungtyse, tačiau šiemet pasireikšti galės ir house šokių muzikos gerbėjai.

Renginio programa: penktadienį, 18 val., atrankos ir „pre party“ vakarėlis „Commune Art“ kūrybinėse dirbtuvėse, Paribio 12; šeštadienį , 15 val. „Urban Dance 2vs2“ pramogų ir verslo centre „Forum Palace“, Konstitucijos pr. 26.  Kiek – 35 Lt.

Michailo Raškovskio nuotr./Smuikininkė Rūta Lipinaitytė
Smuikininkė Rūta Lipinaitytė

Neabejingi Kosto Smorigino ir Olego Ditkovskio duetui rytoj laukiami Taikomosios dailės muziejuje, kur duetas atliks gražiausias savo balades ir keletą naujų autorinių dainų. Jie žinomi savo nuoširdumu.

Kada – šeštadienį, 18 val. Kiek – 43 Lt.

Į ausiai malonų simfoninį vakarą šeštadienį kviečia Lietuvos nacionalinė filharmonija. Ten rytoj pasirodys du itin sėkmingi jaunosios kartos menininkai – dirigentas Aleksandaras Markovičius ir smuikininkė Rūta Lipinaitytė. Atėjusieji išgirs Witoldo Lutoslawskio, Sergejaus Prokofjevo ir Lietuvos scenose retai skambančio Holivudui muziką kūrusio vengrų kompozitoriaus Mikloso Rozsos kūrybą.

Kada – šeštadienį, 19 val. Kiek – 20–50 Lt.

Grupės archyvo nuotr./„Orochi“
„Orochi“

Nors po stichijos ištikusios nelaimės daugelis palaiko Japoniją, retas kuris yra ten buvęs ar pats „prisilietęs“ prie Tekančios saulės šalies kultūros. Šį šeštadienį vilniečiai turi išskirtinę progą pamatyti Europoje žinomą grupę „Orochi“ iš Japonijos. Samurajų filosofijai ir kabuki teatro elementams neabejingas kolektyvas „Brodvėjaus Pub‘e“. Senojo japonų mito apie aštuongalvį ir aštuonuodegį drakoną garbei savo grupę pavadinę teatrališkieji rokeriai išties nustebins šiuolaikine japoniška muzikine fantazija. Prieš koncertą bus galima apžiūrėti japonų kultūros parodą.

Kada – šeštadienį, 20.30 val. Kiek – 28 Lt.

Mažųjų šypsenoms

Kino centras „Skalvija“ šeštadienį mažuosius kviečia pasipuošti veidus smagiais piešiniais. Žiūrovai nuo 3 metų kviečiami į naujausio animacinio filmuko „Tigrai ir tatuiruotės“ premjerą. Jos metu vaikai ne tik pamatys lietuviškai įgarsintą spalvingą mažosios našlaitės Maj ir jos dėdės Sonny istoriją tatuiruočių salone, bet ir nemokamai išbandys paišymą ant veido.

Kadras iš filmo/„Tigrai ir tatuiruotės“
„Tigrai ir tatuiruotės“

Po kino seanso išsirinkti mėgstamiausią animacinį personažą ir nupiešti jį ant veido mažiesiems padės jauna dailininkė Vaida Juknevičiūtė. Ji prisipažino, jog ši pramoga patinka ne tik vaikams – kartais tenka išpaišyti visą šeimyną.

Kada – šeštadienį 13 val. Kiek – 6–8 Lt.

Ar vaikystėje skaitėte pasakojimą apie plėšiką Hocenplocą? Garsusis vokiečių rašytojo Otfriedo Preusslerio kūrinys šį savaitgalį atgims „Elfų teatro“ scenoje. Premjeros metu skambės Sauliaus Mykolaičio dainos, o nuotaikinga istorija įtrauks ir nepaleis. Atsiveskite vaikus pažiūrėti, kaip neišskiriamiems draugams pasiseks gelbėti močiutės mėgstamą kavos malūnėlį, kovoti su plėšiku ir burtininku.

Kada – šeštadienį ir sekmadienį, 12 val. Kiek – 17, 22 Lt.

„Monaco“ nuotr./Melanie Pain
Melanie Pain

Prieš atsisveikinant

Į vieną paskutiniųjų renginių šeštadienį vilniečius kviečia ne vienerius metus vilniečių laisvalaikiu rūpinęsis klubas „Woo“. Gitarų garsų mėgėjų vakarėlis „Šok rok“, per savo istoriją privertęs šokti net šokio nemokančius, rytoj atsisveikina. „Nesakyk mamai“ trijulė Kym Wild, Manfredas, Miss America ir jų bičiulis Sibiras už pulto rodys geriausius savo didžėjų triukus.

Girdėjau, į sceną gali užlipti net „Freaks On Floor“ su specialia programa. Patikėkite, bus tikras rokas!

Kada – šeštadienį, 22 val. Kiek – 15 Lt.

P.S. Beje, šįvakar į Vilnių sugrįžta prancūzų grupės „Nouvelle Vague“ balsas Melanie Pain. Ji tokia žavinga! Nepraleiskite progos ją išgirsti M. K. Čiurlionio menų mokyklos šokio teatre, T.Kosciuškos g. 11. Kiek – 50–70 Lt.

„Scanpix“ nuotr./Jim Morrisonas
Jimas Morrisonas

P.P.S. Pamenate grupę „The Doors“? Tik rytoj turite unikalią galimybę pasimėgauti specialiai kinui ir muzikai dedikuotu vakaru su specialiu „Kino pavasario“ seansu. Lankytojų laukia dvigubas malonumas – filmas „The Doors – When you are strange“ ir muzikinės NO DJs kompozicijos „A Tribute to Jim Morrison (The Doors)“.

Dramatiškoje dokumentinėje juostoje bene daugiausia dėmesio skirta grupės „The Doors“ lyderio Jimo Morrisono privačiam ir scenos gyvenimui. Išvyskite pačius rečiausius ir dar nepublikuotus kadrus. Tiesa, rengėjai įspėja, kad sėdimų vietų gali užtekti ne visiems, tad anksčiau atvykusiems – pirmenybė.

Kada – šeštadienį, 21 val. Kiek – 18 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius