Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį – pirmasis Lietuvoje kantri ir linijinių šokių festivalis

Šį šeštadienį Vilniuje rengiamas pirmasis Lietuvoje kantri ir linijinių šokių festivalis „Šventė – visiems, varžytuvės – norintiems“.
Šokių sezono vakarėlis Klaipėdoje.
Šokių sezono vakarėlis Klaipėdoje. / linedance.lt nuotr.
Temos: 1 Šokiai

Festivalio renginių (varžytuvių, atvirų šokio pamokų, seminarų visiems norintiems, koncertų) maratonas startuos anksti - 7 val. ryto. Penkiolikos valandų trukmės festivalio renginių maratoną užbaigs bendras visų dalyvių bei jau spėjusių pramokti kantri ir linijinių šokių žingsnius žiūrovų šokių vakaras.

Pirmajame festivalyje ketinama sulaukti bent pusės tūkstančio šokio aistruolių. Vien kantri ir linijinių šokių varžytuvėse, dalyvaus apie 400 šokio mėgėjų nuo 7 iki 70 metų amžiaus iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių. Varžyboms teisėjaus šokio meistrai iš Latvijos, Estijos ir Suomijos.

Festivalio metu rengiama daug pramogų šokėjų gerbėjams ir žiūrovams, nebūtinai turintiems gerų šokio įgūdžių.

„Festivalio metu visiems norintiems vesime atvirus šokio seminarus, kurių metu mokysime naujų šokių. Pertraukose tarp varžybų bus galima šokti jau žinomus šokius“, - pasakojo viena iš festivalio organizatorių Renata Janušonienė. Jos tvirtinimu, atėjusius džiugins ir marga vakaro koncertinė programa, kurios metu vyks kolektyvų koncertinių programų pasirodymai. „Dalyvaus žmonių su negalia šokių grupė, tarptautinio vaikų Eurovizijos III-iosios vietos nugalėtoja Eglė Jurgaitytė, aktorė ir šokėja Dalia Michelevičiūtė su šokių Eurovizijai ruošta programa“, - svečius vardijo R.Janušonienė. Organizatorė pabrėžė, kad finalinis festivalio štrichas – bendras šokių vakaras, rengiamas ne tik varžybų dalyviams, bet ir kantri bei linijinių šokių žingsnius spėjusiems pramokti žiūrovams ir visiems kitiems jaučiančius aistrą šokiui.

Festivalis vyks Vilniaus Lenkų kultūros namuose (Naugarduko 76, Vilnius) balandžio 18 d. nuo 7 val. ryto iki 24 val.. Daugiau informacijos www.linedance.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius