Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šios savaitės nemokamų renginių gidas

Portalas 15min.lt kartu su nemokamirenginiai.com pateikia jums informaciją, kur šią savaitę galite pramogauti, tobulintis, kultūringai leisti laiką už dyką.
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis
Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

VILNIUS 

Paroda „Autentiškas žydas iš Kanaano žemės“
Parodoje eksponuojamos XVII – XVIII a. olandų, flamandų, prancūzų, vokiečių, italų meistrų graviūros, kuriose vaizdujamos Senojo Testamento scenos bei kadaise į Lietuvos žemes atvykusių žydų istorija.
Birželio 10 – liepos 2 d., galerija „Šofar“

Jogos pratybos 
„City Yoga“ projektas kviečia kiekvieną vasaros antradienį apsilankyti nemokamose jogos pratybose. 
Birželio 11 d., Vingio parkas

Sakralinės muzikos valanda Šv. Kazimierio bažnyčioje 
Programoje A. Corelli, J. S. Bach, M. Reger kūriniai.
Birželio 11 d., Šv. Kazimierio bažnyčia 

„The ball & chain“ koncertas skirtas renginio „Harm Reduction 2013 Vilnius“ uždarymui
Koncertą surengs „The ball & chain“: Jurgis Didžiulis, Erica Jennings Didžiulis, Jonas Lengvinas, Marius Leskauskas.
Birželio 11 d., „Studio 9“

Parodų ciklas „KŪNAS. Lietuvių grafika 1980 – 2013“
Žmogiškojo kūniškumo įvairios variacijos atsispindi ekspozicijose, suskirstytose pagal temas, įvardytas žmogaus kūno dalių ir veiksmų, procesų ir būsenų pavadinimais. Jie simboliškai apibūdina kūno vaizdavimo stilistines, žanrines, plastinės raiškos ir siužetines tendencijas, būdingas tam tikroms autorių grupėms. Sudarant dešimt skirtingų kolekcijų, atsižvelgta į dėsningai pasikartojančius formos ir turinio bruožus, siejančius įvairių autorių estampus, sukurtus skirtingais laikotarpiais – nuo 1980 iki 2013 m. 
Birželio 12 – liepos 5 d., Vilniaus grafikos meno centras

Paskaita „Kaip įveikti savo charakterio silpnybes“
Paskaita paremta Vedine išmintimi, lektorius dalinąsi savo išgyvenimais bei šventųjų ir šventraščių išmintimi. Paskaitą ves lektorius Egidijus Gubinas.
Birželio 13 d., Savęs pažinimo ir saviraiškos studija

Juostų vijimo dirbtuvėlės
Artėjant ilgiausios vasaros nakties šventei būtina pasipuošti. O kas puošia gražiau nei pačių pasidarytos juostos, kurios gali būti ne tik gražios bet ir praktiškos?
Birželio 13 d., Vilniaus etninės kultūros centras

Gedulo ir Vilties diena Genocido aukų muziejuje
Muziejus kviečia į nemokamą muziejaus ekspozicijos lankymą, dokumentinių filmų peržiūras, temines ekskursijas.
Birželio 14 d., Genocido aukų muziejus

SHAOLIN treniruotės
Visą vasarą kiekvieną sekmadienį kviečia atviros treniruotės. Treniruočių metu bus mokoma tradicinių Šaolino kovos meno sveikatingumo pratimų bei kovinės technikos. Pasirengusiems treniruotis rekomenduojama apsirengti lengva sportine apranga bei avėti lengvus sportinius batus.
Birželio 16 d., Gedimino prospektas

KAUNAS

Parodos „Lūžio kartos vardai: Eglės Velaniškytės geltona“ atidarymas
„Lūžio kartos vardų“ ciklas pradedamas tapytojos Eglės Velaniškytės paroda. Atsiribojimas nuo aplinkos ir pasinėrimas į savo išgyvenimus iki šiol stiprus Eglės Velaniškytės paveiksluose. Ekspresionistiniais potėpiais išreikštas skausmas, liūdesys dažniausiai yra geltonos spalvos. Eglės geltona portretuose slogi, nerimastinga ir „sunki“.
Birželio 13 d., Kauno paveikslų galerija

Paskaita „Streso mažinimas meditacijos pagalba“
Teigiama, kad medituojant silpnėja streso poveikis, bet, pabandžius tai praktiškai, paaiškėja, kad sunkiai pavyksta. Šioje nemokamoje paskaitoje sužinosite, kaip medituojant iš tikrųjų mažinti XXI a. siaubūną – stresą, kas nepasakoma apie meditaciją, kaip pasiekti tikrąjį teigiamą meditacijos poveikį.
Birželio 14 d., Sąjungos a. 6 

Paramos koncertas „Muzikinis linkėjimas“
Ketvirtą kartą jaunieji atlikėjai susiburs pasidalinti muzika ir kvies drauge palaikyti vaikus, susidūrusius su didžiausiu jų gyvenime išbandymu – onkologine liga. Koncertuos baritonas Ž. Galinis ir pianistė P. Galinienė, pianistas V. Smilinskas, saksofonininkas L. Pilkauskas, altininkė I. Sruogytė, pianistė J. Sadaunykaitė, klarnetininkas R. Savickas, saksofonininkas D. Grigaliūnas, smuikininkė S. Vaitkevičiūtė ir pianistė G. Griniūtė. Koncertą ves Donatas Rinkevičius.
Birželio 15 d., VDU Didžioji aula

PAJŪRYS

Dirbtuvės „Persiškoji kaligrafija“
Tai neeilinė pažintis su Persijos kaligrafija, garsiais Irano dailininkais Hojat Amani, Leila Pourkhani ir Mina Mohseni bei galimybė dalyvauti kaligrafijos meno dirbtuvėse. Autoriai yra profesionalai, šios srities specialistai.
Birželio 13 d., KKKC Meno kiemo dirbtuvės

Dūdų vasara
Jau 110 metų Palangoje gyvuoja tradicija – pučiamųjų muzikos koncertai parke vasaros sezono metu. Kiekvieną vasaros ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį nuo 18.30 val. kurorto svečiai ir visi pučiamųjų muzikos mylėtojai gali pasiklausyti klasikinės, populiariosios bei originalios pučiamųjų muzikos koncertų.
Birželio 13-15 d., Palangos Birutės parkas

Tarptautinis šokių festivalis „Palangos ritmu 2013“
Trečiąjį vasaros savaitgalį visoje Palangoje šėls įvairiausių šokių stiliai – linijiniai, pramoginiai, Lotynų Amerikos, modernūs, liaudies, gatvės šokiai ir t.t.. Įvairūs koncertai ir seminarai, uždarose ir atvirose erdvėse džiugins įvairaus amžiaus kurorto gyventojus ir svečius. Net dešimtyje vietų įrengtose scenose bus galima ne tik pamatyti pačius šauniausius šalies kolektyvus, bet ir su jais kartu išmokti įvairiausių šokių. 
Birželio 14-16 d., įvarios Palangos miesto vietos

Metalo plastikos paroda „Pokalbiai“
Atidaroma Aurelijos Šimkutės metalo plastikos paroda. 
Birželio 15 d. „Ramybės“ galerija, Palanga

Kiti miestai

1-asis pasaulio menų ir kultūros festivalis ir 8-oji tarptautibė bonsai ir suiseki paroda „Alytus 2013“
Tai renginys kviečiantis susipažinti su Rytų kultūromis: pasigrožėti bonsų ir suisekių paroda, karpiniais iš popieriaus, išgirsti japoniško maisto gaminimo paslaptis, pažinti kelionių po Japoniją ypatumus ir dar daug kitų pramogų.
Birželio 14-16 d., įvairios Alytaus miesto vietos

Alytaus miesto gimtadienio šventė „Šalis ta – Alytus vadinas“
Alytaus miesto šventė siūlo begalę pramogų: oro balionų varžybos „Dzūkijos taurė 2013“, koncertai, sporto varžybos, renginiai šeimoms, automobilių paradas, fejerverkai ir kitos pramogos.
Birželio 14-16 d., įvairios Alytaus miesto vietos

Plungės miesto šventė – 2013 ir XIII-asis pučiamųjų orkestrų festivalis
Plungė kviečia į miesto šventę ir XIII-ąjį pučiamųjų orkestrų festivalį. Plungiškių ir miesto svečių laukia koncertai, sporto varžybos, fejerverkai ir kitos pramogos.
Birželio 15-16 d., įvarios Plungės miesto vietos

Profesionalios muzikos festivalis „Rubikiai – dainų krantas“
Festivalis kviečia pasiklausyti sopranų trio „Trys panteros“, Lietuvos nacionalio operos ir baleto teatro solistų, R. Beinario (obojus), R. Sviackevičiaus (akordeonas), Anykščių muzikos mokyklos jungtinio kanklininkų ir smuikininkų ansamblio, A. Šapokos gimnazijos ir Aukstakalnio progimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestro „Cinkas“, Anykščių muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestro.

Birželio 15 d., Mačionių – Rubikių ežero pakrantė
Paežerių dvaro festivalis 2013 – XVIII amžiaus divertismentai
Praėjusiais metais užsukęs į Kazlų Rūdą, Paežerių dvaro festivalis toliau plečia savo koncertines erdves ir kviečia sekmą dieną praleisti kartu su iniciatyviu, kūrybingu ansambliu „Reversio“. Specialiai festivaliui paruoštoje programoje patys gražiausi 18 a. muzikiniai kūriniai.
Birželio 16 d., Antanavo koplyčia, Antanavo dvaro parkas

Šiaurietiško ėjimo treniruotės Šiauliuose
Gegužės – rugsėjo mėnesiais kiekvieną pirmadienį vyks šiaurietiško ėjimo pamokos, kurias ves patyrę instruktoriai. Neturintiems šiaurietiško ėjimo lazdų mokymo metu jos bus suteikiamos nemokamai.
Birželio 17 – rugsėjo 15d., Šiauliai

Daugiau informacijos apie šiuos ir kitus nemokamus renginius visoje Lietuvoje rasite www.nemokamirenginiai.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius