Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šios savaitės nemokamų renginių gidas

Portalas 15min.lt kartu su nemokamirenginiai.com pateikia jums informaciją, kur galite pramogauti, tobulintis, kultūringai leisti laiką už dyką.
„Kultūros nakties“ akimirka
„Kultūros nakties“ akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VILNIUS 

Kultūros naktis
Vienos nakties kultūros ir meno festivalis „Kultūros naktis“, Vilniuje rengiamas jau nuo 2007 metų, šią vasarą įvyks naktį iš liepos 5 į 6 d. ir taps pagrindiniu Lietuvos pirmininkavimo ES tarybai atidarymo kultūriniu renginiu. 165 projektai, daugiau nei 700 menininkų iš Lietuvos ir užsienio šalių ir visa tai tik per vieną naktį mieste.
Liepos 5-6 d., įvairios Vilniaus miesto vietos

Genovaitės Skrabulienės tapybos paroda „Mano laikas“
Genovaitė Skrabulienė – savita, originali tapytoja, surengusi daugybę personalinių parodų, aktyviai dalyvaujanti ir pleneruose bei grupinėse parodose, kurios tapybą galima būtų priskirti lyriniam abstrakcionizmui. Jos tapybos drobėse atsiskleidžia poetinė spalvos samprata, linijų ir formų muzikalumas, o įkvėpimo menininkė ieško mūsų gamtoje, jos pustonių niuansuose, faktūrose, sezonų ritmų kaitoje, žydėjime ir žemėje, taip pat savo pačios subjektyviuose išgyvenimuose.
Liepos 5-30 d., galerija „Šofar“

24-asis tarptautinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“
24-asis tarptautinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“ skiriamas Valstybės dienai ir „Žalgirio“ mūšio 603-sioms metinėms paminėti. Bėgime gali dalyvauti visi bėgimo mėgėjai, pasitikrinę sveikatą ir gavę gydytojo leidimą dalyvauti bėgimo varžybose, o taip pat dalyvio kortelėse savo parašu patvirtinę, jog už sveikatą ir visas kitas su sveikata susijusias pasekmes bėgimo varžybų metu atsako patys. Pirmieji 100 užsiregistravusių dalyvių, dalyvio mokesčio nemoka.
Liepos 6 d., Žaliųjų ežerų apylinkės

Burbuliatorius 
Viskas, ko reikia, norint sudalyvauti Burbuliatoriuje – atsinešti į paskelbtą vietą muilo burbulus ir su visais aplinkiniais smagiai juos pūsti.
Liepos 8 d., Lukiškių aikštė

In Vino In Poesis

Aštuntas iš devynių šios vasaros pirmadienių, kai Vilniaus senamiesčio bare „In vino“ aktoriai vėl skaitys poeziją. Šį kartą Fiodor Svarovskij eiles skaitys aktorius Kirilas Glušajevas.

Liepos 8 d., vyninė „In Vino“

KAUNAS

Tarptautinis festivalis „Operetė Kauno pilyje“

Abu vakarus grieš Rusijos ir Europos šalių jaunimo simfoninis orkestras, kuriam diriguos festivalio vyriausiasis dirigentas Julius Geniušas, dirigentai Sergej Roldugin (Rusija), Jonas Janulevičius, Virgilijus Visockis. Koncertų režisierius - Kęstutis S.Jakštas. Abu renginius prie Kauno pilies ves žiūrovų numylėtinis aktorius, valstybinių ir šventinių renginių bei TV laidų vedėjas Gintaras Mikalauskas, jam talkins dainininkė Ieva Vaznelytė.
Liepos 6-7d., Kauno pilis

PAJŪRYS

XVII tarptautinis gatvės teatrų festivalis „Šermukšnis“
Tarptautinis gatvės teatrų festivalis „ŠERMUKŠNIS“ rengiamas kas dveji metai vasaros metu Klaipėdoje. Prasidėjęs kaip kamerinių spektaklių šventė, „Šermukšnis“ išaugo į prestižinį ne tik miesto, bet ir visos šalies renginį. Festivalis vyksta netradicinėse erdvėse. Jo metu pristatomi ne tik spektakliai, bet ir įvairios akcijos, karnavalinės eitynės, improvizacijos „čia ir dabar“ ar tiesiog spalvingas veiksmas su teatro prieskoniais. Lankytojai gali mėgautis teatro pasirodymų, improvizacijų įvairove ar net karnavalo karštine. Kartais festivalis virsta beprotiška fantazija su teatraliniais elementais.
Liepos 5-7 d., Klaipėdos aikštėje prie „Meridiano“ krantinės

Koncertas „Dainos sparnais apkabinu gimtinę“
Šventiniu koncertu „Dainos sparnais apkabinu gimtinę“ liepos 6-ąją bus minima Lietuvos valstybės – Mindaugo karūnavimo diena. Klaipėdos choro „Aukuras“ atliekamą programą sudarys skirtingų kartų lietuvių kompozitorių išplėtotos liaudies dainos bei originalūs kūriniai.
Liepos 6 d., Klaipėdos koncertų salė, parko estrada

Lietuvos ansamblių dainų šventė „Mūsų tarmės – iš kartos į kartą“
Koncerte dalyvauja dainininkė Ieva Narkutė, Žvejų rūmų jaunimo liaudiškų šokių kolektyvas „Žilvinas“ ir moterų choras „Dangė“,Instrumentinė grupė „Pamarys“,Klaipėdos folkloro klubas „Šeimyna“ ir daugelis kitų. Taip  pat bus tautodailės ir kulinarinio paveldo mugė.
Liepos 6 d., Klaipėdos vasaros estrados koncertų salė

Kiti miestai

V-tasis tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“
Tai bene vienintelis tokio pobūdžio renginys Baltijos regione. Renginyje dalyvaus folkloro atlikėjai, dainininkai, šokėjai, muzikantai iš 9 užsienio šalių (Ispanijos, Puerto Riko, Rumunijos, Čekijos, Lenkijos, Serbijos, Bulgarijos, Moldovos, Turkijos) ir Lietuvos.Renginys yra įtrauktas į IOV – Tarptautinės liaudies meno organizacijos (prie UNESCO)ir tarptautinių šokių festivalių federacijos (FIDAF) renginių sąrašą ir yra vienas didžiausių regiono kultūrinių įvykių.Konkursas-festivalis šiemet skiriamas Šiaulių miesto 777-ajam gimtadieniui, Lietuvos tarmių metams ir Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai pažymėti. 
Liepos 3-7 d., įvairios Šiaulių miesto vietos

Senosios Varėnos 600-ųjų metinių jubiliejus
Šventėje bus demonstruojami senieji amatai, vyks tautodailės ir amatų mugė, koncertai, senovės karių ir viduramžių riterių turnyrai, renginį vainikuos įspūdingas ugnies ir pirotechnikos šou.
Liepos 5 d., įvarios Varėnos miesto vietos

Tarptautinis folklro festivalis „Lingudaula“
Aštuntasis, kas antrus metus organizuojamas festivalis „Lingaudala“ skiriamas šių metų Lietuvos kultūros nacionalinei temai – Tarmių metams. Tarmišką žodį girdėsite ne tik kolektyvų pasirodymuose. Netrūks renginių ne tik mėgstantiems folklorą, puoselėjantiems tarmes, amatus ir tautinį palikimą, bet ir visiems, kurie mėgsta pasilinksminti, pašokti, padainuoti, pabūti gamtos apsuptyje ir prisiminimų kraitelę papildyti puikiais įspūdžiais. Mugėje galėsite įsigyti unikalių gaminių ir suvenyrų.
Liepos 5-7 d., įvairios Kupiškio miesto vietos

„Tautiškos giesmės“ giedojimas
Narystę Europos Sąjungoje pasitikusi kaip šviesiausia naujoji Europos šalis, šiemet Lietuva su Europa sveikinasi jau visai kitu – šeimininko – statusu, ir stoja už ES Tarybos vairo. Todėl šiemet  – visur, visame pasaulyje, kur tik yra lietuvių, liepos 6 d., lygiai 21 val., giedokime Tautišką giesmę ir vienu balsu pasveikinkim Europą! Suburkite savo gimines, draugus, kaimynus ir bendruomenę liepos 6 d. lygiai 21 val. giedoti Tautišką giesmę.
Liepos 6 d., visa Lietuva

IV-asis kino festivalis Mažeikiuose
Geriausi „Sidabrinių gervių“ filmai: „Kaltė“ (rež. R. Bartkutė), „Liza namo!” (O. Buraja), „Plaukikė“ (rež. G. Urbonaitė), „Aurora“ (rež. K. Buožytė). Taip pat vyks susitikimas su aktoriais ir režisieriais.
Liepos 6 d., Mažeikių miesto paplūdimys

Valstybės diena Raudondvario dvare
Valstybės gimtadienio šventės „Lietuva Raudondvario dvare” režisierius Ramūnas Šimukauskas pasakojo, kad renginyje bus daug istorinių mizanscenų: teatralizuota eisena, riterių turnyras, istorinių personažų pasirodymai. Programa sudėliota taip, kad tiktų įvairių skonių ir skirtingų kartų publikai.
Liepos 6 d., Raudondvario dvaras

Naisių vasaros festivalis
Festivalyje jūsų lauks spektakliai, vaikų žaidimų aikštelės, Žemaitukų žirgų nacionalinės taurės varžybos, didingų riterių turnyras. Vyks Lietuvos kaimo bendruomenių sporto žaidynės, grožėsimės mūsų krašto tautodailininkų kūriniais. Galėsite aplankyti Naisių muziejus: Baltų dievų muziejų, Inkilų muziejų, su jame gyvenančiais paukščiais, Šiaulių krašto literatūros muziejų. Be abejonės, laukia garsių Lietuvos muzikantų koncertai. Festivalio metu planuojama atidaryti dar du naujus muziejus: Baltų žolynų muziejų ir Naisių krašto istorijos muziejų.
Liepos 6-7 d., įvairios Naisių (Šiaulių raj.) miestelio vietos

Užutrakio vakarai 2013
Programoje: G. Bassano, G. P. da Palestrina, G. Frescobaldi, G. F. Handel ir kt. XVI–XVIII a. kompozitorių kūriniai. Jurgita Šalčiūtė – mecosopranas, Darius Klišys – I birbynė, Algirdas Jedemskij – II birbynė, Laurynas Vaitkus – tenorinė birbynė, Vytautas Švažas – mušamieji, Mindaugas Radzevičius – vargonai
Liepos 7 d., Trakų Švč. Mergelės Marijos apsilankymo bažnyčia

Daugiau informacijos apie šiuos ir kitus nemokamus renginius visoje Lietuvoje rasite www.nemokamirenginiai.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius