-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Širdis plaka Baltijai“ bėgime – aktyvus dalyvių registravimasis

Rugpjūčio 22 d. 17 val. Vilniuje, Katedros aikštėje prasidės simbolinis vienybės bėgimas „Širdis plaka Baltijai“. Šis renginys bus skirtas „Baltijos Kelio“ 20-mečiui paminėti. Per 2 registracijos savaites užsiregistravusiųjų skaičius siekia per 7000.
Baltijos kelias
Baltijos kelias / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 1 Širdis

Registracija vyks iki rugpjūčio 22 d. Norintys dalyvauti „Širdis plaka Baltijai“ bėgime užsiregistruoti gali internetiniame tinklalapyje www.baltijoskelias20.lt

Šiame simboliniame bėgime taip pat bėgs apie 100 profesionalių orientacininkų. Toks pat skaičius sportininkų prisijungs Latvijoje bei Estijoje. Bėgime taip pat bėgs nemažas būrys žymių žmonių.“Kvietimai Lietuvos įžymiems žmonėms yra išsiuntinėti, kol kas galutinio patvirtinto įžymybių sąrašo negalime skelbti: norime žmones nustebinti“, – šypsosi Kristina Nargėlaitė, „Širdis plaka Baltijai“ Lietuvos organizacinio padalinio komunikacijos organizaciniame padalinyje palaikymo koordinatorė.

Kiekvienos šalies bėgikai neš simbolinę žinią, palinkėjimą kitos tautos žmonėms. Visų trijų Pabaltijo valstybių laiškus baigiamajame renginyje Rygoje, rugpjūčio 23 d. 20 val. perskaitys Latvijos Respublikos prezidentas Valdis Zatleris.

Renginio esmė – bėgimas iš Vilniaus ir Talino į Rygą, taip pakartojant Baltijos kelią. Pasak Virginijaus Šmigelsko, „Širdis plaka Baltijai“ ryšių su valdžios ir valdymo institucijomis koordinatorius Lietuvoje, renginys nėra komercinis, jokio finansavimo iš nacionalinio biudžeto nėra, todėl viskas daroma tik privačių asmenų bei rėmėjų pagalba. „Renginį visuomeniniais pagrindais organizuoja žmonės, kuriems ši idėja artima ir brangi“, – sako R. Šmigelskas.

Mūsų tautiečius rugpjūčio 22 d. išlydės jos ekscelencija, LR prezidentė Dalia Grybauskaitė. Išlydėtuvių renginyje taip pat gros ir pučiamųjų orkestras.

„Širdis plaka Baltijai“ bus išskirtinis ir tuo, jog bus įamžinta rekordinė, ilgiausia pasaulyje audiograma. Kiekvienas bėgikas gaus po pulso matuoklį. Matuokliai bus susinchronizuoti su palydovu, kurio pagalba ir bus įamžinta didžiausia pasaulyje audiograma.

Organizatoriai kviečia visus Baltijos šalių žmones tą dieną būti kartu – išeiti į Baltijos kelią ir prabėgti savo simbolinius šimtą metrų, kilometrą, du ar tris ir palaikyti sportininkus.

Dar neužsiregistravę, kviečiami užsiregistruoti, išsirinkti savo bėgimo kilometrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius