-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis „Sielos–2010“ apsistos Utenoje

Šį savaitgalį, lapkričio 27 d., keliaujantis iš miesto į mietą Šiuolaikinės krikščioniškos muzikos festivalis „Sielos - 2010“ apsistos Utenoje.
Roko grupė „BOB K“ iš Švedijos
Roko grupė „BOB K“ iš Švedijos / Organizatorių nuotr.

15 val. prasidėsiantis festivalis Dievo apvaizdos bažnyčioje (Aušros g. 78) ir Utenos Kultūros cente (Aušros g. 49) tęsis iki vidurnakčio. Tai jau 9 – asis „Sielų“ festivalis – praėjusiais metais jis vyko Mažeikiuose, dar anksčiau – Panevėžyje, Marijampolėje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Kaune ir kituose miestuose, praneša Krikščionybės žiniasklaidos tarnyba.

Prie šiuolaikinės krikščioniškos muzikos kūrėjų Lietuvoje priskiriami amžinybėn neseniai iškeliavęs Gintautas Abarius, Gintautas Tautkus, Artūras Chalikovas, Angelė Joknytė ir kiti žinomi kūrėjai, kurie yra išleidę ne vieną plokštelę. Muzikiniai stiliai taip pat patys įvairiausi – džiazas, rokas, repas, hiphopas, lyriškos baladės ir panašiai.

Šių metų „Sielų“ festivalio Utenoje svečiai – roko grupė „BOB K“ iš Švedijos. Per netrumpą savo gyvavimo kelią „Bob K“ yra išbandžiusi viską: nuo nedidelių pasirodymų klubuose kelioms dešimtims klausytojų iki tūkstantines auditorijas suburiančių festivalių arenų. Nuo „Bob K“ įkūrimo 2000–aisiais grupė yra surengusi virš 100 pasirodymų Skandinavijoje ir Pabaltijo šalyse. Būtent čia grupė ir atrado savo auditoriją. Studijiniai grupės įrašai liaupsinami žurnalų apžvalgose, dainos skamba radijų grojaraščiuose.

2002 metais laimėjusi talentingiausios grupės konkursą „Bob K“ išleido savo pirmąjį singlą Keeper Of My Soul (Mano sielos sargas). Netrukus grupė pasirašė sutartį su įrašų kompanija Eckworks, kuri išleido to paties pavadinimo bob K albumą, o vėliau ir du singlus Believe (Tikėk) ir You Make Me Sing (Dėl tavęs man norisi dainuoti).

Šių metų festivalyje Utenoje dalyvaus kelios dešimtys šiuolaikinę krikščionišką muziką kuriančių grupių iš visos Lietuvos.

2008–aisiais grupė išleido singlą Save Me (Išgelbėk mane), tačiau jau per savo pačių įsteigtą įrašų kompaniją. Tuo metu muzikinė grupės kryptis ėmė pastebimai kisti: nublizgintą skambesį pakeitė emocingesnis, mistiškesnis rokas. Tam nemažai įtakos turėjo prie grupės prisijungę nauji nariai, kurių kiekvienas įnešė originalių muzikinių idėjų.

Išleidę dar vieną singlą Morningstar (Ryto žvaigždė) ir 2010 atšventę grupės dešimtmetį „Bob K“ į pasaulį išleido savo antrąjį albumą Fragile (Trapu). Tai labai svarbus grupės kūrybos produktas, kurio skambesyje susilieja didinga mistiška atmosfera, emocionalus vokalas, gražios styginių aranžuotės ir nuoširdūs žodžiai. Albumą sudarančios dvylika dainų pasakoja trapaus žmogaus gyvenimo istoriją. 2010 metų rudenį „Bob K“ vėl sėdo prie įrašų. Jiems talkininkauja amerikiečių–norvegų prodiuseris Davidas Larringas.

Šių metų festivalyje Utenoje dalyvaus kelios dešimtys šiuolaikinę krikščionišką muziką kuriančių grupių iš visos Lietuvos. Į „Sielų“ festivalius suvažiuoja ne tik grupės iš visos Lietuvos, bet ir klausytojai, gerbėjai iš įvairių šalies kampelių. Festivalio organizatorius Gerosios naujienos centro direktorius Remigijus Jucevičius teigia: „Šiandien Lietuvoje yra tikrai nemažai įdomių krikščioniškos muzikos kūrėjų, kurie su meile atlieka įvairių stilių muziką ir kasmet tobulėja. Jie dainuoja iš pačių širdies gelmių ir kalba apie kitokį – pilnavertį ir prasmingą – gyvenimą. Ši perspektyvi Lietuvos talentingų kūrėjų bendruomenė yra atsvara pornografijos, narkotikų, agresijos ir materializmo kultūrai“.

Kasmet vis kitą Lietuvos miestą aplankančio festivalio tikslas – padrąsinti jaunus krikščionis be baimės skelbti bendraamžiams amžinąsias vertybes ir uždegti Lietuvos jaunimą kasdien gyventi dorą, pilną meilės Dievui, artimui ir Tėvynei gyvenimą. Ilgametė patirtis patvirtina, jog šis tęstinis krikščioniškos kultūros projektas stiprina ekumeninį katalikų, protestantų ir kitų krikščioniškų bendruomenių bendravimą ir atveda į tikėjimo kelią pasiklydusias sielas. Iš atsiliepimų aišku, kad festivalis „Sielos“ gyvybiškai svarbus kiekvienam ieškančiam tiesos ir norinčiam kurti aplink save gražią, šviesią ir pilną gerumo Lietuvos ateitį.

Šių metų festivalio globėjas Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas Krikščionybės žiniasklaidos tarnybai sakė, kad džiaugiasi šiuo festivaliu jau antrą kartą organizuojamu Panevėžio vyskupijoje: „Tai kaip ir Lietuvos jaunimo dienų, kurios vyko praėjusią vasarą Panevėžyje, tąsa. Be sunkmečio ir kitų negerovių Lietuvoje matau ir labai daug šviesių dalykų, kurie vyksta mūsų aplinkoje. Iš tokio jaunimo, kuris susiburia šiuose renginiuose Lietuva naujai pakils“, – mano vyskupas J. Kauneckas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius